תרחיש די מסובך-

Reign Of Chaos

New member
תרחיש די מסובך-

הנה תרחיש שקרה ממש היום- מה אתם הייתם עושים בו? 7 ילדים בני 14-15 הולכים לאסוף קרשים למדורה מחר בל"ג בעומר. כאשר הם "עלו" על ערימת קרשים זרוקים, לאחר שימוש ורובם שבורים, פשטו על הערימה ובמשך יום שלם התחילו "לפנות" אותה... באחר-הצהריים של אותו יום מגיע רכב מלא בבדואים והם דורשים מהילדים (כמובן שמשזרים פה ושם גם כמה "בכרות" עסיסיות). כאשר הילדים והבדואים מתקשרים לקבלן של הקרשים, הקבלן מאשר לקחת את הקרשים. לאחר האישור הניתן המשיכו הילדים לאסוף את הקרשים, אך פתאום הבדואים (4 במספר, גרים ברהט) קופצים מהאוטו שלהם, צועקים בכעס שזה לא אותו קבלן (שהם התקשרו אליו!?) והחלו במה שאתם מכנים, "ריקוד הקוף". הבדואים הכניסו סטירות ל3 ילדים, ובאחד אף הלמו עם מקל. ניתן לציין, שאפשר להגדיר כ-4 מתוך ה-7 ילדים כ"חזקים" ואף אחד מהם חזק ממש כמו נער בן 17 לדעתי והוא למד ג'ודו בצעירותו במשך כ-3 שנים. עכשיו, מה אתם הייתם עושים במצב כזה שבדואי בא ו"מדביק" לך סטירה או מקל? בהתחשב באי-הודאות אם הבדואי ימשיך להביא את מכות. האם הייתם חוטפים את המכות, הולכים לצד ומתקשרים למשטרה? או שהייתם מכניסים לבדואי את אחת המכות שלמדתם באומנות לחימה שלכם? (בנינג'יטסו למשל לדעתי היה הפיתרון האידאלי מכה לגרגורת עם ברך לצלעות או משהו כזה, רק על מנת לנטרל את היריב.) עוד פרטים די שוליים- הבדואים היו גדולים במיקצת מבני-הנוער. אף אחד מבני הנוער לא יודע איזה שהיא אומנות לחימה כלשהיא בצורה מעמיקה. אני אישית נורא כעסתי שחבריי לא הגיבו לבדואים. ופה אני מגלה לכם את סוף הסיפור- הם הלכו לצד, קראו למשטרה, וכמובן המשטרה באה תוך 10 דקות ועד אז לא היו בדואים ולא נעליים. רק רציתי לשתף אותכם בזה לשאול מה אתם הייתם עושים
(עדיין צריך בכך שזה 7 על 4)

Reign Of Chaos

New member
עוד פרט "שולי" אחד-

בתחילה היה רק ילד אחד בן 15 מעורב עם ה-4 בדואים, לאחד מכן באו עוד 3 חברים שלו לבדוק מה קורה ולנסות להרגיע, ובתמורה חטפו מכות. הם לא באו בשום צורה תוקפנית כלשהי ולא מאיימת בדרך כל שהיא!

sub ziro

New member
אפסים פחדנים מגיע להם

בגלל שהם היו נחנחים אוללים היה מגיע להם להם לחטוף אפילו נבוט בראש שילמדו להילחם ולא להיות אפסים אומללים עם מישהו היה נותן לי סטירה הוא היה חוטף הפניה למיון ממדא

../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif טרול - אין טעם להגיב.

ברור ש-sub ziro לא טרח לקרוא, או להבין, את הדיון הארוך שהתנהל כאן ביומיים האחרונים. אין טעם להגיב.

sub ziro

New member
קראתי הבנתי ואני אותכם לא מבין איך

אפשר לדבר שטויות כאלו אותי למדו להגן על עצמי בכל מחיר גם בצבא וגם באזרחי אני לא מבין איך ערכים כאלו לא נתמעו בתוכם כל האיפוק הזה אם היינו מאופקים לא הינו חיים במדינה ועוד אחרי שחזרתי מהמילואים בושה למדינה שאלו היו חייליה

WaveGal

New member
מי הפסיד? מי ניצח? מה חשוב?../images/Emo35.gif

ושיהיה לכם אחלה קומזיץ

אחרי שהמשטרה הגיעה והבדואים נעלמו,

עוד היו קרשים למדורה? כי בסך-הכל מה שהנערים רצו היה לעשות מדורה, לא ללכת מכות. וקרשים, מן-הסתם, אפשר למצוא בעוד מקומות. אם אחד הקרשים היה משמש את אחד הצדדים למכות, זה לא היה נגמר במדורה...
בלי להיות שם, ובלי לדעת את כל הפרטים, זה נשמע בדיוק כמו אחד התסריטים שאמיר תמיד מדבר עליהם - מקום וזמן שבו עדין אפשר לוותר על האגו ולהימנע מאלימות, כדי לחזור הביתה בשלום.

שי רגב

New member
מצב מאוד(!) "לא פשוט"...

א. ניתן היה לצפות מראש שהמשטרה לא תתפוס את הבדווים (ותאמין לי שגם אם היתה תופסת, ביהמ"ש היה משחרר אותם תוך שעה מקסימום!). ב. תופעת "אזלת היד" (או, נכון יותר: "היעדר הריבונות") של המדינה באזור הדרום בכלל ובהתייחס למגזר הבדווי בפרט - הנה ידוע משכבר...
ג. ועל תופעת ה-"פרוטקשן" והיעדר הפחד (של הבדווים) מפני החוק, כבר דיברנו??? לאור הנ"ל, ובהתחשב בנתונים, עדיף היה לוותר (אבל, אי-אפשר "בלא כלום": כשכנים טובים של הבדווים, הייתי מצפה מהחבר'ה שילמדו מעט ממנהגהים ותרבותם, וכך - כמינהג הבדווים - "הנקמה טעימה יותר כשהיא קרה"! והמבין יבין).

נקודה נוספת - סבירות התלונה

עד כמה סביר שבדואי במצב הזה יגיע למשטרה להתלונן, אם הפסיד במכות?

שי רגב

New member
הבדווי לא יגיע למשטרה!

הוא יגיע לשייך אל-קרינאווי, שליד המסגד הראשי בשכונה 22! ותאמין לי ששם הוא ימצא את כל ה-"אחים", שישמחו לנקום את כבודו... "ברומא תתנהג כרומאי" ואל תלך אף פעם "עם הראש בקיר" (וכפי שנאמר: בתחבולות תעשה לך מלחמה" ויסלחו לי כל הבקיאים יותר ממני בפסוקי אבות, באם טעיתי מעט בנוסח. העיקר הכוונה!).

hajy

New member
תליו....

אם הבדואי לא נותן לך ללכת והפתרון היחיד הוא מכות, עדיף לנתרל אותו עד כמה שאפשר ולברוח. אם הוא סתם נתן לך כמה סטירות פשוט תסתלק משם. אתה לא יודע מה הבדואי יכול לעשות ואם יש עליו נשק או לא וחוץ מזה כמו שאחרים אמרו פה הוא יחזור הבייתה ויביא אליך כפר שלם.....

Reign Of Chaos

New member
ניחשתי שלה יהיו התגובות../images/Emo13.gif

כמובן שקראו למשטרה, המשטרה הגיע, עשו כמה סיבובים פה והלכו. ובאמת אפשר לאמר שהבדואים לא ממש מתרגשים מהמשטרה.. גם היה ניתן לראות את זה כשאחד מחבריי אמר שאבא שלו שוטר והוא תוך 2 דקות פה אז אחד הבדואים בה בצעקה "על הז** שלי משטרה!!"

Reign Of Chaos

New member
../images/Emo4.gif

המדורה בהחלט לא הייתה משהו... היינו שם איזה 45-50 חבר'ה ומלא שתו שם. אני הייתי צריך כמובן לשמור על כולם כי אני הייתי היחיד בערך שלא הבשתכר שם והייתי צריך לרדוף אחרי כל מסטול שדופק ריצה לשומקום. אבל אחרי זה ברחתי משם כי זה כבר שיגע אז ברחתי עם עוד 3 חברים ש2 מהם עוד היו צלולים איכשהו.. וחזרתי הביתה בחמש בסוף..
הלכתי לישון מחמש וחצי עד 11:30.

hajy

New member
אה?!?!

אתה התכוונת אלי כשאמרת לה?!?! אם כן אז אני לא בת, אני בן, תסתכל בכרטיס האישי... אם לא אז חשבתי ככה כי הקישור היה מופנה להודעה שלי.....

תירגע, בסה"כ נשמטה א

הוא ניחש שאלה יהיו התגובות וגו'. לא מכל פיל צריך לעשות עכבר. בייחוד לא אם אתה וועדה.

למעלה