תרמיל סקי?

z x 7 r

New member
הסתובבתי איזה 6-7 שנים על תיק של Alpin lowe בגודל לא גדול

אם אני זוכר 20 ליטר היה, או 22. נוח, לא גדול ואפשר לשים את המים וחטיף וסוודר אם נהיה חם - בתיק. גם קצת מגן ממכות ודחיפות בגב בתור כשקורה.
התיק שירת נאמנה גם ביום-יום, אני תמיד הולך לעבודה עם תיק. נקרע - החלפתי ב Dakine - התיק מגניב לגמרי, לא נרטב כי עשוי מחומר שנראה כמו חומר של קיטבג, לא קופא - אבל יקר. רובי החזיק תיקי Dakine, עכשיו לא יודע אם יש לו.
זה מה שיש לי כעת - כמו חדש: http://goo.gl/9VX9lf

sgebay

New member
יפה. Dakine ככלל חברה מעולה עם תמורה גבוהה למחיר

לא נפלתי עם שום דבר שלהם

I Gabe

New member
נמכרו

יש בעל בית חדש ולפי מה שקראתי, זה מורגש.

z x 7 r

New member
עד התיק הנוכחי לא כ"כ הכרתי אותם, התיק שומר על מראה

ומאוד נוח. אבל יקר. אולי אפילו יותר מדי יקר.

skiforce

New member
טריקים שלי להגנה על הגב

אני גולש עם תרמיל לא אידיאלי. קצת גדול ומסורבל, למרות שזה לא ממש מפריע לי. מחפש תרמיל איכותי יותר, עם רצועות מותן וחזה. יש כמה דגמים נחמדים של נורת פייס. מחיר של כ 400 ש"ח. מבחינתי אין מצב לגלוש בלי תרמיל.

מה אני שם בו? 2-3 סנדוויצ'ים קטנים, בקבוק מים קטן חצי מלא, שאותו אני ממלא מדי פעם בברזים על ההר, קצת חטיפים (שוקולד, פירות יבשים), טלפון, מצלמה, ארנק, חם צוואר למז"א סוער, תחבושת אלסטית חזקה למקרה של פציעה.

לדעתי להסתובב עם חפצים קשיחים כמו טלפון ומצלמה בכיסים זה סופר מסוכן, ובטח גם לא נוח. גם מבחינת הגנה על הגב, מרגיש הרבה יותר בטוח עם תרמיל, למקרה חלילה שיווצר איזה גלגול על שטח גבשושי או מסולע. אני מכניס לחלק שצמוד לגב (בתוך התיק) איזה מיקרו פליס או פשוט מלבן של לוח מפוליאוריתן מוקצף (או משהו כזה...). זה קל משקל ומגן מפני פגיעות חיצוניות ומפני נפילה על החפצים הקשים שבתוך התיק. אפשר להשיג בחנויות לחומרי בניין וזה גם לא יקר.

אגב, לגבי אלכוהול שמוזכר כל הזמן בהקשר של סקי: אני לא בא להטיף לאף אחד, אבל:
1. במז"א קר מאוד, אלכוהול בדם יכול להיות מסוכן, למרות שהתחושה היא שהוא דווקא מחמם. לא זוכר כרגע את ההסבר המדעי, משהו עם העורקים.
2. גלישה לאחר שתיית אלכוהול מגדילה את הסיכוי לפציעה ב 30%!

אפשר לא להסכים איתי וכו', זו רק דעתי.

z x 7 r

New member
צודק בהכל - רק אני לא לוקח אוכל איתי, אוכל על ההר.

אולי קצת אגוזים וחטיפים.
מצלמה די הפסקתי לקחת (הייתה מצלמת כיס קטנה) - טלפון עושה את העבודה. סה"כ זה בשביל עצמי, לא לתערוכות :)
אהבתי לגמרי את הרעיון של פוליאורתאן.
גם - התיק מגן מרוח בגב, למרות הביגוד לפעמים זה בא לא נעים כזה, אז יש שם תיק.

HelloweeN

New member
בשביל מה?

אני אולי בדעת מיעוט, אבל אם יש משהו שאני ממש שונא - זה סרבול, בכל תחום בחיים.
מעולם לא גלשתי ולעולם לא אגלוש עם תרמיל ועל הדרך אני לא מבין את אלו שכן - אלא אם מדובר על גלישת BACKCOUNTRY בשטח שהוא מועד למפולות (ואז התרמיל יכול לשמש ככרית אוויר בין היתר).
זה לא נוח, מסורבל, ואם התיק לא קשור טוב, הוא עלול לזוז ולהשפיע על שיווי המשקל שלך.
מים? בקבוק חצי ליטר לכיס המעיל - ותמלא אותו בשירותים או בברזייה כשנגמר. אני אישית גם מועך אותו כל הזמן כשאני שותה על מנת לחסוך מקום.
מצלמה? לא מבין את הכיף בגלישה אם צריך להזדיין עם DSLR. היום יש טלפונים סלולריים וגופרו, בעיני סוגר את הפינה.
אוכל? דחוף סנדוויץ' לכיס. אני אישית גולש רק עם חטיפי אנרגיה (יש לי חטיף אנרגיה אחד בכיס, פחות מ-100 גרם) ולקראת 1 בצהריים אני קורא לזה יום ואוכל ארוחה נורמלית.
פלאסק? נכנס בקלות למעיל. יש לי חברים שסוחבים 3 פחיות בירה איתם קבוע במעיל (זה בנוסך לציוד עישון, YOUR HIGHNESS).

קיצר, אם גולשים באתרים מסודרים שיש בהם מתקנים בסיסיים לאוכל ומים - בעיני אין סיבה לוגית לתיק ואין אין אין כמו גלישה במשקל קל ובלי ציוד מיותר.

Cמן רשום

New member
טלפונים סלולריים וגופרו אינם תחליף למצלמה טובה

לחובבי צילום היכולת לצלם חשובה לא פחות מהיכולת לגלוש ומוכנים לשלם את המחיר במונחי משקל וסרבול. יש מערכות קטנות וקלות משמעותית מ DSLR (ע"ע mirorless או חסרות מראה בעברית) ולמי שגם אלה גדולות מדי, יש גם מצלמות קומפקטיות עם חיישן יחסית גדול ואופטיקה סבירה פלוס, לפעמים אפילו מצויינת. אני לא מדבר על לעשות סלפי על ההר למען טוויטר או פייסבוק אלא היכולת לחזור הביתה עם אוסף תמונות מרהיבות ואף אומנותיות (למי שיש שאיפות כאלה).

Arnon Ayal

New member

את ה D200 אני באמת מעדיף לא לסחוב, אבל משתדל לקחת לפחות בחלק מהזמן את RX 100

HelloweeN

New member
כניראה שאתה צודק

בעיני זה ניראה לחלוטין כמו בזבוז זמן והזדיינות אינסופית שמלווה בסרבול וחוסר נוחות (יש לי אולי 15 תמונות שלי גולש מ-10 שנים כמעט), אבל למי שזה חשוב - שיבושם לו.
אני לא "ויזיאופיל" ולי מספיקות בהחלט תמונות מה-G4 שהן באיכות סופר מעולה, לעין בלתי מזויינת כניראה.

alien life form

New member
אתה מפספס את הנקודה

קודם כל שאתה לא לוקח מצלמה איתך לצלם את עצמך. אין שום דבר יותר פאתטי מהצילומים האלה "הנה אני על רקע מגדל אייפל" או לצורך העניין "הנה אני על רקע המטרהורן".
שנית, ויותר חשוב, צלמים אוהבים את ההתעסקות עם המצלמה. זה התחביב שלהם ומבחינתם זאת הנאה ולא טרחה.

Arnon Ayal

New member
זה סרבול!

ככה נראה הציוד שלי במתכונת כמעט מלאה

המצלמה היא לא לסלפי, בשביל זה יש סלולר.

natyh

New member
תאורה זה טוב

למעשה אני מתלבט בדיוק בענין הזה ולכן קניתי פנטקס K50 .
ומצלמה קטנה שתיהן מתאימות למיים.
השנה בפארק אגיאס טורטאס פיספסתי תמונות מדהימות , הייתי עם ותה מצלמת וידיאו ומצלמת פעולה איתן צילמתי באורדסה 2013 רק שהוידיאו לא נגד מיים ןהפעולה לא היתה נוחה לתיפעול .
פיספסתי המון תמונות נהדרות .

I Gabe

New member

ניסיתי כמה פעמים להסתדר עם מצלמה קומפקטית אבל נשברתי וחזרתי לDSLR. כל תמונה שלישית הייתי מרגיש "...אם רק הייתה לי פה את הניקון עם עדשת ה[השלם את החסר]". חסרה לי הפונקציונליות של הDSLR. אבל בהחלפה הגדולה הבאה בעוד כמה שנים אשקול לעבור לחסרות מראה.

alien life form

New member
רק תיק עם מגן גב

מגן גב מומלץ מאד בכל מקרה. אחרי קסדה, זה אביזר הבטיחות השני בחשיבותו על המסלול. אם למגן הגב מחובר גם תיק, שיהיה....

כמו כן להקפיד שיש לו בחלקו התחתון רצועה רחבה מאד שמקבעת גם את חלקו התחתון לגוף ולא רק רצועות כתפיים כמו בתיק רגיל. ראה פה למשל:

http://www.sierratradingpost.com/ortovox-free-rider-18-plus--ski-backpack-back-protector~p~7466d/

למעלה