תרמיל , כמה ליטרים ?

LiranAr

New member
תרמיל , כמה ליטרים ?

שלום , בימים הקרובים אני עומד לרכוש את התרמיל לטיול ( הודו לתקופה ארוכה) כרגע אני חושב לרכוש תרמיל של Karrimor 60 ליטר , פשוט מצאתי תרמיל כזה חדש במחיר טוב . חלק מהאנשים ממליצים על 60 ליטר מהסיבה שהוא יותר נוח ולא מגושם וחלק אומרים שעדיף תרמיל טיפה גדול יותר השאלה היא האם 60 ליטר הם מספיקים ? או שמא יש לגדול אל עבר ה 70? תודה על התשובות.

jeshu

New member
מה אתה מתכנן ? לאיזה מטרה ? מה הגובה שלך ?

pazro

New member
זה הכל שאלה של צורך. מה התוכניות של

שלך? טיולים קשים וארוכים בין המונית למלון ובין האוטובוס לחוף, או טרקים של שבוע עם ציוד על הגב? לכל סוג של טיול צריך לא רק גודל תיק שונה אלה גם סוג שונה של תיק. אם תיתן יותר פרטים על התיכנונים שלך נוכל לעזור לך יותר טוב.

LiranAr

New member
תכנונים...

הגובה שלי הוא 1.80 , והתכנון הוא טיול משולב כלומר גם טראקים בינוניים של שבוע שבועיים וגם חופים.. משולב .

kogawa

New member
רגיש וספונטני?

שכח מנושא הגובה, בטיול ראשון בחיים לפעמים 80 ליטר לא יספיקו, לטיול הבא שלי גם 50 ליטר ו-15 קילו יהיו יותר מדי. לטיול בהודו יספיק לי תרמיל 40 ליטר ופחות, בגלל שפרט לכסף לא ממש יש מה להביא לשם. 60 ליטר זהו התרמיל הפופולרי ביותר אצלי, ומעולם לא קרה שלא הספיק, גם כשלקחתי מעיל, שק"ש, אוהל וכירת בישול לטיול של חודש התרמיל הספיק.

flatfoot

New member
איך?

איך אתה יכול להסתדר עם תיק 50 כשאתה צריך לדחוף בו 6 ליטר מים, אוכל לכמה ימים+גזיה וסיר, שק"ש, פליז, ביגוד להחלפה ועוד כל מיני דברים קטנים.... למד אותי אני לא מבין בדברים האלה.

kogawa

New member
כמה מקום דורש בקבוקון יוד גבישי

וקופסת גפרורים? גם בטרקים במקומות לא מיושבים ויש מעט כאלו בהודו, יש תמיד מיים בשפע, ובישול למרות שהיתה לי תמיד בנזיניה קטנה, נזקקתי לו מעט ומדורה לא היה בעיה לעשות. לגבי שקש קטן אפשר לתלות בחוץ לאחר קיווץ אם כי תמיד נכנס לתרמיל אצלי, ושני בקבוקי מים בצידי תרמיל החזה של 25 ליטר שמאזן משקל קדימה, ובו אני סוחב שלוש מצלמות ושלוש עדשות. פליז הוא חם אבל יחס חימום למשקל גרוע ולכן לא נסחב איתו, ומעיל פוך מתכווץ פלאות בשק כיווץ. בטרקים הארוכים מאד בהימליה העדפתי לקחת מדריך עם יאק/סוס ואז הסחיבה היא של תרמיל קטן בלבד. לשאר הטיול בהודו שלושה שרוואלים, מספר תחתונים, סנדלים, ארבע חולצות בד וסהרונג המשמש סדין ומגבת, ושני ספרי קריאה ולונלי ויומן, ועוד נרתיק רחצה, נרתיק עזרה ראשונה ושניה הספיקו לי לגמרי, ונכנסים בתרמיל 25 ליטר בקלות.

DGIL74

New member
בינוניים???

שבוע שבועיים זה לא כ"כ בינוני! אלא אם אתה במישור כל הזמן. תרמיל יש לבחור לפי המשקל שאתה אמור לסחוב האורך של הגב שלך. והנפח הוא בד"כ אילוץ של שני הפקטורים. גדול מדי או טטן מדי לא יהיו לך נוחים לאורך זמן. (במיוחד קצר כמו שבוע שבועיים)..
) אין מה לעשות גם שיקול כלכלי זה חשוב ואם אין לך אפשרות לרכוש תרמיל מתאים יותר. קנה את הטוב ביותר במסגרת התקציב שלך.

pazro

New member
לגובה של הבחור אין משמעות (בהנחה

והוא לא משהוא חריג) כל חברה ותצורת מערכת הגב שלה. יש חברות של 60 ליטר שלהם הוא באותו אורך של 80 ליטר של חברה אחרת.

jeshu

New member
זה משמעותי אם הוא רוצה תיק גדול וההוא קצת קטן.וכבר ראיתי מספיק אנשים שלא יודעים לבחור תיק ונתקע להם התיק בעורף כל הזמן.ואם לא הייתי יותר נמוך כשקניתי את התיק שלי אז הייתי קונה תיק גדול יותר.

pazro

New member
כמה עצות

אם בתיכנון שלך טיולים עם ציוד על הגב (כלומר כלי אוכל, גזיה/כוהליה /וכד' אוהל' וכל הציוד הנילווה לשבוע בשטח) ללא תמיכה של ביקתות/סבל/וכד', ממש טיול אמיתי בשטח (עם אין לך תיק גדול עד היום אל תעלב אבל סביר להניח שאתה לא טילן ממש רציני) אז אתה צריך תיק של לפחות 65 ליטר (רצוי עם לפחות +10) עם הרבה מקום לתפוס ציוד מבחוץ, ועם מערכת גב מעולה. מאחר ואני מניח שאתה לא טילן רציני (אל תעלב אם אני תועה) ומה שאתה קורא לו טרק רציני של שבוע זה לא בדיוק מה שעובר לי בראש כשאני אומר אותו הדבר. א תיק של אז תיק של 50-65 ליטר לא מתוחכם אלה תיק פשוט וטוב (אולי אפילו בתצורת מזודה) יכול להתאים לך יותר. ובמקרה הקיצוני ביותר ומה שבאמת עבר לך בראש הוא טיול רגוע עם סבל, עם ביקתות ועם מינהלה צמודה (כלומר שאתה לא סוחב אוכל, אוהל, שק"ש על הגב שלך) אני לא רואה כל צורך בתיק גדול מ 60 ליטר. נראה לי שאפילו רצוי תיק בצורת מזוודה לא שק. או אולי שני תיקי קטנים 30 ו 45 ליטר יהיו לך יותר ממספיק. בסופו של דבר כמה גדול שלא יהיה התיק אפעם לא יהיה לך מספיק מקום. אני כבר יצאתי לטרקים של שבוע (ציוד מלא על הגב) עם תיקים של 50 ליטר וגם עם תיקים של 75 ליטר ויצאתי בחיים. במבט לאחר אני יכול להגיד לך "כמה שפחות יותר טוב" כי מה שקובע הכי הרבה את הנוחות של התיק שמבלה לך שבוע על הגב הוא לא הגודל שלו אל המשקל. וגם עם תיק של 50 ליטר אפשר בקלות לעבור את ה30 קילו (מניסיון מר).

pasiflora3

New member
זו שאלה ממש טובה

ואני מתחבטת לגביה כבר המון זמן. בעיקרון יש לי כבר בבית תרמיל טוב של 80 ליטר, ואני יודעת שזה די גדול, פשוט לא יודעת אם אני רוצה לקנות עוד תרמיל גם ככה זה הוצאה נכבדת... ואני רוצה גם לקנות תיק קטן, למסלולים, זה כדאי? או שאני אסתדר עם הג'נספורט שיש לי בבית (סוג של תיק בי"ס)?? (אם זה משנה - אני גבוהה- 175, אז מהבחינה הזו לא נראה לי שיש לי בעיה) תודה רבה!

sitvaniyot

New member
דעתי..

אם יש לך תרמיל גדול, חבל להוציא כסף על תרמיל אחר. אין שום חוק שאומר שאת חייבת למלא אותו. בהנחה שהוא לא יהיה חצי ריק, רק שליש, אז יהיה לך מקום לדחוף מזכרות או דברים אחרים שפה ושם בדרך תוכלי להתפטר מהם ושוב לרוקן את התיק.(אני נוהגת לשלוח מזכרות וציוד מיותר בדואר ים הביתה, כמה פעמים במשך הטיול) תיק קטן למסלולים-כמו שאת קוראת לזה- לא רק כדאי, אלא רצוי מאד. אני מחזיקה תיק רך שמתקפל ויכול להארז לתוך הגדול. הוא מאד שימושי, וכשצריך ידים פנויות אני קושרת אותו לרצועות החזה של התיק הגדול והולכת איתו לפנים. כשתיק גדול או קטן ארוזים טוב ומונחים נכון על הגוף, אז לא מרגישים במשקל.

למעלה