תריסי אור

  • פותח הנושא Rkla
  • פורסם בתאריך

Rkla

New member
תריסי אור

היי
אשמח לדעתכם בנוגע לתריסי אור,המלצות או דיס,
כמו כן אם ידוע מחיר ממוצע למ״ר או שיטת חישוב אשמח גם כן.
תודה מראש
 
כן ולא

כן בצפון ובדרום, פחות טוב במזרח ובמערב כי השמש חודרת דרך החורים וזה מאלץ לסגור עד הסוף.
&nbsp
 

Sanchez

Member
יתרונם של תריסי האור...
הוא בכך שניתן לפתוח את התריס (חלקית) על מנת להכניס לא מעט אור, אך במקביל לשמור עדיין על פרטיות.
בתריסים הרגילים הדבר מחייב פתיחה מלאה כדי לקבל אור, שכן פתיחה חלקית מכניסה אור אפסי.
כמובן שגם נושא תנועת האויר שונה בין התריסים הרגילים לתריסי אור. בתריסי אור אפשר לקבל אוורור די טוב גם כשהתריסים פתוחים חלקית.
גם בין תריסי אור השונים ישנם הבדלים לא קטנים. ישנם יצרנים שמייצרים מרווחים גדולים יותר ויצרנים אחרים מייצרים פתחים קטנים יותר. ישנם גם הבדלים ברעש שמייצרים התריסים בעת פתיחה/סגירה !
בבניה הפרטית היום משתמשים אך ורק בתריסי אור. כמעט ולא רואים בכלל שימוש בתריסים הרגילים.
 
המשפט האחרון הוא קשקוש גמור

"כמעט ולא רואים בכלל שימוש בתריסים הרגילים"???
כמעט ולא רואים בשכונה שאני גרה בה (50% עוד בבניה) תריסי אור. יש. אבל יש להם לא מעט חסרונות.
כפי שמיכל ציינה - ממערב וממזרח זו תהיה טעות איומה.
כאשר השמש מתחילה לרדת במערב, או נמצאת באמצע הדרך במזרח - אפשר להשאיר תריס רגיל חצי פתוח = חצי סגור וזה מספיק - יש אור ואוויר אבל אין סנוור ושמש ישירה.
תריס אור חייבים לסגור הרמטית עד הסוף כאשר לא רוצים סנוור או רוצים צל בכיוונים הללו. אז אין גם אוויר. פשוט בזבוז.
עוד הערה - יש הרבה נטייה לקנות תריסים מאלומינים משוך ולא מילוי מוקצף. שים לב שאלומיניום משוך, במיוחד בצבעים כהים כמובן, מתחמם במידה לא סבירה.
אצל השכנים מולי, שעשו את הטעות - תריס אור משוך, כחול כהה, ממערב - בחלון הסלון הפונה למרפסת - לא ניתן לשבת במרפסת בקיץ אחר הצהריים כי התריס כל כך חם ומחמם את האזור. הם יכולים כמובן להשאיר את התריס כל הזמן פתוח במלואו ואז הבעיה הזו נעלמת, אך הסלון מתחמם היטב מהשמש כי אין עליו הצללה.
בקיצור - צרעת.
השכנה הדרומית להם, לעומתם, התקינה תריס אור לבן-קרמי בחלונות הצפוניים הפונים אליהם (הקיר מוטה מעט מזרחה). כך יש לה אפשרות לאור צפוני נעים וכניסת אויר, ללא שמש ישירה ובלי הצצת השכנים לפרטיות. התריסים גם לא מתחממים מאד בבוקר כי הם בהירים מאד. שם זה מתאים.
 
דעה

תריסי אור, משוכים, הם טרנד אופנתי בשנים האחרונות. לא מעט מהרוכשים תריסים אלו פשוט אוהבים את המראה היותר אוורירי שלהם ועל זה לא ניתן להתווכח.
הדיון הוא על נחיצותם ועדיפותם מההבט התפעולי (פרקטי). פה דעתי שונה. אין אני חושב שתריסי אור מהווים שדרוג, מהותי, בנושא איוורור או תאורה בהתאמה להפרש המחיר אותו תוסיפו. שלב מוקצף רגיל או "אור קל" (עד רוחב מפתח של 3000 מ"מ) מחירם זהה ונמוך משמעותית משלבי אור משוכים ולכן כדאי לשקול לבקשם מקבלן האלומיניום שלכם.
בהצלחה ורק החלטות טובות.
מאירי רון - יועץ אלומיניום לבניין..
 
למעלה