תרקוד..

RoseMarie

New member
תרקוד..

קיבלתי במייל ורציתי לחלוק איתכם: אנו משכנעים את עצמנו שחיינו יהיו טובים יותר אחרי שנתחתן. אחרי שיהיו לנו ילדים. אנו מתוסכלים כי הילדים אינם מספיק גדולים, ושנהיה מאושרים יותר כשהם יגדלו. אחר כך אנחנו מתוסכלים כי הם מתבגרים וקשה אתם. אנו בטוחים שנהיה מאושרים יותר לאחר שהם יעברו את השלב הזה. אנחנו אומרים לעצמנו שחיינו יהיו טובים יותר ויהיו מושלמים כשהבן/בת זוג שלנו יצליח יותר. כשתהיה לנו מכונית טובה יותר או בית יותר גדול, כשנוכל לנסוע לנופש, כשנהיה בפנסיה. האמת היא שאין זמן טוב יותר להיות מאושרים "מעכשיו". אם לא עכשיו אז מתי? החיים תמיד מלאים באתגרים ומכשולים. עדיף לקבל זאת ולהחליט להיות מאושרים בכל מקרה. מישהו אמר פעם: "משך הרבה זמן היה נדמה לי ש"החיים האמיתיים" היו אמורים להתחיל עוד מעט. אך תמיד היה מכשול אחד,בעיה שעלי להתמודד אתה, פקס לא פתור,חוב שצריך לשלם. רק אז החיים היו אמורים להתחיל. עד שהבנתי שהמכשולים האלה הם הם החיים שלי". הפרספקטיבה הזאת עזרה לי להבין שאין דרך לאושר: האושר הוא הדרך לכך!!! יהיה טוב אם תשמור כל רגע טוב שיש לך לבד או עם מישהו מספיק מיוחד ששווה לבלות את זמנך איתו כי תזכור...הזמן לא מחכה לאף אחד. לכן, תפסיק לחכות עד סוף הלימודים, עד שתרד במשקל, עד שתתחתן, עד שהילדים שלך יעזבו את הבית. עד שתתגרש, עד יום שישי בערב או עד יום ראשון בבקר, עד הקיץ, עד הסתיו, עד החורף או האביב, או עד שתמות כדי להחליט שאין זמן יותר טוב להיות מאושר. האושר הוא דרך לא גורל. תעבוד כאילו אתה לא זקוק לכסף תאהב כאילו אף פעם לא פגעו בך תרקוד כאילו שאף אחד לא רואה אותך האושר הוא המסע עצמו ולא היעד! רוזמרי

magy

New member
את מכירה מישהו שמיישם ?

אולי זו הטרגדיה של האנושות........ לחכות ...... מכירה את הדרך לאיטיקה?

magy

New member
הדרך לאיתיקה - תיקון טעות

הדרך לאיתיקה / קאופוס אם אתה הולך לחפש את האוצר של האי איתיקה - לך לאט, אם תראה נערה יפה בדרך - התאהב בה, אם תפגוש אנשים בדרך - דבר איתם, אם תראה נוף - עצור והתבונן בו. אם אחרי כל אלה תגיע לאיתיקה ולא תמצא אוצר אל תתאכזב הדרך היא האוצר.

RoseMarie

New member
אהבתי

לשאלתך, אינני מכירה אנשים שמיישמים את כל הכתוב במאמר אבל כשקראתי את הדברים הם גרמו לי לעצור לרגע ולנסות ולמנות את כל אותם מקרים שבהם התניתי עשיה של דבר אחד בהתרחשותו של דבר אחר. הרשימה היתה הרבה יותר ארוכה מכפי שניתן לדמיין.... ואם כל אחד מאיתנו יצליח לשנות במעשיו ולו דבר אחד קטן דיינו ! יום נעים רוזמרי

maxima

New member
אהבתי את

שני הקטעים ואני משתדדלת ליישם את הכתוב בהם. בתורת הטאואיזם הסינית אומרים שהחיים הם הדרך ואת הדרך אנחנו סוללים לעצמנו בהתאם למעשינו. יש סיפור על עלם צעיר שהחליט ללכת לשאול את אלוהים מדוע אין לו מזל הלך ימים רבים, יום אחד עבר ביער ופגש אריה שאלו האריה לאן פניו מועדות סיפר לו ההלך, ביקש ממנו האריה שישאל את אלוהים מדוע אין לו אוכל ביער הסכים ההלך והמשיך בדרכו. לאחר ימים רבים הגיע לנחל וישב לנוח בצל עץ שצמח על שפתו שאל אותו העץ לאן הוא הולך סיפר לו שהוא הולך לחפש את אלוהים לשאול אותו למה אין לו מזל, ביקש ממנו העץ שישאל את אלוהים מדוע שורשיו לא מצליחים לרוות מיים למרות שהוא צומח על שפת נחל הסכים ההלך והמשיך בדרכו. ערב אחד הוא הגיע לחווה גדולה ומטופחת ובה בית יפה, יצאה לקראתו עלמה חמודה והזמינה אותו לאכול לרחוץ וללון בביתה. בבוקר בטרם לכתו ביקשב העלמה ממנו שישאל את אלוהים מדוע היא עלמה יפת מראה עם בית וחווה מטופחים לא מצליחה למצוא בעל, הסכים ההלך והמשיך בדרכו ולאחר ימים רבים ותלאות הגיע ההלך לאלוהים ושאל אותו מדוע אין לו מזל ענה לו אלוהים יש לך הרבה מזל אתה רק צריך לראותו להרים אותו. לא שכח ההלם את שאלותיהם של העץ האריה והעלמה קיבל את תשובותיהם ופנה לדרכו שמח וטוב לב. בהגיעו לחווה שמחה העלמה לקראתו הוא סיפר לה שאלוהים אמר שהיא תפגוש בקרוב את בעלה המיועד, אמרה לו אתה עלם חמודות ואני עלמה יפת מראה ויש לי חווה ובית מטופחים אולי נינשא זו לזה, אמר לה ההלך אינני יכול להינשא לך אני הולך לחפש את מזלי אלוהים אמר שאני רק צריך לראותו להרימו. נפרד ממנה והמשיך בדרכו הגיע לנחל וסיפר לעץ שאלוהים אמר שעל שורשיו מונח ארגז מלא זהב ואבנים טובות צריך רק שמישהו יחפור ויוציא אותו ואז יוכלו שורשיו לשתות לרוויה, ביקש העץ מהעלם להוציא את הארגז אמר העלם אין לי זמן אני ממהר למצוא את מזלי אלוהים אמר שיש לי הרבה מזל אני צריך רק לראותו ולהרימו והמשיך בדרכו. בהגיעו ליער פגש את האריה שאל האריה וסיפר לו את כל המוצאות אותו ומסר לאריה את תשובתו של אלוהים שהאוכל ימצא לו אמר האריה אני לא אתן לטיפש לחמוק ממני פעמיים וטרף אותו.

magy

New member
אוהוווווווווווו.......

אני מכירה משהו לא פחות יפה..........עם מוסר השכל....... כומר ונזיר מהלכים ביער......ימים ולילות.........עייפים מגיעים לשפת נהר..... על שפת הנהר נתקלים בנערה יפת מראה בוכיה.... כששאלו אותה מדוע היא מייבבת, ענתה להם, שאין באפשרותה לחצות את הנהר. ללא הרבה היסוסים נטלה הכומר בזרועותיו, וחצה עימה את הנהר, אחריו השתרך הנזיר........מביט בכומר ובנערה משתאה. אחרי שלוש שעות הגיעו למחוז חפצם, הגדה ממנה עלו ליבשה..... נפרדו מן הנערה אסירת התודה, המשיכו הכומר והנזיר אל דרכם וצעדתם הארוכה אל העיר הרחוקה. אחרי שלושה ימים של דממה בין השניים, העיז הנזיר הצעיר לפנות אל מורו- הכומר ולשאול שאלה שהציקה לו, ולא נתנה לו מנוח מספר ימים. בדחילו ורחימו, מתפתל ומגמגם פנה אליו וביקש תשובה . "אדוני הכומר, דתנו אוסרת עלינו להתקרב אל נשים, לדבר איתן, ואתה במעמדך הרם, אפילו החזקת בין זרועותייך וחיבקת נערה לפרק זמן של שלוש שעות. אנא הסבר לי כיצד יתכן הדבר" ענה לו הכומר "אדוני הצעיר, אני נשאתיה על זרועותיי לפרק זמן של שלוש שעות בלבד, ברגע שהנחתי אותה על האדמה, שכחתי את דבר קיומה. אתה...........נושא אותה בליבך כבר שלושה ימים, ולא משתחרר ממנה אפילו ברגע זה....."...... ותחשבו על זה.....

maxima

New member
כן מגי.............

אני מכירה את זה חומר למחשבה......תודה

magy

New member
יהיה נחמד אם כל אחד מאיתנו

יביא מדי פעם קטע, שכולם יכולים להפנים, או ללמוד ממנו משהו. פתגמים חכמים, אימרות ידועות , ציטוטים של גדולי עולם... אנשים עם ניסיון..............בתקווה שנלמד מהם משהו אולי נצליח להתגלח על זקנם...... הי נטאשהההההההההההה

נענית לבקשתך מגי.....

העתקתי מפורום סקס אחר, כל כך אהבתי מקווה שגם השאר יאהבו, ובעניין של המרץ שכתבת למטה, זה לא נגמר ל עוד אפשר להחליף סוללה (
מהריים לך עם יום הולדת ואיחולים של שמחה
תאריך ההודעה: 08/08/02 שעת ההודעה: 01:07 מאת: Nemsis נושא: אלוהים, אני רוצה רגע מזמנך. אז הנה, סופסוף אני תופס אותך לשיחה. מאז שנהיית סלבריטי קצת קשה לדבר איתך, יש כאלו שאומרים שאתה מעדיף שילבשו כובע כשבאים אליך או שיסגרו את הקליווג´ וכל מיני דברים כאלה, ואני שואל מתי כל זה עלה לך לראש. מה זה אני שומע בכל מיני מקומות שאתה קורא לעצמך "בורא עולם" וכאלה מין טייטלים אני חייב לדבר איתך על זה עשינו יחד דרך ארוכה, מאז שנכנסת לתפקיד ועד היום.אני עוד זוכר, את התוהו ובוהו- היתה תקופה נהדרת, היחצ"נים שלך גרמו לכולם לחשוב שהיה נורא בזמנים ההם- אבל לא, אני זוכר היטב מציאות אחרת. הכל היה בהכל - אחידות גדולה מאד - לא היה טוב ולא רע, לא שחור ולא לבן. הכל היה שם במקומו, פשוט בלי שם ובלי ערך. הייתי יכול לדפוק דינגדונג בצהרי אוגוסט לוהט סתם ככה כי בא לי. ואז אתה הגעת ולהבדיל ממה שמכרת לכולם, לא בראת כלום. רק נתת להם שמות הפרדת אותם לקבוצות ותתי קבוצות בנית איזו שהיא תיאוריה ופשוט חילקת ופיצלת את העולם, נותן לדברים שמות. אני זוכר את המבט הגאה על פניך כשחילקת את היקום לשמים ולארץ. ואני מסתכל עליך בפליאה, לא מבין על מה ההתרגשות הרי הם היו שם לפניך, בדיוק כפי שהם עכשיו. ואז המשכת וחילקת וחילקת. ואז למשל קבעת פתאום שיש טוב - ויש רע. ואני לא ידעתי במה לבחור... קשה העניין הזה. והמשכת והמשכת ואני עומד בצד ומביט איך בדבקות הירואית אתה מסדר לך את היקום. בסוף בסוף הגעת אלי ואני יחיד ובלתי ניתן לחלוקה. "ומה איתך" שאלת, אני "בסדר" עניתי, מנסה להשתמש באוצר המילים החדש שלך "אין לך קבוצה!" הוסיף ואמר "אה,... מה אני צריך כזו?" שאלתי בפליאה "כן ברור" אמר, "כולם צריכים להרגיש שייכות למשהו" "וואלה" עניתי, מנסה להבין את מה שאמר "צריכים להרגיש... צריכים להרגיש?" מילמלתי, מנסה להבין. ככה התהלכתי לי בגן, שמכל עץ שיח או חיה שבו השתלשלה תווית עם לוגו שלך ועליה שם העץ והקבוצה שאליו הוא משתייך. במאמר מוסגר אומר כי היה דווקא נחמד שהרשית לי להעניק לחיות שמות- האמת, עד עכשיו לא סגור כל כך על השם "פיל" עכשיו נראה לי דבילי לתת שם כזה לחרק כזה קטן, אולי אני אחליף שמות בינו לבין ה"נמלה", שהשם הזה לא מסתדר לה קצת בגלל החדק וממני לא משתלשלת תווית. וככה שיכנעת אותי פתאום שאני בודד מכיוון שלא היה יותר מה לחלק, החלטת לחלק אותי והוצאת את ה"אישה" מתוכי. ואני, דווקא לא ממש הייתי לבד וטוב לי היה עם ה"אישה" בתוכי דווקא היינו מדברים המון, מרגישים, ופתאום הופס היא בחוץ, זה כאב, וכשראיתי אותה בחוץ התחלתי להרגיש לבד. זה מה שרציתי לומר לך אלוהים רצית לעשות טוב, אבל לבד לי ככה בלעדיה, האישה שבתוכי ואתה תמות מצחוק אם אספר לך משהו שקרה לי לאחרונה פגשתי אותה. בחיי, האמת לא ממש פגישה, רק דיברנו איזה דקה בטלפון. היא ואני מתים מפחד להפגש. אנחנו יודעים מה נדרש כדי שלא נחוש בודדים יותר התמזגות מלאה התחברות בשר בבשר, גוף בגוף, נפש בנפש. נפש בנפש, כמו שהיינו. אדם אחד אדם אחד מאושר

magy

New member
ועמוס עוז בספרו האחרון

"סיפור על אהבה וחושך" מתעקש וטוען ................ שלא טעמנו מעץ הדעת.........אילו טעמנו, היינו חכמים ולא טעמנו מעץ החיים.........אילו טעמנו , היינו חיים לנצח אכלנו מעץ "הרישֶע", כלומר, אכלנו מעץ הרשע........ וכך זה גם נראה לפעמים , ויותר מלפעמים............ סמיילי לא סמיילי...........

נשמע פסימי על ממש.....

זותומרת שטבע האדם רע מלידתו.... מצאתי עוד קטע שמצא לי חן...... בוקר טוב
\ פרח ירוק אני אוהבת את המשפט ששלמה המלך כתב בספר משלי "כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם" אדם מביט במים. המים משקפים אותו : כשהוא מחייך הוא רואה במים פנים מחייכות אליו כשהוא כועס הוא רואה במים פנים כועסות אליו. כן לב האדם משקף ללב רעהו, את מה שרעהו מרגיש, כך אנו יוצרים בעצמנו אהבה או חס ושלום שנאה בלב זולתנו כך נוצרים מעגלים של תגובות הדדיות ולעתים נדמה שלמעגל אין סוף אנו מתייאשים וחושבים שאי אפשר לשנות יחסים בין אנשים נדמה שמעגל הכעס והשנאה הוא מצב נתון שלא יגמר נדמה לנו ש"אם רק השני היה אדם אחר או משתנה" אז הכל היה טוב זה מפני שאנו רואים אותו ולא רואים את עצמנו אז אנו מנסים לשנות אותו ושוכחים שיותר קל ואפשר לנו רק לשנות את עצמנו אנו אלה שיכולים לפתוח מעגל חדש של אהבה ע"י כך שנחייך ונאהב ראשונים כי דברים מתחילים במחשבה ואנחנו המחליטים מה לחשוב ומה לא לנו יש את הכח לשלוט במחשבותינו ולא שמחשבותינו ישלטו בנו, לאהוב אדם זה להחליט לחשוב על המעלות שלו ולהתעלם מהמגרעות שלו לכל אדם בעולם יש מעלות כשאנו חושבים על מעלותיו ומלמדים עליו כף זכות אז אנו אוהבים אותו ומקיימים מצווה של ממש, ואהבת לרעך כמוך והאהבה תחזור אלינו זוהרת כאלפי השתקפויות שבמים כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם ליצור מעגל של אהבה בחיינו זה תלוי רק בנו. ***************

maxima

New member
כל כך יפה............/images/Emo140.gif

אבל קשה קשה לו לאדם להרגיש אהבה ליריב וקשה לו לאדם לשנות את עצמו הוא צריך מאד לרצות להישתנות. להיות מודע לכל מחשבותיו ומעשיו.

למעלה