תרפיה במוסיקה

אמאלה5

New member
רכיבה טיפולית

שלום בני רוכב פעם בשבוע (רכיבה טיפולית ) עם משהי מעולה כ-שנה. אני לא חושבת כמוך, שהטיפול הוא כמו שיעור רגיל של לימוד רכיבה. אם אתה רוצה שאני אפרט אז בבקשה... באופן כללי עובדים איתו על- שפה, תקשורת , מוטוריה , יציבות (בישיבה זקוף), סיומי משימות - שזה קשה לו, קשר רגשי. כלומר, שפה -הוא נדרש לומר לסוס " להתחיל ללכת " וגם העצירה היא בעקבות מלל שלו (התחילו עם זה מזמן - עוד כשלא דיבר ועכשיו זה הולך טוב והוא התרגל שבלי מלל שלו הסוס לא זז. תקשורת -גם קשור לשפה וגם עם המדריכים. מוטוריקה -המון דרישות מוטוריות כגון לעלות לסוס עם סיוע קל ביותר כדי שהוא "ידחוף" עצמו עם הידיים -שזה קשה בשבילו וכן הירידה "באחריותו". דרישה ממנו לשבת זקוף. להרים ידיים ננחי כדי לקטוף עלה מעץ קצת גבוה שאז הוא צריך להרים עצמו וכן הידיים למעלה. להוריד את הראש אחורה על גבי גב בסוס.ועוד ועוד. קשב וריכוז- מאוד קשה לבני לשבת למשך זמן ולכן ע"ג הסוס שהוא לא יכול באמצע "לקום וללכת" זה פותר ומלמד אותו לסיים משימה. וזה קשה לו עדיין. קשר ריגשי- בהברשות וטיפול הסוס. בהאכלתו בהבאתו להשקיית מים נותן נשיקה בסוף הטיפול(לסוס). מקווה שעזרתי אשמח ...עוד.

מחל

New member
תרפיה במוסיקה

איך מתנהל שיעור עם תרפיסט במוסיקה? מה עלות השיעור? האם זה יכול לתרום לילד מבחינת תקשורת? אודה על התייחסותכם.

אני מכירה תרפיה קבוצתית במוזיקה

שלום, אני והבן שלי היינו בחוג מוזיקה קבוצתי שהיה מאד מוצלח. השתתפו בו שלושה ילדים אוטיסטים ושלושה היפראקטיבים עם אחד ההורים, ושתי מדריכות. אחת ניגנה בגיטרה ושרה, והשניה נתנה הוראות והדגימה. השיעור היה מאד מובנה: בהתחלה פעילות בזוגות של הורה וילד ואחר-כך בזוגות של ילד וילד, ואחר-כך פעילות קבוצתית. הבן שלי מאד נהנה מהפעילות הזאת, וזה קדם את השילוב בגן רגיל. החוג היה מאד מוצלח ותרם לשילוב החלק בגן הרגיל. אני קראתי על פתיחת החוג במכון להתפתחות הילד. אני ממליצה בחום. רציתי לשאול איזה חוגי מוזיקה פרטניים אתם מכירים? מאיזה גיל ניתן ללמד ילד לנגן ובאיזה כלי נגינה מומלץ להתחיל? שרון

מישהוא יודע אם...

מתקיים חוג כזה בסביבות אשדוד? ובנוסף, שאלתי קודם ולא קיבלתי עדיין תשובה, אז אנסה שוב. אני מעוניינת לדעת גם על חוגים נוספים באזור שחייה טיפולית, רכיבה, אמנות ועוד.. תודה!

רכיבה יש בכנות ובכפר אביב

אני יכולה להשיג לך מספרי טלפון אם את מעוניינת.

אמא יעל

New member
רכיבה בתל מונד

יצרתי קשר עם מרכז לרכיבה טיפולית בתל מונד. הם מעסיקים מדריכים שקבלו הכשרה לעבודה טיפולית עם ילדינו, בוינגייט או מוסדות מקבילים, ועובדים משעה 8 בבוקר עד 8 בערב חוץ משבתות. מתחילים מאבחון ללא רכיבה (50 ש"ח) ובהמשך חצי שעה של הדרכה מינימום פעם בשבוע שעולה 115 ש"ח. האם מישהו יכול להמליץ עליהם? האם מישהו יכול להמליץ על מרכז קרוב לתל אביב? (תל מונד קצת רחוקה לנו). תודה מראש, יעל

מישהוא יודע אם...

מתקיים חוג כזה בסביבות אשדוד? ובנוסף, שאלתי קודם ולא קיבלתי עדיין תשובה, אז אנסה שוב. אני מעוניינת לדעת גם על חוגים נוספים באזור שחייה טיפולית, רכיבה, אמנות ועוד.. תודה!

שירה

New member
טיפול בבריכה

אני יודעת שישנם טיפולים יחידניים בבריכה של ענת בגדרה 08-8598374, אך אני אנני יודעת מהי בדיוק אוכלוסיית היעד. בנוסף נפתחה בריכה טיפולית חדשה (יחסית) בגאליה. בהצלחה.

נורר

New member
טיפול יחדני למטרת תקשורת

אצלנו יש מרפאה במוסיקה אחת לשבוע. המטרה היא לעבוד על נושאים של תקשורת כגון בקשות של הילדה שיר מסוים כלי מסוים, דרישות של הילדה "את זה לא!" וגם נושאים אחרים כמו ביטוי רגשות דרך מוסיקה. אני מאוד ממליצה וחושבת שזה תורם הרבה. העלות שלנו זה 150 שקל לטיפול.

תשובה חלקית

אנחנו פנינו למוסיקה בגלל המשיכה של הפשוש לתחום. בדרך כלל המטפלת מציעה כלי מוסיקה רבים נותנת לילד לבחור. רוב השיעור נעשה נסיון לקיים דיאלוג מוסקלי. לפעמים היא מנגנת עבורו לבקשתו, לפעמים רוקדים. השיעור זורם כמו DIR (כך ביקשנו) אבל יותר מובנה משאר הטיפולים שהוא מקבל. לדעתנו זה מאד תורם. כשהפשוש היה קטן (בן שנה וחצי) במקום לדבר הוא היה שר. הרבה פעמים הנו שרים דיאלוגים - אנחנו שרים חלק מהשיר הוא שר אתה חלק השני. מוסיקה תמיד היתה כלי עבורו ולכן היה לנו טבעי להמשיך עם זה. הוא מעוד נהנה ומשתף פעולה. למשל לקיחת תורות, קשר עין השתפרו מאד. כן מתחילה החלקיות.. אנחנו חיים בארה''ב. עלות של טיפול כאן היא 75$ לשעה (ואנחנו קיבלנו מלגה של 50%). אנחנו מאד מרוצים. ענת

נונינה1

New member
תראפיה זה לא שיעור אלא טיפול והמטרה

היא לא שהילד ילמד לנגן אלא שהילד דרך המוזיקה יביע את עצמו ילבן את רגשותיו ויתקשר עם המטפל ברמה הרגשית. לימוד מוזיקה זהו דבר שונה לגמרי. אנחנו התחלנו וגם אז מאוד לא דידקתי ומובנה אלא מאוד חוויתי וזורם רק בגיל 7. שנה אחרי, אנחנו מתכוונים להכינס יותר מובנות ודרישה לשיעורים - נראה איך ילך.

למעלה