תרמיל סקי?

Arnon Ayal

New member
תרמיל סקי?

מתלבט אם לקנות, ואם כן אז מה.
מצד אחד לא אוהב את הסרבול, מצד שני לפעמים אני כבר עם כיסים במכנסיים ובמעיל מלאים לגמרי וזה כבר ממש לא נוח,ויש פעמים שממש חייב, למשל לסחוב את המצלמה.
אם יש המלצות למשהוא טוב, בארץ או בהזמנה אונליין
וכמובן: השמצות, המלצות, כן, לא, אולי, מה שקשור לשאלה, מה שלא, הכל הולך...

marceloros

Member
מנהל
אויש, פספסתי ביקור התרשמות אצלך ביום ראשון

burus

New member
ממליץ על זה:

http://www.ebay.com/itm/Hiking-Camp...adder-Hydration-/301650352688?var=&hash=item0
&nbsp
תיק קטן שלא מרגישים אותו בכלל בגלישה, עם שלוקר (חוסך הרבה עצירות שתייה- במיוחד אם אתה היחיד בקבוצה שעם תיק שסוחב מים), נכנסים בו בדיוק כל הסנדוויצים ויש תא יעודי לבגד (אם החלטת שחם מדי).
&nbsp
חוץ מזה מתאים לכל פעילות ספורטיבים כמעט.

marceloros

Member
מנהל
out of stock

לגבי עניין המים, התנסית בזה בזמן נפילה?
זה החלק שמפחיד אותי ברעיון.
מעבר לכך אני לא באיזה סקי טורינג, אני באתר סקי - למדתי באוסטריה לשתות אפילו מהברז מים, זה יותר טוב מהמינרליים בארץ וגם קר.
מצד שני זה יכול לשמש לריצות ארוכות באימונים, שם אף אחד לא מחלק לי מים כל 5 ק"מ.
&nbsp
בכללי אני באמת מחפש משהו קטן לשים כל מיני דברים כגון מצלמה או אביזרים.
&nbsp

marceloros

Member
מנהל
יש לי חבר שאחראי לזה

אבל אני לא נוהג להתעסק בכך, גם קצת אסור בטח למישהו שלא רגיל.
בבנסקו פעם לא סגר את הבקבוק טוב ונשאר שביל דלק אחריו.

o h a d d

New member
ממה שראיתי באתרי הסקי

היחידים שהולכים עם תיקים אלו הישראלים, אחרי פעם או פעמיים הפסקתי לקחת אותו.
אבל אם בכל זאת אתה רוצה, מה רע בסתם תיק רכיבה?
המלצות/השמצות- לי יש תיק רכיבה איכותי (משתמש בו הרבה לרכיבה) של קאמל בק (מיול) והתיק עצמו אחלה. אחרי כמה שנים השקית נקרעה לי ויש עליה אחריות לכל החיים. התקשרתי לחברה והם הפנו אותי ליבואן שאמר שיבדוק את השקית ואולי יחליף ("אם ימצא שזה פעם ביצור"), מסרתי להם את השקית (לפני יותר מחודש) ומאז מסננים אותי. פניתי שוב היום...נראה לי שאין סיכוי....אקנה חדשה ב150 ש"ח

Cמן רשום

New member
בחנתי כמה תיקים ייעודיים לסקי

האמת שלא ממש הבנתי מה עושה אותם ייעודיים לסקי. פרט אולי איטום למים אבל גם זה לא מצויין בכולם. אז אם לא מצויין אני מניח שאין. אחת הבעיות שהבחנתי מייד שברובם הגב דק, סתם בד ללא ריפוד או הגנה כלשהיא, ואתה תרגיש פינות של מצלמה טוב מאד בגב. ומה שבאמת צריך להדאיג אותך זאת נפילה. אם אין לך הגנה טובה על הגב ויש לך מצלמה בתיק, אחרי נפילה תוכל להחליף עדשות דרך הצלעות. וקיבלתי אחלה הדגמה מה זה נפילה עם מצלמה על הגב, אמנם לא בסקי, אלא כשהחלקתי על משטח בוצי והתגלגלתי מהשביל לערוץ נחל עם תיק צילום על הגב. אם אתה מכיר את הביונטים המתכתיים של ניקון, תבין איזה מכה חזקה המצלמה קיבלה בתוך התיק כך שהביונט התעקם.

לכן אני גולש עם תיק איכותי שמיועד ללפטופ שגם בא עם כתפיות רחבות ונוחות מאד וגם יש לו הגנה טובה מאד על הגב שהוכיחה את עצמה בזמן אמת. הבעיה היחידה שהוא לא ממש אטום למים אבל אפשר לקנות ב2-3 יורו מעטפת מגן לתיק עמידה לכל דבר שהטבע יעיף לכיוון שלך.

תשובה

תיק גלישה יעודי טוב -מגיע עם מערכת גב נוחה במיוחד.שביקרים כמו Amplifi היא קצף יצוק לגב התיק ומשמש כמגן גב.
יש רצועות קשירה בטן וחזה,רצועות לצימצום היקף התיק עפ הצורך,רצועות לקשירת מגלשי סקי או סנובורד,גרזן קרח ומקלות,בתוך התיק מקום למערכת שתייה,את חפירה וציוד חילוץ.
הבדים החיצוניים חזקים וקלים ועם ציפוי דוחה מים.

בקיצור לא תיק ללפ טופ ולא תיקי ב"ס.

Cמן רשום

New member
רוב אלה שאני ראיתי היו בלי שום הגנה על הגב

והדבר היחיד שמייחד אותם זאת צורת שעון חול שכנראה מיועדת להשאיר חופש מירבי למרפקים. נבדלים מתיקי אופניים רק בגודל ובאיטום למים.

מסכים איתך ועם כל מי שכתב פה שהגנה על הגב חשובה. אחפש גם לעצמי תיק עם הגנת גב טובה.

I Gabe

New member
יש אתרים עם לוקרים ממש נגישים, לא באיזה סוף עולם

עדיף על תיק. לפעמים גולש עם תיק, תיק גב רגיל.

davesh

New member
אני גולש עם תיק גב של אופניים

עם שקית שתיה.
אני סוחב איתי בתיק חולצת מיקרו-פליס למקרה שיהיה קר על ההר, זוג גוגלז נוסף בעלי עדשות בהירות למקרה שיהיה מעונן על ההר, נרתיק למשקפי השמש, קרם הגנה ואיזה חטיף לנשנוש.

sgebay

New member
לי יש שניים!

התיק הראשון מתאים לכל מטרה ומאפשר גם נשיאה של ציוד. אני משתמש בו במיוחד אם יש לי כוונה להיות כל היום על המגלשים והסנדוויצ'ים איתי וכן אם אני בהפרשי גובה משמעותיים שאז יתכן שאצטרך להוסיף או להוריד שכבה
http://www.travelgearblog.com/archive/gregory-drift-ski-pack.html
השני נראה קצת כמו החולצות האלה שהמתמודדים בסקי אלפיני לובשים אבל בפועל הוא נורא שימושי -- הרבה כיסים מקדימה (כמו של צלמים) ומאחורה יש מקום לשלוקר 3 ליטר. הוא מיועד במקור ל- Backcountry אבל בפועל נורא נוח ולא צריך להוריד אותו כשעולים על הליפט. החסרון היחיד שאני נראה קצת יורם איתו...
http://www.backcountry.com/dakine-bc-vest-pack
הכל תלוי בלוגיסטיקה. אני מאוד מקפיד על שתיה וחשוב לי שיהיה עלי לפחות שני ליטר מים במהלך הגלישה. במצב שבו יש לי איפה לאחסן תיק או שאגלוש קרוב למלון יתכן שאהיה גם בלי תיק בכלל שזה כמובן הכי כייף.
יום אחד כשארצה להרגיש ממש קול אשכור תיק ABS ואחבר אליו מוטות, משדרי רדיו, חבלים, ערסל ואת חפירה - סתם שכולם יחשבו שאני יעני מקצוען והולך לגלוש מראש המון-בלאן...

Arnon Ayal

New member
תודה על המידע עד כה

מוזמנים לשפוך עוד

אני לא ממש צריך מים, מקום לפלאסק כדאי שיהיה.
מחפש משהוא קטן, חטיף + חולצה / כובע + פלאסק + מצלמה קטנה (את ה D200 נראה לי שאשאיר בבית - ובאמת אתה לא רוצה לקבל אותה לצלעות )
חשוב שיהיה נוח במעליות ולא יפריע בגלישה, יש מצב שבכלל אחרי פעם אחת אני אזרוק את זה לקיבינימט כי זה לא יהיה נוח.

למעלה