תריסי אור

תריסי אור

צריכים לבחור אחת משתי אפשרויות- תריסי אור בכל הבית או תריסי אור רק בויטרינות בסלון ובפינת אוכל.
לאור ריבוי חלונות בבית החלטנו לוותר על תריסי אור בכל הבית בשל עלות.
מתלבטים אם ללכת על אפשרות שנייה ולעשות רק בויטרינות (פונות למזרח) אבל מאחר ויש באותו חלל של מטבח סלון עוד 2 חלונות (פונים לצפון ולדרום) בנוסף לויטרינות, חוששים מחוסר ההתאמה במראה.
אשמח לדעתכם

מרי פופ

New member
ת'אמת? לא מבינה בכלל למה הומצאו תריסי האור?

תכלס זה או שפותחים או שסוגרים, לא באמת משתמשים במצב החצי חצי הלא ברור הזה.
מנסיון אצלי בבית וגם אצל לקוחות. לא הייתי משקיעה בזה שקל! למעט העובדה שזה ממתכת ובתור חסימה בבתי קרקע זה בסדר.
הדאגה לחוסר אחידות ומראה לא תואם משוללת יסוד.

lab229

New member
אנחנו משתמשים בזה המון בעיקר מטעמי פרטיות

אבל אנחנו גרים בבית קרקע. רב השימוש הוא בסלון וכשחשוך בחוץ ואז במצב שליש פתוח כדי שייכנס אויר וגם מי שעובר בחוץ לא רואה את פנים הבית (גם בחדר שינה שלנו באותו מצב למרות שפונה לאזור פרטי אבל יותר תחושת פרטיות).
בבתי דירות זה פחות קריטי אלא אם הבניינים ממש סמוכים ומעוניינים בערבים בפרטיות (יש לנו חברים שגרים בשכונה בה הבניינים כל כך צפופים שמכל מרפסת מסביב אפשר להשקיף ללא בעייה לכל דירה סמוכה ושם תריס אור ממש עוזר להם בערב)
וכן, זה גם אלמנט בטחוני מאחר והתריס המשוך כבד יותר אם כי זה לא ממש מרתיע פורץ נחוש.

lab229

New member
לא רואה שום בעייה בזה מבחינת חוסר אחידות גם אם תריס אחד

פתוח על שלב אור ואחר כלל לא תריס אור . אצלי גם עם שלב האור חלק מהתריסים סגורים, חלק מהם בכלל פתוחים בגבהים שונים של שלב האור- מעולם לא הפריע לי .
מה שחשוב לי זו היכולת להסתתר

אגב, אצל הילדים שלי לא שלב אור (דווקא שם לא היה נחוץ לדעתנו אבל כן משוך ) ובחלונות המטבח יש שלב אור. חלונות חדרי הילדים והמטבח באותה חזית (נראים חיצונית יחדיו) - נראה סבבה לגמרי

המון תודה

השתכנעתי שאין לנו צורך בתריסי אור
חסכנו 10000 שח��
אמנם מדובר בבית קרקע, אבל החלונות פונים למקום שאף אחד לא עובר. כשהשמש תאיר מדי נסגור את כל התריס וזהו.

מרי פופ

New member
חחח, אני תמיד אומרת ללקוחות שמעצבת טובה תחסוך להם כסף

העניין הוא מתן הייעוץ הנכון המותאם למצב, על בסיס של ידע מקצועי ונסיון.
אם במצב שלכם לא צריך להסתתר, אז חבל על הכסף. אם הייתם במצב כמו ש LAB תארה, אז בהחלט שתריס אור זה מצוין.

lab229

New member
בהחלט ! מעולם לא השתמשתי בו כדי למנוע סינוור

שמש למשל .ויטרינת הסלון שלנו פונה לדרום מערב ובשביל זה יש וילון שלא מאפיל. גם בקיץ.

מציינת שגם תריס אור לא ימנע במצב כזה סינוור מאיר וקרני השמש חודרות בין השלבים כך שצריך וילון למניעת הסינוור או / וגם פרגולה

למעלה