תרפיה במוסיקה

תרפיה במוסיקה

שלום, אני סוטדנטית שנה שלישית באוניברסיטת חיפה לחינוך מיוחד ולמוסיקה ומשלבת גם תעודת הוראה בחינוך מיוחד, אך אני לא מתכוונת להיות מורה. שאלתי היא:אני רוצה לעשות תואר שני וחשבתי על כיוון של תרפיה במוסיקה משום שהתחום משלב בתוכו גם פסיכולוגיה שאני מאוד, מאוד אוהבת וגם מוסיקה. אך האם יש בתחום זה עבודה? האם יש ביקוש? או שמה אני אצטרך "לחפש בנרות" ולהתחנן לקבל שעות בתחום? (וזאת לאחר שלמדתי והוצאתי סכום כסף רב על הלימודים?) חשבתי גם על כיוון של לקויי למידה כתואר שני או ייעוץ חינוכי.לקויי למידה פחות מעניין אותי אך לפי הבנתי יש יותר עבודה בתחום, לגבי ייעוץ חינוכי, העבודה היא יותר מול מורים וגופים ופחות עם הילדים ומה שעניין אותי זה הפסיכולוגיה, העבודה הטיפולית עם הילדים. מה עליי לעשות? האם יש עבודה בתחום התרפיה? או שכדאי לוותר... אודה לכם אם תתייחסו לשאלות.

תרפיה במוסיקה

לא קל בהווה למצוא תעסוקה בתחום הטיפול באמצעות מוסיקה בשל הקיצוצים במערכת החינוך. המצב טוב יותר בתחום האיבחון הדידקטי והיעוץ החינוכי. תחום היעוץ החינוכי הוא די גמיש למעשה. יועצות שונות נותנות משקל שונה למרכיבים שונים של התפקיד בעיקר על פי נטית ליבן. הן בהחלט עשויות להקדיש חלק ניכר מזמנן לעבודה יעוצית עם תלמידים.

למעלה