כמובן - יש העדפות שונות וסגנונות שונים ולכן כתבתי שכדאי לחפש
כמובן - יש העדפות שונות וסגנונות שונים ולכן כתבתי שכדאי לחפש שרשורים מלאים בנושא.
לגבי התריס כשחם -
אצלי יש ימים שחם בחוץ אבל נעים בבית עם תריס חצי סגור.
אצל השכנים באותו כיוון אבל תריס אור - חם וסוגרים חלקית ומדליקים מזגן, או אפילו סוגרים מלא ומפסידים את הנוף החלקי כי השמש נכנסת מהחריצים ומסנוורת (השכנה אמרה לי שלא ידעה שככה זה תריס אור ובדיעבד לא הייתה עושה בכיוון הזה).
בנוסף - התריס שלהם משוך ושלי אלומיניום עם מילוי מוקצף. מדובר בתריס מערבי לכיוון המרפסת. אצל שנינו לא פשוט להרים אותו כי גם שלי כבד (אמנם לא כמו שלהם אבל כיוון שהחלון רחב יש הרבה תריס..) וגם אדם חזק לא יכול להרים לבד.
אצלם בערב קיצי, גם אחרי שירדה קצת השמש, בלתי אפשרי לשבת ליד התריס כי הוא מפיץ את כל החום שאגר. אצלי נעים. (יש לציין שהתריס שלהם גם כהה ושלי לבן)
נכון שחלונות קטנים יותר לכיוונים פחות מוצפי שמש בבית שלהם בטיחותיים יותר ומאפשרים הצצה פולנית החוצה (ככה אני קוראת לזה בשעשוע, אל תעלבי זה לא מכוון אלייך

אז - יש שיקולים שונים לכאן ולשם, ולמען האמת פותחת השרשור כבר מזמן לא כאן ולא מספרת לנו למה היא חושבת להחליף תריסים אז לא נדע מה השיקולים שלה (שבטח אחרים מכולנו כי ככה העולם עובד בד"כ..).