תרחיש..

תרחיש..

אני מטייל המון בדרום,בהתחשב שיש בארץ נסיוב רק לצפע מצוי ואפעה מגוון במקרה ופרטנר לטיול הוכש ע"י שרף עין גדי,אין קליטה,מרחק 5 קילומטר מהכביש הוא ימות ?? לעזוב אותו ולרוץ להזעיק עזרה? לעשות לו חוסם לימפות ? פלונטר ב.מה אוכל שלוון טלוא ראש ? תודה מראש לכל המגיבים.

gaichuk

New member
תעזוב אותו!

אם אתה איתו או לא , לא ישנה כלום. חוסם עורקים/ורידים שמים נרקומנים... שכח מזה וגם ממציצת הארס,חיתוכים וכוויות. רצוי גם לא לטלטל אותו ובטח שלא להאיץ בו לזוז מהר. קיבוע המקום,הרגעה של המוכש ותתחיל לרוץ. שלוון טלוא ראש אוכל פרוקי רגליים למיטב זכרוני. למה אתה שואל?

תגובה לתגובה

א. תודה ב.היו לי שני שלוונים שמתו לצערי מצום ממושך.. ג. האם יעזור שאני אתחיל לרוץ.. ובכלל בבית חולים יצליחו להצילו ללא שיתוקים..

א. כל זה לא משנה אם הם היו ילידי

שבי או לא. הם עדיין זוחלים מוגנים. ב. נשמח לדעת קצת פרטים על איזה מין מדובר ועל הרביה שלהם בשבי.

naja

New member
ילידי שבי הם בטח לא.....

אתה לא מצפה שנחשוב שאתה(או חבר) מסוגל להרבות שלוונים אבל לא יודע מה הם אוכלים....

אני יכול להרגיע אותך

הנסיוב לאפעה נגמר לפני כמה שנים

נסיוב לאפעה מגוון

פרופ` אלעזר כוכבה טוען שבמכון פלזנשטין מיצרים כיום נסיוב לאפעה מגוון..ואף ניתן לרכשו תמורת 600 שח לאמפולה

weinman

New member
הבנת הנקרא בפורום

כמדומני, הפורום הזה לא מעודד בשום אופן וצורה פגיעה בערכי טבע באשר הם, כולל אחזקה וגידול של בע"ח מוגנים או שנאספו בבר ובהם זוחלים מכל סוג. לכן כל בקשה לאימוץ או בקשות לעזרה בגידול בע"ח כאלה לא מקובלת וכך גם מתן עצות וטיפים כיצד לאחזק ולטפל בבע"ח כאלה. הרצון לעזור בתחום הזה ככל שהוא נראה חיובי, אינו תורם כלום למאמץ המושקע בדרכים שונות לשמר את מה שבקושי יש. העצה הכי טובה שאתם יכולים לתת. היא לשחרר את החיה במקום הימצאה או קרוב ככל האפשר ובבית גידול מתאים או ליצור קשר עם גורמי שמירת טבע מתאימים. ושוב, לכל האספנים המתחילים. אתם אוהבים זוחלים? אוהבים נחשים? זה מרגש אותכם להחזיק ביד נחש חלקלק? טוב מאוד, אז תשקיעו את האנרגיות בגידול מה שמותר, בהגדלת המודעות של הסביבה הקרובה לכם לזוחלים ומניעת ריצוץ ראשים מיותר, בשמירה על בתי הגידול ההולכים ונעלמים ותיעוד כתוב ומצולם של מה שמוצאים בטיולים. חבל שמה שישאר בסוף יהיו תמונות בספרים ושימורי פורמלין.

למעלה