ראשית
לא ציינת את המונה, כלומר מי מונה מצוות אלו. שנית, אני חושב שבביאך את הנתונים הסטטיסטיים, לכאורה, אתה הופך את הפורום לפורום חופש או נטעים. דבר נוסף, מה ש"חופש" כללו כמצוות שאין לאדם קשר אליהם, והם רק פולחניות, אינו נכון, למשל, הם מנו את אכילת מצה, ואי אכילת חמץ, או חילול שבת. הרבה שקר יש בדברים אלו של "חופש", "18 מצוות לא אנושיות", לדוגמא, הראשונות שהם מונים: מכשפה לא תחיה - אם אין מכשפות - אי אפשר להורגן (וכבר אמרו חז"ל סנהדרין ההורגת פעם בשבעים שנה נקראת סנהדרין חובלנית). לא לשכון עובד אלילים - זו לא גזענות, זה אי חופש פולחן, כלומר אידיאולוגי גרידא, מוסלמי, למשל, אינו עונה להגדרת עובד אלילים! שישרפו מי שיתחייב בשריפה - הוצאה להורג של מי שחייב במיתה, כמו בכל מיתה בה יש עונש מוות, ניתן לקרוא במסכת סנהדרין שהשריפה היתה מתבצת באמצעות בליעת עופרת חמה, ולא ע"י מוקד, כפי שמנסים לצייר זאת אנשי "חופש". לא יכנס מום בהיכל- זו מצווה לכוהנים בלבד, כי לישראל אסור אפילו שלם להכנס, וזו מצווה העוסקת בעבודת המקדש, שהרי לא נכנסים לסיור תיירים בהיכל, ושם הדרישות הן שלימות פיזית, וניתן לתת לכך סיבות רבות. עבודה בעבד כנעני - היא לא רלוונטית היום, אולי בחברות כ"א. כנ"ל להחרים שבעת עממין. לא לחון ע"א - זה לא מתבטא בהתעללות כפי שהם מפרשים, אלא באיסור מכירת דירה בא"י וכו´, לעובד אלילים (שוב, עובד אלילים הוא כל שאינו מונותאיסט). לאבד עבודה זרה - זו מלחמה אידיאולוגית, כיוון שהתורה נושאת את בשורת המונותיאזם, היא מתנגד לע"ז, לא כתוב שמותר להתעלל בהם. וכן הלאה וכן הלאה. חשוב להדגיש שהם לא כתבו לפי מי הם מונים את תרי"ג, לפי הסקירה שלי, כנראה, לפי ספר החינוך. לרמב"ם ספירה אחרת ומורכבת יותר. בשולי הדברים, אתר חופש הוא אתר דמוגוגי ברמה ירודה, שכל מטרתו מסיונריות להחזרה בשאלה (בדיוק כמו האתר של "שופר" שמטרתו היא החזרה בתשובה), שכותביו אינם מכירים את היהדות דיים (אני גם חושב שה"נאורות" שלו נובעת מאידיאולוגיה פוליטית), אבל אני משער שהוא פשוט מתאים עצמו לתנועות ההחזרה בתשובה הרדודות, כך שהחוכמה לא נשפכת משני המקומות. עצוב. והאמת והשלום אהבו ש"י