תשובה להדס

הדסר

New member
בבקשה תעני לי

הי! קודם כל מגיע לך כל הכבוד על ה"פרוייקט" של הפורום הזה- זה נחמד שיש למי לפנות. אני חיילת, בת כמעט 20. באוקטובר חליתי במחלת הנשיקה, והיה לי בו זמנית גם EBV וגם CMV. הייתי בחופשת מחלה כחודשיים וחצי, ואח"כ חזרתי לתפקוד מלא. אני מרגישה שלא חזרתי לעצמי. אני כל הזמן עייפה, לא יוצאת בערבים, מגיעה גמורה לסופי שבוע. יש לי בעיות קשות במע' העיכול - מכל מיני סוגים. אמא שלי אמרה שאולי יש לי קנדידה. את יכולה בבקשה לכתוב לי מהם הסימפטומים של המחלה, ואולי להפנות אותי לרופא מומחה? המון תודה...

הדסר

New member
שלום נאוה

נעים מאוד... כתבתי לך אתמול שאלה ומשום מה לא ענית לי, למרות שראיתי שכן ענית לאחרים... בבקשה תכתבי התייחסות למה שכתבתי אתמול- זה מאוד חשוב לי! תודה מראש, הדס

היי הדס, לפעמים כשהתשובה אמורה

להיות ארוכה או מורכבת, לוקח לי זמן. לפעמים, אני עייפה מכדי להיכנס לנושאים מסויימים, לפעמים לוקח לי כמה ימים. לפעמים, מדי פעם, כשראיתי לא יכולתי לענות ואח"כ זה סתם מתפספס. כשזה קורה, אז אני עולה על זה מתישהו כשאני בודקת את עצמי בפורום, ומגיבה אז - לפעמים אפילו שבוע אחרי. אם יש לי חשש שזה יתפספס אני מק
ככה זה, זו בעיה כשאנשים מתרגלים שאני מגיבה כמעט להכל ומהר. (אני לא מגיבה לתרופות ולהמלצות על רופאים, סתם כי אני נגד תרופות (ולא מכירה אותן) וסתם כי אני לא מכירה את הרופאים - אני לא מאובחנת). אני מבטיחה להגיב בימים הקרובים (רוצה גם למצוא את הטלפון של המעבדה לקנדידה) כשאגיב, אני מבטיחה להקפיץ את הודעתך למעלה - שלא תפספסי ויש עוד הודעה (לא שלך) שעוד לא הגבתי עליה - ההודעה על היפוגליקמיה אני פשוט רוצה להיות במצב של חדות מחשבה משהו שלא ראיתי בסביבה כבר כמה ימים
. סבלנות - אם יש משהו שהמחלות הללו מלמדות אותנו, זה: סבלנות

להדס שלום../images/Emo39.gif

צרפתי לך קישור לאתר שיש בו חומר ומידע על הסימפטומים של התשישות הכרונית. חוץ מזה, במקביל אני מציעה לך לפות לעמותת אס"ף 1700-70-70-08 והם ישלחו לך חומר ראשוני ורשימת רופאים שמתמחים בכך. יש מרפאה לתשישות כרונית בבית חולים איכילוב...שווה אולי להרים אליהם צלצול ואם זה בעיה מבחינת הצבא, אולי רופאים שמקבלים באופן פרטי? בכל אופן, תרגישי טוב! זה בוודאי לא התמודדות פשוטה להיות בצבא ולהרגיש כלכך רע.מקווה שעזרתי קצת, שירלי

היי הדס, ושוב סליחה על העיכוב במתן

התשובה. קנדידה היא פטריה שמהווה חלק מהפלורה הפתוגנית במעיים. הפלורה הפתוגני היא זו שאחראית על הריקבון, ובלעדיה גופנו יתקשה לייצר צואה. במערכת עיכול תקינה, יש איזון בין הפלורה הטובה (האצידופולוס למינהו) לבין זו הפתוגנית. הקנדידה במערכת בריאה מופיעה נבבגים (היא קטנה) מה הקנדידה אוהבת? 1. קיבה בסיסית - קיבה עם PH חומצי מספיק לא תאפשר צמיחה של הקנדידה. 2. המזון שלה: סוכר, שמרים, סוכר אמרתי?, 3. יחסית לפלורה "הטובה", הקנדידה חסינה לאנטיביוטיקה. האנטיביוטיקה יוצרת מצב שמאפשר התפתחות קנדידה, בעוד הפלורה התקינה נפגעת. 4. STRESS עוזר, 5. מערכת חיסון חלשה עוזרת (ה- EBV וה- CMB בודאי החלישו את המערכת שלך) 6. אכילה "טהורה" = חסרת סיבים המשך יבוא מחר כי אני שפוכה מבטיחה!!

אני ממשיכה:

מה קורה לקנדידה כשיש לה תנאים טובים? היא מתחילה לגדול!! היא מתפתחת, שולחת שורשים אל דפנות המעי ומתחילה לחדור למערכות אחרות. במילים אחרות: הקנדידה הופכת להיות אלימה. חשוב לדעת, שעד כמה שהקנדידה מגיבה מהר מאוד לתנאים טובים לצמיחה, כשהיא צריכה למות היא בדיוק ההפך - היא מתה קשה! מה זה אומר? כשמנסים להרוג אותה היא נלחמת על חייה בתיחכום מדהים!! במותה היא משחררת כמויות אדירות של רעלנים שגורמים לנו להרגיש רע. למה היא מפריעה? כשהיא שולחת שורשים אל דפנות המעי היא פוצעת את הקרום שמונע חדירת מולקולות גדולות. התוצאה: כניסת חומרים לא רצויים לגוף = התשה של מערכת החיסון = בד"כ אלרגיות, כאבי ראש, קנדידה וגינלית ובעיות עור ועיכול. קנדידה מפותחת = בד"כ מיעוט של פלורה תקינה. הפלורה הטובה מייצרת ויטמינים (בעיקר מקבוצת ויטמיני B), ואחראית לתהליכים נוספים שאמורים לקרות במעיים. אז במצב של קנדידה יש לנו: בעיות עיכול, אלרגיות ומערכת חיסון חלשה, בעיות ספיגה וסינטזה = חוסר במרכיבי מזון חיוניים. בנוסף: יובש - עור, שיער, צפורניים, גירודים - בכל הגוף (עור, עיניים, וגינה, פי הטבעת). נטייה מוגברת לפטיות בעור ובצפורניים. כאבי ראש - בגלל ריבוי הרעלנים בגוף ונפשית? תשישות כרונית, דיכאון, במקרים רבים - תשוקה למתוק או למזונות עמילניים שגורמת אכילת יתר, בעיקר של: שוקולד / ממתקים / לחם / עוגות / מוצרי מאפה עם שמרים / פסטה, אורז לבן וכאלו... מה עוד? - מה? זה לא מספיק? חשוב להבין!! אצל אדם בריא, הקנדידה היא פרזיט מעצבן. אצל חולי איידס היא גורמת לדלקות ייחודיות שיכולות לגרום למותם. תזונה: יש להוריד כל מה שיש בו סוכר, או הופך לסוכר (כולל חומץ, קטשופ ועוד) יש להוריד הורמונים ואנטיביוטיקה (מוצרים לא אורגניים מהחי), יש להוריד כל מה שיש בו שמרים, פטריות וטפילים אחרים (כמו בוטנים למשל) תוספי מזון: 1. תוספים שמשקמים את המעיים (אצידופולוס למשל) 2. תוספים שהורגים את הקנדידה (שום, חומצה קפרילית) 3. שיקום חומציות הקיבה - HCl (חומצה הידרוכלורית) 4. חיזוק הכבד שעובד שעות נוספות עם הרעלנים שהקנדידה משחררת 5.לפעמים יש צורך בסיוע לעיכול (אנזימים למניהם) 6. תוספים של מרכיבי מזון - אישי לכל אחד. 7. תמיכות אחרות שאינן קשורות לקנדידה. מה חסר? אה! כן. חשוב מאוד לעבור תהליך של ניקוי הקנדידה מהחיים הכוונה כמובן לאנשים שהם קנדידה בחייכם, חפצים שאינכם צריכים, עבודה שאתם לא אוהבים וכדומה. אני ממליצה בחום לא לטפל בקנדידה ללא תמיכה של מטפל זה טיפול קשה ותובעני אם עושים אותו נכון. אין טעם לטפל חלקית (אלא אם אתם רק רוצים להקטין את עוצמת הסימפטומים) טיפול חלקי לא יגמור אותה, וגם אם יקטין אותה, היא תתפרץ בכייף עם ריח של חולשה אצלכם.

למעלה