תרנגול כפרות!

דקדנסיה

New member
תרנגול כפרות!

מה אתם חושבים על המנהג הזה? ובכלל על הפיכתם של בע"ח לשעירים לעזעזל [עז..] אשמח לדעתכם בפורום זכויות בע"ח

amagnivist

New member
--------

אני גם מניח שהמנהג האנושי של זריקת תינוקות לפח, אינו מעשה לא מוסרי מכיוון ש: א. תינוק לא יכול להגדיר מהו סבל ב. הוא בכל מקרה ימות עוד 70 שנה.

conatus

New member
על מוסר ותינוקות...

אם אישה כלשהי זרקה את פרי בטנה לפח הרי שהיא רצתה בניתוח פשוט להיפטר ממנו. העולל הקטן בוודאי שאינו מודע למתרחש סביבו וכמובן שאינו בשלב של להגדיר דברים ובכללם גם לא מהו סבל. לגבי תאריך מותו של התינוק אני לא בטוח שמדובר בשבעים שנים כמוך גם אם זה הגיל הממוצע. הרי הגיל הממוצע משתקלל יחד עם אלה שמתים בני יומם בני יומיים וכן הלאה כך שאין לדעת או לחזות מראש מתי נמות אך לבטח נמות, כי זהו סופם של כל היצורים החיים. לגבי מוסריות או אי מוסריות הפעולה של זריקת התינוק לפח - מדובר בפעולה הנוגדת את החוק כך שהחוק בעניין זה הוא חד משמעי. לגבי האם מוסרי בעינייה להיפטר מתינוקה ולראייה היא נטשה אותו ומצידך אני מניח שאין זה מוסרי להיפטר מתינוקות או שהינך סבור שמוסרי להיפטר מתינוקות בדרך של מסירתם לאימוץ כך או כך הוריהם הביולוגיים משיגים את מבוקשם - להיפטר מהתינוק. אני אישית לא אלמד אף אדם מהו מוסר כולל אם שמחליטה להיפטר מתינוקה בכל דרך שהיא מהסיבה שהמוסר נמצא בידי החזק כך העולם נוהג וכך יוסיף העולם לנהוג.

amagnivist

New member
-------

כלומר שאם תראה בן אדם אונס ילדה קטנה בסימטה. אתה תתעלם מכך ותמשיך לעיסוקיך ותשב על כוס קפה עם חבריך כאילו שום דבר לא קרה? ("כך העולם נוהג וכך יוסיף העולם לנהוג.")

conatus

New member
call 911

מה שאעשה זה שאתקשר למספר המוכר והידוע 100 ואזמין את השוטרים להתעמת עם אותו עבריין מין כי כך עולם כמנהגו נוהג ושוטרים תפקידם לטפל בעבריינים מכל הסוגים ואין זה תפקידו של האזרח שבמקרה זה הוא אני.

amagnivist

New member
----

כלומר התשובה שלך היא חיובית. אתה תמשיך ללכת לא תעצור אותו מלהמשיך לאנוס את הילדה ופשוט תחייג למשטרה ותמשיך לבית קפה הסמוך כאילו דבר לא קרה.

conatus

New member
אי מניעת פשע סעיף 262

תראה, על פי החוק אי מניעת פשע הופכת אדם לשותף לדבר עבירה אם אקרא לשוטר הרי שמנעתי פשע וצייתתי לחוק. החוק אינו מכריח בני אדם לסכן את עצמם על מנת להציל מישהו אחר בדיוק כמו שהוא מוצא חייב נהג אמבולנס שבדרכו להציל חיים נוטל חיים אחרים. והנה הסעיף בחוק : "אי מניעת פשע לפי 262 – אדם היודע כי פלוני זומם לעשות פשע – אם לא ינקוט בכל האמצעים הסבירים (דיווח למשטרה) יחוייב בפלילים. היסוד עליו נבנית החובה לפעול הוא יסוד הידיעה. על ידיעת מחשבות האחר ניתן לשפוט אם למחשבות היה ביטוי חיצוני אובייקטיבי. חשד בדבר התנהגות או בדבר קיום נסיבות שקול למודעות. בכך עצימת עיניים שקולה ומהווה תחליף למודעות. הידיעה חייבת שתהא ידיעה ממשית. לא מספיק חשד. הנאשם חייב שיאמין כי הזומם מתכוון לבצע את זממו, אין צורך שיהא מודע לפרטי המזימה לא מבחינת הזמן, לא המקום ולא פרטי הביצוע."

amagnivist

New member
-----

לשוטר לוקח זמן להגיע ויתכן שעד שהם יגיעו לזירת הפשע האנס יגמור ויברח ולמחרת הוא יאנוס שוב

conatus

New member
על התבייתות ועל ביטול אפשרויות

אנשי החוק מופקדים על אכיפת החוק והחוק אינו מחייב אותי להסתער על התוקף עם קנה מלווה מבט תוך כדי סיכון חיי, כשאין בנמצא אנשי חוק שיאכפו אותו. לכן מבחינת החוק אני זכאי ולא חייב, כי מילאתי אחר החוק, כלומר קיימתי את חובת הדיווח. השוטרים יבוששו לבוא אתה אומר ובכן אפשרות זו קיימת בדיוק כמו שקיימת האפשרות שהם ממש נמצאים בסיור לילי ברחוב הסמוך ויגיעו למקום האירוע תוך שניות ספורות. האנס עלול לבצע את זממו ולברוח כן גם אפשרות זו קיימת, גם קיימת האפשרות שהוא לא יספיק לבצע את זממו ויימלט או שיבצע את זממו וייתפס וגם אולי לא יבצע את זממו וייתפס. הוא ייאנוס שוב למחרת ובכן גם אפשרות זו קיימת (אינני יודע אם למחרת או שבוע אחר כך) ואולי יחוש כ"כ רע שינדור נדר שלעולם יותר הוא לא ייאנוס שוב או שאולי בכלל ייתפס למחרת ויישב מאחורי סורג ובריח או שאולי יבקש סירוס מרצון ויותר לא ייאנוס לעולם. לסיכום אומר לך כך : לעולם אל תבטל אפשרויות ולעולם אל תתביית על אפשרויות. אם תבטל אפשרויות ייתכן ותגלה בעתיד שדווקא האפשרויות שביטלת הן האפשרויות הנכונות ואם תתביית על אפשרויות מסויימות ייתכן ותגלה שהתבייתת על האפשרויות הלא נכונות...

conatus

New member
אני שמח על דעתי כאן !

אני נגד כל פולחן מסוג כלשהו וכמובן נגד הפולחן הנ"ל. האמת היא שכלל לא מעניין אותי גורלו של התרנגול (גורלו כבר הוכרע מראש) רק שפולחן הוא פעולה עלובה בעיניי בה בני אדם,המתיימרים להיות יצורים מובילים בעולם הזה, מתגלים בצורתם החייתית שאין סביבה כל חשיבה הגיונית מסודרת אלא רק אמונות אפלות ומיסטיות שרק הופכות באותם הרגעים את אותו אדם לגרוע שבחיות.

lidiad

New member
התייחסות לפולחן הכפרות

פולחן הוא טקס . טקס מחזק את הממסד, שהוא חשוב כשלעצמו. דת היא סוג של אמונה , ואמונה היא צורך אוניברסלי. בפולחן הכפרות לא ידוע לי על התעללות בבעל החיים , רק מסובבים אותו מעל הראש . אם אני טועה , תקן אותי! לכן , לא נעשה כל רע לאף אחד בפולחן הזה .

דקדנסיה

New member
תיקון גדול!

בפולחן כפרות מסובבים את התרנגולת סביב ראש האדם שהיא הפוכה [התעללות לחלוטין] , ובסופה שוחטים אותה חיה בעזרת תער [בניגוד למשל לשחיטות לא כשרות שמרדימות את החיה לפני הריגתה] מעבר לכך התרנגולות מגיעות מלולים תעשייתים בהם הם מוחזקות צפופות ללא יכולת לזוז,מקוריהן נקטמים [במקור ישנם תאי עצב רבים, והתרנגולות סובלות כל חייהן מכאבים ובנוסף את רטימת המקור עושים באמצעות ברזל מלובן ללא הרדמה], ועוד הרבה מאוד דברים נוספים שגורמים לכך שהם בהתעללות ועינוי מתמשך התרנגולות מגיעות למקומות השחיטה [שם מתאספים הרבה אנשים] במשאיות צפופות, ורבות מהן מתות בדרך מעבר לנתונים "היבשים" ישנו העניין המוסרי העולה גם אם היו מגדלים את התרנגולת בתנאים מרווחים וכו והוא - מה אשמה התרנגולת [או כל בע"ח אחר] בחטאי אדם??? האם זה מוסרי , ואני אפילו אנני שואלת האם זה בכלל הגיוני, בע"ח כשמו כן הוא- בעל חיים, יש לו יכולת להרגיש רגשות ויכולת להרגיש כאב [וישנם אין ספור מחקרים שמוכיחים זאת] האם נראה לך מוסרי לגרום לעינוי סבל וכאב ליצור חי?

מולוקו

New member
זו צורה פרמיטיבית טיפוסית

לקבל מחילה לאדם חוטא. העם היהודי מצא פיתרון קל ונוח, במקום לתקן את דרכיו באמת.

יש בנושא הזה מחלוקת ידועה

בתוך ההלכה עצמה. ר' יוסף קארו, מחבר השולחן-ערוך, טען שזה מנהד אלילי שיש לעוקרו מן השורש. אבל הרמ"א חלק עליו. אבל זה לא מפתיע אותי שמנהג כזה נפוץ בקרב בני דח שפולחן הקרבנות תופס בתורתה מקום כה נרחב.

lmatan1

New member
סליחה יש לי הצעה אולטימטיבית

במקום שהיהודים ישתמשו בתרנגול על מנת לכפר על החטאים שלהם אני מציע שהחילונים האתאיסטים שהם הרוב במדינה היהודית יקריבו את אחיהם הדתיים וימסרו אותם לערבים כקורבן שיכפר על החטאים שלכם ואז יהיה לכם חופש ושקט ואף אחד לא יכפה עליכם שום מנהג ברברי וחיתי.את אלוהים כבר הרגתם אז מה מונע מכם להרוג גם את אלה שסוגדים לו יפי נפש חמודים שכמוכם.

אמיר96

New member
כמובן שזה מנהג ברברי

החושף את חוסר היחס המוחלט של בני אדם לבעלי חיים כמשהו אוטונומי, עד כדי כך שהם משהו שיכול לקבל עליו את חטאיו של בן האדם ולמות במקומו. כמובן - עבור התרנגול עצמו אין זה משנה, ויכול להיות שאפילו שפר עליו מזלו, ולא זכה למנת הייסורים המלאה שזוכים אליה השאר.

lmatan1

New member
ידידי היקר מר 69 פעם היו ברברים

והם היו אוכלים אחד את השני קראו להם קניבלים ואז באו זנים קצת פחות ברבריים ואמרו שעדיף לאכול חיות מאשר אחד את השני ואומרים שההסטוריה חוזרת אז היום יש כבר זנים שמאוד מודאגים שהאדם יכלה את כל החיות אז חזרנו להתחלה שעדיף בעצם לאכול אחד את השני וההבדל הוא שבני אדם לעומת יתר החיות יכול גם לצחוק על זה שהוא יכול לאכול את בני מינו.

amagnivist

New member
--------

אתה סתם מתלהם, לא חיבים לאכול לא בשר חיות ולא בשר אנושי (בני אדם)... תפסיק לחפש תירוצים לפגיעה באחרים, מעבר לתזונה צימחית זה מעשה מוסרי וצעד קדימה לאנושות.

conatus

New member
תזונה ומוסר

תזונה צמחית בריאה יותר אך אינה מוסרית יותר. אני ממש קרוב להשלים מהפך תזונתי לצמחוניות/טבעונות מלאה, אך אינני רואה את עצמי מוסרי יותר מאוכלי הבשר. זהו דרכו של הטבע שהיצורים ניזונים אלה מאלה על מנת להתמיד בקיומם, אם תרצה, זהו מוסר הטבע שבילתו אין דבר. לבטח תרצה לומר לי שכלל זה אינו חל על בני אדם אשיב לך כך : האין בני אדם הורגים אלה את אלה מדי יום שחולף ולאורך כל ההיסטוריה ! הינך מוזמן להגיב.

למעלה