תרשו לי להתחיל

reformy

New member
תרשו לי להתחיל

ואני כבר מתפלא שחצי שעה אחרי הפרק עוד אף אחד לא דיבר עליו. היה מרגש. חסרונו של דמאר הורגש, אבל יותר מכל כאב על ההתעלמות מג´דזיה (רק אזכור קטן שהיא אהבה את רינו). אהבתי את השורה שוויק הקדיש לקירה: The smile that rinkles your nose. דוקט חזר לדמותו הרגילה (דוקט הבג´ורי הרבה יותר מפחיד). אודו וקירה לא ביחד! פשוט נורא. לסיכום, בשבועות האחרונים השתנתה דעתי על התוכנית לגמרי. אני מקווה שייצא לי להשלים את הפרקים מהעונות האמצעיות בהקדם, ושהן טובות כמו האחרונות. ובכלל - גם לי היתה רק משאלת לב אחת על רקע כתובות הסיום - תוחזר TNG לאלתר!

טים ג

New member
TNG תוחזר בהחלט

תקרא את ההודעה שלי עם הנושא תתחילו לשלוח ותפעל בהתאם

The Exorcist

New member
אני קצת התאכזבתי...

הקדישו יותר מידי זמן לבז´ורים ולא מספיק זמן לסיום המלחמה... מה עם קצת תמונות של חיילי פדרציה משתלטים על קרדסיה?? היה חסר את דמאר, יותר היה חסר זה מה בדיוק קרה לברית בין המעצמות (רומלאנים, פדרציה, קלינגונים ולקראת הסוף גם הקרדסים) את ויק אני בכלל לא אוהב, בפרק שנוג חזר לתחנה עם הרגל החדשה והתנחל אצל ויק פשוט סבלתי! גרוע...גרוע...הוא לא מועיל. אודו הציל את המיסדים, עוד קטע לא ברור...מה בדיוק הוביל אותו לעשות את זה? זה שלא הזכירו את ג´דזיה הרס עוד יותר את הפרק, אפילו בקטעים שהראו עם וורף לא ראיתי אותה! אדמירל רוס היה צריך למות. יוחזר ז´אן לוק פיקארד לאלתר!! אגב, וורף היה זה שפיקד על הדפינט הראשונה במלחמה נגד הבורג, נכון?

נו, באמת! באמת! באמת!../images/Emo46.gif

אוי, אוי, אוי, איך נפלו גיבורים! כל כך נמוך, כל כך מהר! חזרתי הביתה מאוחר היום... וראיתי רק עכשיו את הפרק האחרון. נו, באמת... איזו אכזבה. אם הייתי יכולה לתפוס את מי שאחראי לזה... הם פשוט ברחו מהכל, סיימו את הסדרה עם הזנב בין הרגליים והוציאו את עצמם ק-ט-נ-י-ם-! מעצבן לאללה!!! לעומת הסיום הגאוני של TNG, זה כל כך חלש וחסר טעם, ממש תפל! שיתביישו להם... בשביל זה חיכיתי שנתיים??? ציפיתי שמר סיסקו הנביא היקר ימסור דרך קסידי מסר לג´ייק המסכן... ציפיתי שיגידו קצת יותר על אזרי וג´וליאן (הם לא היו חייבים להתחתן כדי שאני אשמח, פשוט מגיע להם קצת יותר איזכור!) וכמובן ג´דזיה המסכנה... היו צריכים להראות לפחות פלאשבקים מהחתונה שלה ושל וורף... גם הקטע עם אודו היה די מגוחך- אין שום סיבה שמשתנה בריא יוכל לרפא משתנה חולה- רק להיפך! אודו היה אמור להידבק מחדש... ומה הוא עזב את קירה?? הוא חיכה שנים שהיא תשים לב אליו ואז הסתלק... (אחחח, גברים!) והיו צריכים להבהיר מה קורה בתחנה, עכשיו כשסיסקו נעלם לו- קירה מפקדת על כולם? היא סתם ממלאת מקום? חוץ מזה, ואני יודעת שתחשבו שזה מגוחך-חייתי בפנטזיה שבפרק האחרון מורן יגיד משהו. היו יכולים לתת לו שורה אחת... קטנה... כדי לסגור לנו מעגל... בדיחה קטנה בין מעריצים... אבל לא. זה לא שזה סיום זוועתי, הוא פשוט סתם! סתם סתם סתם! וחבל.... כל כך, כל כך חבל...
טאשה

metal_slug

New member
גם אני די התאכזבתי...

ציפיתי שמישהו יוריד את הקסדה מאחד הברין, כדי שיהיה אפשר לראות איך הם נראים סופסוף... או אולי סיום יותר דרמטי - (ספויילר) משהו בסגנון פיקארד מביט על כדוה"א בפרק האחרון של TNG... ובכלל, הפרק הלפני האחרון נראה לי כל כך יותר טוב מהאחרון...

S h a y 9 9 9

New member
פיקארד לא הביט על כדוה"א בפרק הסיום

על מה אתה מדבר? ובקשר לשאר, איפה הייתם לפני חודשיים כשהסדרה נגמרה אתם יודעים שאלו היו ש.ח.!

אוילר

New member
מה??י

לדעתי זה היה פרק מצוין, מרתק, מרגש וכו...י הם דחסו בפרק (כמו בתשעת האחרונים) עניין בצורה רצינית וזה פשוט היה מדהים בסוף הפרק הזלתי דמעה.....במקום לדבר על מה שאין דברו על מה שיש....י

reystlen

New member
אבל זהו שבהשוואה לא היה

לאורך כל הסדרה התכוננתי לדבר אחר לגמרי מילא שג´זדיה עזבה אבל כל ההתפרקות הזאת הזכירה לי אותי עוזבת את הבסיס (אפילו צה"ל נגמר מתי שהוא)וזה היה קצת עצוב אבל בעיקר לא מספק. הזכיר לי את העונה האחרונה של בבילון חמש מבחינת אכזבה . דרך אגב כדי לראות איך סידרה מסתימת יפה ראה הדור הבא.

metal_slug

New member
מרתק? מרגש? אני חולק על דעתך

ומכיוון שהשעה היא אחת בלילה, אין לי כוח להסביר את עצמי...

אוילר

New member
תחושת האי סיפוק נבעה מזה ש

יש טעם של עוד....ולכן אתם לא מסופקים....גם אני שאלתי אצ עצמי שאלות בסוף הפרק, אבל זה כל מה שיפה בסוף של סדרה....שהיא משאירה שאלות ובכך לא ממש נגמרת

metal_slug

New member
אולי אני מתבלבל

אני מתכוון לפרקי מלחמה נגד הבורג. הייתי בטוח שאלה הפרקים האחרונים של הסידרה.

metal_slug

New member
כי זה הרבה יותר מסובך

לפתוח את ערוץ 23 בשעה 11 (אם אני לא טועה), מאשר לראות את אותם הפרקים בזמן ארוחת הצהריים בערוץ 2. וחוצמזה, שידרו את DS9 ביום שלישי אם אני לא טועה, בערך באותה שעה שבה שידרו את פארסקייפ...

NHplus

New member
טוב, זה הולך להיות ארוך...

חדשה באיזור (אהלן
), ולמסע בין כוכבים (אלא אם כן תחשיבו כמה עונות של TNG לפני שנים רבות כעוללה חסרת הבנה)... אבל בשבועות האחרונים התמכרתי לח"ע9 (מפתיע. לא?
), אז כאן אני חייבת להגיב: נראה לי שמספר דקות לפני צילום הפרק האחרון, התאספו להם התסריטאים והבינו, שלמרבה הפליאה, הם לפני הפרק האחרון. "מה נעשה?" שאלו הם זה את זה. "כל כך הרבה עיניינים לסגור, כל כך מעט זמן!" אמר אחד. "טוב אין ברירה חברה" הודיע התסריטאי הראשי, "הפתרון הוא לעשו מה שלורנה בוביט יודעת יותר טוב מכולם - לקצץ. נקוה שלנו יצא טוב יותר ממנה..." ואכן, קיצצו. בשניה אחת לאחר ה"לינק" עם אודו, מסכימה המייסדת חסרת המצפון וחסרת כל עיניין בחיי כל מוצקים כולם, לסיים את המלחמה. מעט מוזר לדעתי, ויותר מוזר שהברין מסכימים איתה במהירות שכזו, אבל נמשיך. זה רק אני, או שלאורך הפרקים האחרונים בנו מעין מסתורין סביב הביג באד ברין ומה שיש להם מתחת לקסדות הארורות שלהם? והנה הסדרה נגמרת, והאם סקרנותנו באה על סיפוקה? לא! נשארתי רק אני, בצפיה לקתארזיס שלא יבוא לעולם... ודמאר... אוי, דמאר. נראה לי שכך התנהלה שיחת התסריטאים בעניינו: "טוב, אם נקזז מפה ומשם, נצליח להכניס את הקארדסיים ובניית מה שנשאר מהאומה שלהם" "טוב, על מי זרקנו רמזים שיעשה את זה? דמאר, לא? טוב, נכניס ספיץ´ קצר וזהו" "רגע... לא הרגנו אותו?" "שיט. נו טוב. נקזז אותם לגמרי." וחוץ מהסצינה עם מרטוק, רוס וסיסקו אין שום הזכר לקארדסיים, וגם זה לא משהו.כן, דמאר היה רע, ומאוד, נכון. בדיוק ההפך מהטיפוס שלא מתאים להיות הקדוש המעונה שמת על מזבח אמונתו. אז למה, אני שואלת, למה??
לפחות לא היה מגיע לו להרוג את ואיון האחרון? נכון, יש לו אולי קשר ל"תאונה" של ואיון 5, אבל עדיין... וכן, נראה לי שנהפכתי לחובבת דמאר... ובנג´מין חביבינו... מצד אחד משימתו הסתיימה (ד"א, כל מה שהוא היה צריך לעשות זה להשמיד את הספר?? מעט אכזבה), אולם מצד שני יש לו הרבה עבודה... הוא צריך לנוח, אך יש לו הרבה ללמוד. נו טוף, הנביאים אף פעם לא היו ברורים משהו... וקאי ווין, אף אחד לא חש מעט החמצה כאן? פתאום היא עוזרת לשליח שהיא מתעבת כל כך... לא קאי ווין שהכרתי. וג´דזיה... טוב, זה ממש קיצוץ לשמו. אתם רוצים להגיד לי שבשעה שוורף מסתכל במבט אני-מעלה-זכרונות-עבר-על-ח"ע9 אף זכרון של אשתו לא עולה למוחו? אני יודעת שתקופת האבל של קלינגונים קצרה (או לפחות כל הבנתי), אבל זה מוגזם! אני בטוחה שהיה לי עוד מה לומר... אבל השעה, כפי ששמתם לב, היא 1:30, והנני מתה מעייפות, אז תצטרכו "להסתפק" בזה...

Bajoran Preist

New member
רק הערה קטנה בקשר לקאי וין

אני מסכים לרוב הדברים שאמרת, והשיחה של התסריטאים הייתה מצחיקה
רק רציתי לומר שלפי דעתי העזרה של קאי וין לסיסקו היא כן קאי וין שהכרנו. כלומר זוהי דוגמא מובהקת לרצף על פיו היא עושה דברים. כל אידיאולוגיה שלה היא סוגדת היא למעשה קרש קפיצה לצבירת כוח- ברגע שהיא הבינה שאנג´ול טנאן הוא גול דוקאט ולא מישהו שנשלח להדריך אותה, היא החליטה להרעיל אותו. ברגע שהיא הבינה שהפא-רייתס לא יתנו לה כוח עצום אלא לדוקאט, היא החליטה לעזור לסיסקו(ומתה! חה חה חה!). דרך אגב, הסיבה לכך שהיא שונאת את סיסקו מלכתחילה היא שהוא היה במקום גבוה ממנה בהיררכיית הדת הבאג´ורית. לא משהו אישי.

Esmena

New member
../images/Emo7.gifהיית מוכרח להזכיר לי?

וזה באמת היה קורע

Bajoran Preist

New member
בשביל זה אני פה ../images/Emo13.gif

רק לא הבנתי לאיזה חלק בדיוק התייחסת- לעובדה שזאת אותה קאי וין ישנה ואהובה(או שנואה, תלוי איך מסתכלים על זה) לעובדה שהיא מתה לעובדה שהיא הרעילה את דוקאט או מה? פירוט יתקבל בברכה, כי אני באמת מסוקרן(בהנחה שיש מילה כזאת)

Esmena

New member
כל העונה הזו קשה לעיכול.

אין מה להתלונן על זה שג´דזיה לא הופיעה בזיכרונותיו של ווורף, כמו שיש להתלונן על כך שבכלל לא ביקשנו שתופיע בזיכרונות של מישהו אחר, לא ספיצפי. אין בכלל מה לצפות מהזיכרונות האלה. הם סתמיים,אמריקאים, חסרי משמעות,צרי מוחין, קיטשיים, תופסי זמן שתפקידם למלא מקום , דביקים, כמו שלא נראה מעולם בסטאר טרק (ENT לא כותבים על עצמם שהם סטאר טרק
). באשר לשאר הפרק, הוא קשה לעיכול כמו כל העונה, בעיקר במובן של התלבטות אם הוא טוב או רע ממה שאנחנו רגילים אליו,רק שכאן יש תנודות גדולות לכיוון ה"רע". מלחמה גדולה שמקופלת בשלומיאליות("צריך לסגור את הסיפור הזה כבר!זה כבר ארבע עונות!") ,מלחמה קטנה יותר שמתקפלת בשלומיאליות לא פחות- בוגדנות עם צדקנות אמריקאית מתלבשת על הפדרציה , נאום נוגה יפה אך מכרסם בצפיותו של גארק, הסכם שלום צפוי בעיצובו, קטע סמיך עם ויק(אמא´לה, טאש,שירים באורך מלא!
)הקטעים הפלאשבקיים שלעיל שבאמת לא שווים תגובה נוספת, האדון אודו מועיל לעזוב שבע עונות מאוחר יותר, ובדרך גרועה כמו שרק הוא יכול, ומה אחר כך? אה. זה. "קרב" אינפנטאלי ומגוחך בצורה נפשעת שמכיל יופי מסויים-כיאה לסיום עונה 7.ומה אז? סצינה פתאטית. ומה אז? עוד הרבה כאלה(טוב, אני מוכרחה להודות שהן היו נחמדותדי , אבל למה להרוס לי?) ומה אז? נגמר הפרק. נגמר DS9. את הסוף של TNG, מתוקף היותי הדמות הפיקטיבית שאני , אני בקושי זוכרת. זוכרת שהיה נחמד. וויאג´ר סיימה יפה מאוד, אבל עדיין לא הבינותי את ההייפ המצ´וגע שגורס שפרק הסיום הזה הוא הטוב ביותר(אני מנחשת שלא חדר לכאן בגלל ש<מבט מתנשא מתבקש> רבים מכם לא ראו אותו). וזהו טיים אפס פור טודיי, למי שנשאר ער. אני אלך לי בקרוב לראות בבילון.זה בטח אומר משהו על משהו.

Bajoran Preist

New member
תשמעי, מה יש לומר

אני מסכים לרוב הדברים שאמרת כאן. את מחשבותיי המלאות על הפרק פירטתי בנפרד, אבל רק רציתי שתדעי שקראתי גם את זה והתרשמתי. את הפרק האחרון של וויאג´ר טרם ראיתי<מבט מושפל מתבקש> אבל אני מתכוון לראותו בעתיד. מה שבטוח, יותר קל לסיים סדרה שאין לה ממש קו עלילה המשכי מסובך. ראה מקרה tng. בוויאג´ר זה טיפה יותר מסובך, כי יש את הקטע של- "מה אז בסוף הם @$@, ואני תמיד חשבתי שבסוף הם @#, וגם הצורה שהם עשו את זה הייתה #$@..." אבל אם הפרק טוב אז כל הכבוד.. אולי נקים עצומה בעד סרט\מיני סדרה של DS9??? לא יעזור, אה?..

למעלה