תרחיש...

תרחיש...

תרחיש: ערב הבחירות בארה"ב בין הנשיא בוש הרפובליקני לבין מועמד דמוקרטי (נניח אל-גור), יוצא בן-לאדן מהמערה שלו בטורה-בורה (או לחילופין סדאם חוסין מהארמון בבגדד) ומכנס מסיבת עיתונאים דרמאטית. במהלך המסיבה אומר בן לאדן:"אני קורא לציבור האמריקאי לבחור במועמד הדמוקרטי, בוש עשה לנו הרבה צרות ומכה בנו חזק מאוד, לכן יש להתגייס למען הדמוקרטים". סביר להניח שבמקרה הזה, לא יזכה המועמד הדמוקרטי אפילו בקול אחד. (ואולי אפילו הוא בעצמו יעדיף כבר להצביע לבוש). נשמע לכ מוכר? נסו לחשוב על הקבלה שמתרחשת ממש מתחת לאף שלכם, במדינת ישראל.

EverMan

New member
כן ...

מצד שני , אולי המועמד הדמוקרטי הוא באמת יותר טוב ? זה שגם בן-לאדן רוצה אותו , לא הופך אותו לרע. זו בדיוק התפיסה הערבית שאתם טוענים שיש לפלשתינאים ויש אותה לעצמכם. זה שמשהו טוב לכולם , לא אומר שלא צריך להצביע לו ! לא צריך לעשות "דווקא" בקלפי ! צריך להצביע עבור מה שטוב !

אז אתה טוען....

שלרדוף את בן-לאדן זה לא טוב. אני חושב שלא הבנת. קרא שנית ותאמר לי אם אתה עדיין חושב אותו דבר.

EverMan

New member
מה הקשר בכלל ?!

זה בן לאדן גם חושב שהוא טוב , לא הופך את המועמד דמוקרטי לפחות טוב. אתה לא יודע בכלל מה הדעות שלו בנוגע לבן-לאדן , וזה שגם בן לאדן וגם האמריקאים יחשבו שהוא טוב - לא הופך אותו לפחות טוב. זה רק מראה שהרבה יותר אנשים חושבים שהוא טוב.

iKilledKenny

New member
נניח

ובן לאדן אכן אומר שהוא טוב....אזרח אמריקאי ממוצע יודע שבן לאדן לא בדיוק רוצה את טובת אזרחיי ארה"ב.

EverMan

New member
נכון.

אבל במידה והדמוקרט טוב גם לאמריקאים וגם לאפגנים. למה לא להצביע לו ?

iKilledKenny

New member
אבל זה בדיוק העניין

שאם הוא היה טוב גם לאמריקאים וגם לאפגנים סביר להניח שבן לאדן לא היה אומר את זה כי הוא לא רוצה את טובת ארה"ב.

EverMan

New member
ברור - הוא רוצה בטובת העם שלו.

אבל אם זה טוב גם וגם - אז מה רע בדמוקרט ?

iKilledKenny

New member
אבל זה מה שאני מנסה להסביר

שזה לא טוב גם וגם...והוא אפילו לא רוצה את טובת העם שלו ....מה שהוא רוצה זה להחריב את ארה"ב!!! אם זה היה טוב גם וגם אז זה היה מצוין היה שלום עולמי ולא היה רעב בעולם...אבל זה לא ככה....

EverMan

New member
מה לעשות - זה כן.

למשל במקרה הישראלי. ערפאת תומך במצנע - אני לא יודע אם הוא אמר זאת בשביל לחזק את הימין ואז הכיבוש ישאר והוא ישאר לגיטימי וה"נאבק" או שהוא באמת רוצה לעשות מגעי שלום... אבל לא משנה מה - במקרה הזה למשל - זה טוב לשני הצדדים. כי מצנע טוב יותר משרון , והוא טוב גם לפלשתינאים. אז אם הוא טוב גם לישראלים , וגם לפלשתינאים. מה רע ?

CANDY MAN

New member
איזה מצחיק אתה...

"מצנע טוב יותר משרון"... אני רואה שאתה ממשיך בתפקיד מגדת העתידות שלך... מאיפה לך שמצנע יותר טוב משרון? איזה מן משפט סתמי זה... מי אמר שמצנע טוב לפלשתינאים? בגלל שהוא מוכן לתת להם הכל? הרי גם ברק עשה זאת והוא לא השיג שום דבר... מצנע הולך בדיוק בעקבות ברק רק שהפעם העם חכם! העם לא ייתן למצנע לעלות לשלטון... אולי תהיה סוף סוף ממשלת ימין חזקה ואז נוכל לנהל מדינה נורמאלית. זה שאתה לא מבין מה רע בזה שערפאת תומך במצנע זה כבר גרוע... זאת הדמוקרטיה שאתה רוצה? שגורמים חיצוניים ישפיעו עלייה? תאר לך שמחר ארה"ב אומרת שהיא תומכת אך ורק בליכוד והיא לא מתכוונת לשתף פעולה עם העבודה... תוך יום המנדטים של הליכוד עוברים את ה-60 ושל העבודה יורדים ל-8... זה לא טוב משום בחינה נקודה!

EverMan

New member
לצערי

אפילו אדם שלא מכיר את המדינה ולא מדבר עברית יהיה יותר טוב משרון. שרון לא עשה דבר אפקטיבי וטוב במשך כל שנתיים כהונתו. מאיפה לי שהוא יותר טוב ? מהכרותי איתו. מי אמר שהוא יותר טוב ? משום שהוא פותח אופק מדיני , דבר ששרון לא מאפשר. ברק לא השיג דבר , מצנע הוא לא ברק. נקודה. זה שערפאת תומך במצנע מראה שהוא טוב גם לישראל וגם לפלשתינאים. ייתכן וערפאת אמר זאת בשביל להחליש את ערפאת , הוא לא להפך - לחזקו. מה לעשות - הם מעדיפים שלא יהיו לנו עריצים ללא אופק מדיני בשלטון. אתה יודע מה ההבדל בין ארה"ב לפלשתינאים ? הם לא מדינה. ומה לעשות - ישראל למשל - כן משפיעה בבחירות מארה"ב. זה לא יעזור ... אי אפשר , פשוט אי אפשר , לעשות את ההפרדה ולהגיד : שאף אחד לא ידבר בנידון. בעיקר שזה נוגע ישירות אליהם. אם הבחירות בארה"ב נוגעות ישירות אליי, אני בהחלט מוצא לנכון שצריך להשפיע שם. כנ"ל ארה"ב בישראל. הבעיה היא שארה"ב לא כל כך קשורה לישראל מעבר לאזורי השפעה. להבדל מזאת הפלשתינאים מאוד מאוד קשורים ישירות לכך.

CANDY MAN

New member
רק תגיד לי מה אתה חושב...

אם מחר יבוא ערפאת יחד עם החמאס ויחד עם הג´יאד האיסלמי ויחד עם כל אירגוני הטרור השונים ויגיד שאם תיבחר ש"ס לשלטון (נגיד שהם רוצים שיהיה במדינה שלטון חרדי ושנחזור לימי הביניים...) הם מפסיקים את כל הפיגועים בישראל (ונצא מנקדות הנחה שאנחנו אמורים להאמין להם) האם אתה תתמוך בכך שכל המדינה תרוץ ותבחר ש"ס?

EverMan

New member
האם גם למדינה שלנו טוב שש"ס

תבחר ? במידה וכן - כן ! אני תומך בהם. ערפאת הוא לא מדד לטובת ישראל , אבל במידה וגם ש"ס טובה וגם ערפאת אוהב אותה ? יהי כן.

CANDY MAN

New member
אולי נעשה בחירות ברשות....

ואחרי שנראה איזה מפלגות שלנו!! הפלשתינאים מעדיפים... נעשה בחירות כאן ישראל... או שרגע, בכלל לא צריך לעשות כאן בחירות... פשוט נחשיב רק את הבחירות שלהם... אתה ממש מטומטם, אין לך מושג מה זה לנצח בהגינות ומה זאת דמוקרטיה אמיתית... עושים הכל כדי לנצח? אהה ענבר? זה הרעיון? נחכה שיגיעו פיגועים לקראת הבחירות ואז תראה איך ה"שיטה" שלך רוצחת אנשים...

EverMan

New member
עזוב ..

אתה סתם מעיק , אתה לא מקשיב לתוכן. שיתמכו עד מחר - אנחנו לא שמים פס על מה הם חושבים , אנחנו בוחרים מה שטוב בשבילנו. ובמידה ושזה גם טוב להם - מה רע. זה הטיעון שלי. וכל שאר הטיעונים שלך , הם קנטרניים ומעיקים וללא כל פואנטה ורק מראה שאתה לא מבין כלל מה שאני טוען.

CANDY MAN

New member
אתה בעצמך לא יודע מה אתה אומר....

מצד אחד זה טוב להם אז זה טוב לנו... מצד שני אנחנו בוחרים רק מה שטוב לנו... מצד שני מה שטוב להם צריך להיות גורם משפיע למה שטוב לנו? אנחנו בוחרים מה שנראה לנו הכי טוב! להם אין שום זכות להתערב ובטח ובטח לא לאיים עלינו שאם מישהו מסויים ייבחר אז הם יעשו כך וכך... הם עדיין אפילו לא מדינה... הם לא הגיעו לרמה שלאיום שלהם צריך להיות משמעות נקודה!

EverMan

New member
אני יודע טוב מאוד מה אני אומר...

אני אומר שזה רציונאלי שהם יגידו שהם מעדיפים את ההוא וההוא... אנחנו בוחרים מה שטוב לנו , ואם זה טוב גם להם ... מה רע ?!

אני אנסה להסביר לך במילים אחרות...

אולי תבין... אנחנו בוחרים במה שטוב לישראל. בלי קשר לאף אחד אחר. אם גם לעראפת בא לתמוך/להתנגד לאדם/מפלגה זו או אחרת זה לא משנה כלום. זה לא צריך לגרום לנו לתמוך/להתנגד לה. הוא רוצה לתמוך- שיבושם לו. הוא לא משפיע.

למעלה