תרסיס שום לצמחים

תרסיס שום לצמחים

שלום בעציצים יש לי מין זבובונים קטנטנים לבנים שהם מיבשים לאט אבל בטוח את הצמח. אני יודעת שמרססים במי שום . איפה ניתן לקנות והאם מומלץ הטיפול הזה.
תודה

izikzh

New member
תרסיס מי שום כיצד מכינים

[תרסיס שום כפתרון הדברה טבעי לגינה] תרסיס השום מוכן בתוך בקבוק התזה, ומרוסס על עלי הצמחים. שאריות הרסס מחזיקות בדרך כלל כשבוע, אבל אם הצמחים ההידרופונים נמצאים בחוץ, חשופים לגשמים כבדים, ניתן להחיל את תרסיס השום מחדש. ניתן להכין תרסיס שום על ידי קטישת או מעיכת כ-30 שיני שום. אלה מונחים במיכל זכוכית ומכוסית במים רותחים. משאירים את המיכל מכוסה במשך כחמישה ימים. תהליך זה הופך את הנוזל לתרכיז שום.
מכינים את התרסיס עצמו על ידי הוספת 3 כפות של תרכיז השום ל2 / 1 ליטר מים (חצי ליטר). ולאחר מכן מרססים את צמחי הגינה. יש כמה תרסיסים אחרים שנבדקו למניעת חרקים, אבל שום נמצא כיעיל ביותר.
בנוסף ניתן לרסס עם מים וסבון לידיים להשאיר כ חצי שעה ואז לשטוף עם מים
ויש שימוש בפבפל חריף מצורף סירטון

אורגניק

New member
כנימת עש הטבק - ליישם מדבקות צהובות

יישום משטח נימגארד ומיד לאחר מכן ריסוס בנימיקס45 יעיל כנגד הכנימה בנגיעות בינונית (מניסיון בירקות) אפשרי לטפל גם באקוגן ברק או תכשירים דומים (נימפר) שאמורים גם להרחיק את הכנימה אך אין לי ניסיון איתם ספציפית.

יישום בריסוס אחת ל- 10 ימים באחד התכשירים או בשילוב מתאים. ניתן גם לרסס לסירוגין בכל פעם בתכשיר אחר.
בנוסף לריסוס תדיר פריסה של מדבקות צהובות (יעיל מאוד)
ולחילופין יישום רשת 50 מש'

למעלה