תריס אור

• פותח הנושא sigu
  • פורסם בתאריך

sigu

New member
תריס אור

האם החלפת תריס חשמלי בתריס אור שווה את ההשקעה הכספית?

למי שמכיר את התחום
האם יש הבדלים בין קלילאור לבין חברות אחרות כגון כל חן או טווינה?

lab229

New member
אני דווקא ממליצה מאד למי שמעוניין שייכנס אוויר

מצד אחד (למשל בלילה) ומצד שני שלא יראו את פנים הבית . מאפשר תחושת פרטיות יחד עם חדירת אוויר .
ממליצה מנסיון שלי אישי בחלל הציבורי וחדר שינה שלנו יש לי תריס אור.
לי זה נותן תושחת פרטיות ללא מחנק.
הסלון שלי פונה לשטח ציבורי פתוח , לא תמיד בערבים מתחשק לי שאנשים/ילדים שעוברים או שוהים שם יראו אותנו.
סוגרים את התריס עד שלב בו לא ניתן לראות את פנים הבית מצד אחד ומצד שני מרגישים שמאוורר ולא מחניק.
כנ"ל בחדר שינה שלנו. דווקא אצל הילדים לא עשיתי בזמנו (יותר נכון בלעי לא רצה מטעמי בטיחות שבטעות ילד ישחק עם התריס ויכניס אצבע מה שעלול להיות מסוכן מאד)

בכל מקרה, בכל תריס חשמלי שהוא (שלב אור או לא) חשוב שהילדים לא ישחקו עם המתגים בעקיר אם המתג הוא לא קפיצי (לא קפיצי הכוונה יורד בלחיצה בודדת לעומת קפיצי שברגע שעוזבים התריס נעצר).

אין לי ויכוח איתך

אבל יש הבדל בין רכישה של תריס אור שזה תוספת של אחוזים בודדים. לבין החלפה של תריסים קיימים שזו עלות הרבה יותר יקרה. בעיניי זה לא סביר.

ובכלל לא ברור שמדובר בבית פרטי.

lab229

New member
בסופו של דבר עניין של עלות תועלת ולדעתי אין הבדל בין בית

פרטי (שבו ניתן להקים גדר חיה למשל אם ממש מפריע ויש לי לא מעט שכנים שכך עשו - אישית בחרתי שלא בגלל הנוף) לבנייני מגורים צפופים בהם ממש אין פרטיות (וראיתי לא מעט בניינים כאלה).

אכן החלפת תריס (אך לא בהכרח מנוע) הינו עסק לא זול ובמיוחד במידה ומדובר בויטרינות גדולות אך בסופו של דבר החלטה של שואלת השאלה (או כל אדם אחר שמתלבט ) האם המחיר של החלפת תריס שווה את התמורה.
סובייקטיבי לחלוטין וכל אחד יעשה כמובן כטוב בעיניו וכטוב לכיסו.

לפעמים זה באמת נכון, אבל אני מצאתי שעם תריסי גלילה רגילים זה

לפעמים זה באמת נכון, אבל אני מצאתי שעם תריסי גלילה רגילים זה גם אפשרי ונותן יותר אופציות.
אם התריס הוא בצפון - יש הגיון בכך. מכל כיוון אחר כאשר רוצים לחסום את השמש צריך לסגור לחלוטין את התריס וזה דווקא חוסם אויר.
במערב ובדרום זה הכי בעייתי - תריס גלילה רגיל אפשר להוריד לשליש או שני שליש הגובה ובחלק העליון הוא נשאר סגור לגמרי ולמטה מרווח. תריס אור נשאר פתוח למעלה ונסגר מלמטה. כך שאם רוצים שהחלק העליון יהיה סגור (בעיקר למניעת חימום זגוגיות ע"י השמש - צריך לסגור הכל וזה חוסם את האויר).
כדי להסתתר אפשר להשתמש בוילונות דקורטיביים אטומים חלקית, חצי שקופים, עם "משרביות" משובצות בתוכם וכולי. בתריס אני משתמשת בעיקר להצללה על הזגוגיות מהשמש, ולעיתים רחוקות להחשכה מלאה. בשני המקרים הרגיל מתאים יותר.
עוד הערה לגבי ה"אור" - מומלץ מאד לא להזמין מאלומיניום "משוך" אלא ממולא בפוליאתילן. שוב - שיקולים של שמירה על בידוד וטמפרטורה נעימה בבית.
תריס משוך מתחמם/מתקרר מהר בהתאם למזג האויר בחוץ ומעביר את מצבו פנימה אל תוך הבית..

lab229

New member
החלונות/ויטרינה אצלי הם דרומים ומערביים אין שום בעיית סינוור

עם שלבי האור .
לגבי עניין המשוך /מוקצף, יכול להיות שמשוך מתחמם יותר אך מבחינה בטחונית (הכוונה נגד פריצות) קשה יותר לפריצה שגם זה מהווה לפעמים שיקול (אם כי ניתן לשים מנגנון המונע הרמת התריס)

כשחם מאד לא ממש משנה אם זה תריס אור או לא כנראה חייבים להפעיל מיזוג (וגם לסגור את החלונות שאם כבר מזכירים כדאי שלהם יהיה בידוד טוב)
.
אגב, תריס משוך מבודד טוב יותר גם אקוסטית.

כפי שכתבתי מקודם, ישנם יתרונות מסויימים לתריס אור שלאנשים מסויימים חשובים בעוד שלאחרים פחות.
ש

כמובן - יש העדפות שונות וסגנונות שונים ולכן כתבתי שכדאי לחפש

כמובן - יש העדפות שונות וסגנונות שונים ולכן כתבתי שכדאי לחפש שרשורים מלאים בנושא.
לגבי התריס כשחם -
אצלי יש ימים שחם בחוץ אבל נעים בבית עם תריס חצי סגור.
אצל השכנים באותו כיוון אבל תריס אור - חם וסוגרים חלקית ומדליקים מזגן, או אפילו סוגרים מלא ומפסידים את הנוף החלקי כי השמש נכנסת מהחריצים ומסנוורת (השכנה אמרה לי שלא ידעה שככה זה תריס אור ובדיעבד לא הייתה עושה בכיוון הזה).
בנוסף - התריס שלהם משוך ושלי אלומיניום עם מילוי מוקצף. מדובר בתריס מערבי לכיוון המרפסת. אצל שנינו לא פשוט להרים אותו כי גם שלי כבד (אמנם לא כמו שלהם אבל כיוון שהחלון רחב יש הרבה תריס..) וגם אדם חזק לא יכול להרים לבד.
אצלם בערב קיצי, גם אחרי שירדה קצת השמש, בלתי אפשרי לשבת ליד התריס כי הוא מפיץ את כל החום שאגר. אצלי נעים. (יש לציין שהתריס שלהם גם כהה ושלי לבן)
נכון שחלונות קטנים יותר לכיוונים פחות מוצפי שמש בבית שלהם בטיחותיים יותר ומאפשרים הצצה פולנית החוצה (ככה אני קוראת לזה בשעשוע, אל תעלבי זה לא מכוון אלייך :)
אז - יש שיקולים שונים לכאן ולשם, ולמען האמת פותחת השרשור כבר מזמן לא כאן ולא מספרת לנו למה היא חושבת להחליף תריסים אז לא נדע מה השיקולים שלה (שבטח אחרים מכולנו כי ככה העולם עובד בד"כ..).

למעלה