תריס חשמלי מקולקל

• פותח הנושא i29
  • פורסם בתאריך

i29

New member
תריס חשמלי מקולקל

הוא כבר לא מפסיק מעצמו, לרדת או לעלות, כאשר מגיע לקצה העליון או התחתון... פירקתי את התריס ולא ראיתי, על פניו, שום דבר שבור או מקולקל. העתקתי מהמנגנון שבקצה הציר, שעליו מתלפף התריס, את הפרטים האלה: BECKER R1,5 16Nm 14min-1 150W 0.65A KB 4min אם אני מנחש נכון, אז הסטופר ששולט על משך הפעולה של המנוע מווסת ע"י שני ברגי פלסטיק ביחידה הזאת שנמצאת בבסיס הציר של התריס, אבל אני לא יודע איך זה בנוי מבפנים, בתוך הציר, ואיפה ממוקם החלק השבור, אם יש כזה, ואיך אפשר לתקן את זה?

shoulhadida

New member
פיתרון לתריס מקולקל.

כדי לא להשקיע בתיקון התריס ומנגנון העצירה. כדאי להחליף את מפסק התריס ללחצן הפעלת תריס ואז הוא יפעל רק כאשר תלחץ עליו כאשר תרפה מהלחיצה הוא יעצור. לחיצה מחייבת עמידה ליד הלחצן כך שבכל מקרה לא צריכים את פיקוד הסטופרים. בהצלחה. שאול

i29

New member
יש פתרון למצב שהתריס בורח

מהמסילה במקרה של לחיצה ארוכה מדי בהרמה? אני עדיין מעוניין בתיקון בעיקר משום שמשך ההמתנה עם האצבע לחוצה על המפסק, בתריס הזה, הוא ארוך מדי מה שעלול להיות קצת מרגיז. חסרים לי קצת נתונים כדי לקבל החלטה, כמו למשל, מה צריך לפרק ולהחליף ומה הקנ"מ של מחיר החלפים. אשמח לכל מידע, תודה.

יש במנוע החשמלי של התריס

שני ברגים או לחצנים לכיוון העליה והירידה של התריס . מה שלי נראה שמשהו בכיוונון השתבש . אם זה רק כיוונון אז תזמין בעל מקצוע זה לא אמור לעלות הרבה . במידה וצריך להחליף מנוע אז זה כבר עסק יקר . ובקשר לשאלתך יש פתרון למצב שהתריס בורח פשוט שמים שניי סטופרים מיוחדים וזה בעל המקצוע יכול לעשות לך . על כל מקרה מנסיון זה לא נראה לי כזה רציני.

למעלה