תרמית 90 קמ"ש בכביש 2

deddy

New member
תרמית 90 קמ"ש בכביש 2

אני לא מכיר את הכביש, אבל מי שנוסע שם שיזהר מתרמית של משטרת ישראל, מותר בכביש 100 קמ"ש בכביש יש גם מצלמה, קצת לפני המצלמה יש שלט הגבלת מהירות של 90 קמ"ש, קצת אחריה חוזרים ל100 קמ"ש. http://www.youtube.com/watch?v=9uXPstx6zEM&feature=share

מיצו

New member
תגובת משטרת ישראל:

לאחר מחקרים לאורך מספר שנים, הגענו למסקנה שהורדת המהירות באופן בלתי מוסבר והפחתתה ללא כל סיבה הגיונית, פלוס הצבה של מצלמת מהירות בדיוק באותו קטע, מביאה למקסימום הכנסות. טענתכם נבדקה ונמצאה כלא רלוונטית. אנא הקפידו לנסוע כחוק.

עומר TT

New member
יש התערבות על שווארמה בין ראש אגף התנועה

לראש אגף המכס והמע"מ מי ישחיל את האזרחים יותר עמוק ב2012.

פרארי1

New member
איזו נבזות

בטח יטענו שסף האכיפה הוא 10%, מה שאומר שבעצם מותר לנסוע 100 בקטע הזה (90 + 10%) וזו המהירות המותרת מלכתחילה, אז על מה בעצם אנחנו מתלוננים? הצליחו להתעלות על עצמם ברמת הגועל והנבזיות. אחרי זה אני לא אתפלא אם גם ההצהרה על דוחות אזהרה בפברואר היא שקרית ואנשים יחטפו דוחות אמיתיים ביותר עם מועד תשלום.

מיצו

New member
ההצהרה שלהם שקרית נקודה, ואני אסביר למה

במפות שהם פרסמו בצורה רשמית יש פירוט של 9 מצלמות מהירות. הבעיה היא שדווקא אלה הפעילות לא היו כלולות במפה. אגב, זו המצולמת פה, של כביש החוף, לא כלולה גם היא במפה. יש מצב שהיא לא פעילה, אבל אלה של דרום חדרה וזו של אור עקיבא וזו של ק. אריה בהחלט פעילות, אבל המפות שלהם כלל לא כוללות אותן. אז שקר? בוודאות מוחלטת.

slidert

New member
מעניין למה משטרת ישראל ממהרת להסיר את הסירטון

פרסתמי את הסרטון הנ"ל בעמוד הבית של משטרת ישראל, לא עברה דקה והסירטון הוסר ממנו... מעניין למה... פשוט בושה למדינה שאנחנו חיים בא!

iec

New member
אפרופו מהירות...היא באמת הורגת???

הידיעה מהיום.

menyroth1

New member
שוב טעות נפוצה

המהירות לא גרמה לתאונה . מה שגרם לתאונה זה חוסר הזהירות (נפוץ במרדפים ) בשילוב העייפות ואובדן השליטה ברכב . במהירות נמוכה יותר סביר להניח שהנזק לא היה כל כך גדול .

iec

New member
וואי וואי...איפה ראית שהתכוונתי שהמהירות גרמה

לתאונה??? אם שותים לא מקלידים יא מני
המדינה כ"כ להוטה להחדיר לציבור את המחשבה שמהירות הורגת או שהיא גורמת ראשית לתאונות למרות שברור שחוסר תשומת לב בכביש/עקיפות לא בטוחות/רמזור אדום/זכות קדימה וכד' לכולם כבר ברור שהכסף שלנו חשוב וממש לא הבטיחות שלנו...אפילו לא אחוזון בודד. מדינת רפש.

biker34

New member
כמה שאני שונא להודות בזה...המדינה צודקת

המהירות היא לא גורמת לתאונה...נו בסדר אני יכול להבין מאיפה הלוגיקה הזו מגיעה. נניח לרגע שזה נכון... הבעיה היא שעובדתית תאונות קורות (על זה אני מניח אין עוררין). כאשר תאונה מתרחשת הנזק והפוטנציאל לאובדן חיים רב יותר ככל שהמהירות עולה (גם על זה אני מניח שאיש לא יערער). וזהו...מפה המסקנה (שאולי לא מנוסחת באופן הכי רהוט ומדוייק מדעית) שמהירות הורגת. עכשיו כציבור הרוכבים (שאני חלק ממנו) המזוהה בדר"כ עם רכיבה מהירה ברור לי למה יש כ"כ הרבה חוסר רצון להודות בכך...אבל לדעתי זה רק עניין של הכחשה/הדחקה. המדינה סה"כ החליטה שאולי כדאי להשתמש במשאב הזה של נהגים ממהרים ולנצל אותו להעשיר את קופתה. קבלו את זה כעוד מס וזהו. המדינה לא באמת מתכוונת להציל חיים ע"י דוחות המהירות או לשפר תשתיות. עוד נדבך בחיים בישראל.

iec

New member
אם מהירות אינה הגורם לתאונות אז למה לא מטפלים

ואוכפים את הסיבה האמיתית לתאונות?....בקיצור אנחנו לא מעניינים אותם...רק הכסף.

menyroth1

New member
זה בדיוק העניין , זו לא כוונת המדינה !!

המדינה בכלל לא להוטה להוכיח לציבור "את המחשבה שמהירות הורגת או שהיא גורמת ראשית לתאונות " למדינה כמו למני ברור שהמהירות אינה גורמת לתאונה . למדינה ברור שהמהירות היא רק פקטור של הנזק . ושהמהירות היא סימפטום חשוב מאוד בשימת הז...ן על החוק . מעבר לזה למדינה אין שום יומרות להפוך את חוקי הפיזיקה . פשוט פיזית מהירות לא יכולה לגרום לתאונה בכלל בכלל בכלל . למדינה יש מספיק פיזיקאים שיגידו לה את זה . ולמדינה יש מספיק שוטרים (כמו מני לשעבר ) שיגידו לה את זה (והם אומרים ) . עובדתית מסתבר שבשבוע הראשון למצלמות האלה כל המצלמות יחד צילמו 17 דוחו"ת בלבד , מצלמה אנלוגית רגילה נהגה לצלם את זה בשעתיים . והיה ברור גם לי וגם לאחרים שמבינים בזה שהרבה הורידו רגל מהגז סוף סוף . זה התוצאה של 10 מצלמות שהיו . כאשר יהיו 300 כאלה יהיה בלתי אפשרי לנסוע מהר . ויהיו עוד פחות דוחו"ת .

סינבד

New member
התהפך במהירות 184 קמ"ש

ואין נפגעים בתאונה. אז עכשיו, מני, תסביר לי את הטענה שמהירות מחמירה את הנזק? אני יודע מני... מהירות יכולה להגדיל את הנזק אם וכאשר מתחוללת תאונה במהירות גבוהה. אבל, וכאן האבל הגדול שאף אחד לא מוכן להקשיב לו. אין קשר חד ערכי בין מהירות להתרחשות תאונה. אין קשר חד ערכי בין מהירות לגודל הנזק בתאונה. יש הרבה (המון) גורמים שמשפיעים על גודל הנזק, מהירות היא אחד מהם. הסיבה שמתעסקים כל כך הרבה באכיפת מהירות היא שזה נוח, זה קל, זה מדיד וזה מכניס הרבה כסף. בקלות! שזה אולי לגיטימי. מותר (אולי) למדינה להחליט שהיא מזיינת את האזרחים שלה. אבל מה הקשר בין זה לבין מניעת תאונות מני???

דווקא המהירות גרמה לנזק גדול מאוד

לרשיון של הנהג כמובן לא שאני חס וחלילה מצדיק נהיגה במהירות כזאת. אני רוכב רק במהירות המותרת כמובן.

nsr

New member
דבר ראשון

מני לא אמר שיש קשר בין נסיעה במהירות גבוהה לבין התרחשות התאונה. הוא אפילו רשם, באופן מפורש - " המהירות לא גרמה לתאונה". אז בחייאת רבאק, שחררו אותו. גם אני לא אוהב שוטרים, בלשון המעטה, אבל אתם מגזימים. ובתור חובש מתנדב במד"א, כבר משהו כמו 11 שנים, ובתור אחד שמבין קצת פיזיקה, אני מוכן להבטיח לך שיש קשר חד ערכי בין מהירות לגודל הנזק בתאונה. EK=1/2 (MV)^2 לך תתווכח עם זה. שוב, לא אומר שמהירות גורמת לתאונה. לרגע לא. אבל יש הבדל בין להתפוצץ ב200 קמ"ש, לבין להתפוצץ ב100. ואל תדבר איתי על מקרים יוצאים מן הכלל, כי לא לכולם יש כל כך הרבה מזל.

למעלה