תרופת פלא

rivael

New member
תרופת פלא

כהורים לילד עם "צרכים מיוחדים" אנחנו מטופלים על ידי רופאים, פסיכולוגים, עובדים סוצאיליים, רשויות רווחה ועוד. כייעוץ מיוחד אנחנו נעזרים בפסיכיאטר ידוע שהוא גם פרופסור לנושא בצפון תל אביב אשר רשם לנו את כל התרופות הקיימות בארץ וגם בחו"ל. בפגישות האחרונות שהיינו אצלו הוא דיבר על "כמה אתם הורים טובים". דבר שהראה לי כי נגמרו לו הפתרונות. חשבתי לעצמי כי צריכים תרופה אחרת. צריכים תרופה אשר תשקיט "טיקים" ותשרה רוגע אשר יאפשר לילד ללמוד, להסתגל, לחיות. רצוי כי התרופה תהיה ללא תופעות לוואי חזקות, ואם גם תביא למצב רוח טוב אז היא מושלמת! ואז נזכרתי - יש תרופה כזו! היא ניקראת קנביס. הדבר המסוכן בה היא חקיקה אשר מגדירה את המישתמשים בה כפושעים ועלולה לשים אותם מאחורי סורג ובריח למשך שנים ארוכות. הקנביס צריך להיות התרופה הראשונה ברשימת התרופות הפסיכיאטריות הניתנים לילדים לפני רטלין, קונצרטה, זיפרקסה ושאר תרופות פסיכיאטריות חזקות. כרגע אני הולך להתחנן לרופאים כדי שיאפשרו את השימוש בתרופה. גם להם אין מודעות לעניין ויכול להיות שיהיה קשה לשכנע אותם בנימוק כי כל שאר התרופות שלהם לא עזרו ואנחנו כבר די נואשים. זה ממש פשע לא לתת את התרופה לאנשים שצריכים אותה! מיכאל

schlomitsmile

Member
מנהל
אני לא מאמינה בתרופות-פלא במיוחד כשאין מחלה
אבל יתכן שקנביס יכול לעזור להרגעה, אין לי מושג. ניתן לקבל אישור לשימוש בקנביס כתרופה, מסתבר שלא רק כמשכך כאבים, אלא גם למצבים כגון טוראט והלם קרב, אז יתכן שגם אתם תוכלו לקבל אישור אם המטרה היא הרגעת טיקים והרגעה באופן כללי http://www.xn--4dbibhj3as3d.org.il/categories/7120 בן כמה בנך? באיזו מסגרת הוא לומד? טוב לו שם? לפני שמגיעים לתרופות מכל סוג, נראה לי רצוי לנסות להבין ממה נובעים הקשיים, אולי אפשר למצוא להם מענה אמיתי (אני לא אומרת שלא עשיתם זאת, אין לי מושג
).

shulamokshim

New member
אבל אולי יכול להיות שיש סיכונים בתרופה הזאת

ולכן היא מחוץ לחוק? אני לא מבינה בזה ואין לי ניסיון אבל אני הייתי בודקת לפני הכל מה עם תופעות לוואי ואם קיים סיכון לנזק בלתי הפיך לטווח ארוך. לא סתם זה מחוץ לחוק, בטח יש איזו סיבה הגיונית. אני באופן אישי מעדיפה לנסות קודם כל את כל האפשרויות הטיפוליות שאין בהן סיכון פיזיולוגי, אבל אני לא יודעת מה ניסיתם עד עכשיו, אולי כבר מיציתם את כל האפשרויות, גם הלא תרופתיות. תרופת פלא - אני לא מאמינה שיש דבר כזה או שיהיה אי פעם תרופות פלא.

rivael

New member
הסיכון המרכזי הוא כליאה.

אנחנו ניסינו כבר את כל מה שהרפואה הציעה לנו. לכדורים הפסיכאטריים ישנם השפעות לוואי ניכרות. טרם מצאנו פיתרון טוב (אנחנו די מומחים בכל מה שזז בתחום) ואני די נואש. אני גם לא מאמין בתרופות פלא. אבל אני לא חושב שבגלל חוסר אמונה לא כדאי לנסות.

dina199

New member
האם 'הצרכים המיוחדים' במקרה שלכם

זה אוטיזם ? אין תרופה שאמורה לגרום לאוטיסט 'להסתגל ולחיות'. והאם ההודעה אמיתית או נסיון פרסום לקנביס? (ז"א מריחואנה)

rivael

New member
זה אספרגר/טורט - על הרצף האוטיסטי.

אני לא מוכר מריחואנה... נראה לי כי אנשים פשוט לא מודעים לאפשרות של שימוש בקנביס. (האמת שאין לי ניסיון בנושא. אני פועל להשגת אישור בכדי שנוכל לחוות את התרופה). מיכאל

dina199

New member
כנראה שאין סיכוי.

למיטב ידיעת מריחואנה רפואית מאושרת רק לחולים סופניים להקלת כאבים. ומאחר וזה סם - לא יאשרו לשום מטרה אחרת , במיוחד כשאדם לא חולה אין סכנת חיים . בהגדרה הזו אני מתכוות לאוטיזם. אני לא יודעת אם וטורט מוגדר כמחלה, אבל גם טורט זו לא סכנת חיים.

rivael

New member
ומה הופך אותו לסם? - חוק דרקוני ואכזרי

שנולד בחטא ומקלקל לאנושות. הרופאים (והחולים) מתחילים להבין את העוצמה הטמונה בקנביס והוא נכנס לשימוש בגלל יכולותיו. אני מתרעם על כך שנישללה זכותי לנסות ולשתמש בתרופה. בכל אופן אעדכן אותכם מה קורה לגבינו בנושא השגת אישור רפואי.

arana1

New member
קנביס מאוד עוזר

ואין לו את תופעות הלוואי האיומות שיש לתרופות אחרות הוא מאוד מקל ומשחרר יצירתיות וסובלנות ופתיחות ועושה תאבון ומשפר בהרבה את איכות ורגישות המגע והדיבור והראייה אבל יש לו גם תופעות שליליות שיכולות לבוא לביטוי ביחוד אצל אוטיסטים שכידוע מאוד רגישים לחומרים מסוגים שונים הוא יכול להגדיל את תדירות ורוחב התנועה של מצבי הרוח שיכולים לעבור מהתלהבות שמחה לאפטיות וממצב של השראה מבריקה לטמטום מפגר קנאביס עלה בכמה סקאלות על כל הדברים שניסיתי וניסו עלי(ניסיתי ונוסיתי בהכל) ועם השנים יותר ויותר רופאים משתכנעים בסגולותיו הקנאביס הוא ממש חומר פלא נפלא שעושה ממש ניסים לנשמה ואיכשהו הוא מצליח ליישב גם זהויות מאוד מסוכסכות לסוג של השלמה יצירתית ושמחה ואוהבת פחות או יותר העניין זה לשמור על צריכה מתונה (שכטה פה ושם )ויש כל מיני אנשים(כמוני למשל) שיש להם אישיות התמכרותית ולכן קנאביס פחות מתאים להם

dina199

New member
כתבת שאין תופעות לוווי וגם שיש

תופעות שליליות ? האם תופעות שליליות זו לא בדיוק הגדרה של תופעות לוואי ?

schlomitsmile

Member
מנהל
יתכן שתקבלו אישור לפי המידע בקישורים שהעברתי לך קודם, טוראט יכול להוות סיבה לאישור, אם כי זה לא אוטומטי.

tamarus1

New member
לא תרופה ולא פלא

חומר מסוכן מאוד שאסור לקחת אותו ללא פיקוח וללא בקרה. זה לא סתם שהאישורים שניתנים היום הם רק למקרים קיצוניים מאוד בהם הוכח כי טיפול רגיל לא יכול לעזור. אני מאחלת לך הצלחה בטיפול בילד, אבל זה ממש לא מקרה שגרתי. מתוך ויקיפדיה: "מן המחקרים עולה שצריכה ממושכת של קנאביס גורמת נזק מתמשך לדרכי הנשימה (כאשר נצרך בצורת עישון), מעלה באופן מובהק את הסיכויים לחלות בסכיזופרניה, פוגעת ביכולת הקוגניטיבית ומזיקה לעוברים של נשים הצורכות קנאביס במהלך ההריון. עישון של קנאביס שאינו מעורב בטבק אינו מעלה את הסיכון לפריצת נפחת או סרטן. עם זאת, יש ראיות לכך שמעשני קנאביס כבדים עלולים לסבול מהשפעות שליליות כגון דלקת סימפונות או שיעול, בדומה למעשני טבק[3]." צריך גם לזכור שכתות מסוימות משתמשות בקנביס כתערובת שיוצרת מצבים היפנוטים מסוימים.

rivael

New member
תנו לי להחליט!

מה "מסוכן מאוד" יותר מאשר סיגריות או אלכוהול? או תרופות פסיכיאטריות מסויימות? "כאשר ניצרך בצורת עישון" - אני מתכוון להישתמש באידוי שלו יש יתרונות מסויימים על שריפה (עישון) של החומר. "מזיקה לעוברים" - מדובר בזכר שלא נכנס להריון. "סיזופרניה" - למזלנו לנו אין את זה. "כתות מסוימות משתמשות בקנביס כתערובת שיוצרת מצבים היפנוטים מסוימים" - אז מה? אם זה מאפשר להם להרגיש טוב עם עצמם ולא פוגע בתפקוד היום יומי שלהם? ואם הם ירקדו ריקודי בטן?

arana1

New member
קנאביס הרבה פחות מזיק מטבק ואינו מסרטן

הוא גם הרבה פחות מזיק מאלכוהול אלא שאלכוהול מעודד שחצנות ואלימות והתנהגות בהמית ולכן הוא מותר בעוד שקנאביס מעורר מצבי תודעה רלפקטיבים ורגישים וערנות וצורך באהבה ושיתוף פעולה ולכן המימסדים השלטוניים והרפואים לא יכולים לסבול אותו קנאביס מעודד עצמאות מהותית ויצירתיות אינדבדואלית ולכן למרות שמכל החומרים הנמכרים בעולם הוא ידוע לא רק כהכי פחות מזיק אלא כבעל השפעות מופלאות גם על בעיות פיזיות קשות(יש פרופסור ישראלי שכבר הוכיח והראה את כל הדברים האלה כבר לפני עשרות שנים) ההתנגדות שהוא מעורר היא גם הכי גדולה שוב כרגיל מתברר שדורשי טובתנו לכאורה הם דווקא אלה שמצטיינים בלדאוג ולראות רק את עצמם

arana1

New member
קנאביס עוזר לריפוי סרטן

מקווה שהמחלקה הרפואית של הארווארד היא מספיק טובה בשבילך אבל זה מה שהם גילו כבר מזמן,הרכיב הפעיל בקנאביס מפחית גודל של גידולי סרטן וגורם לחלקם להרוג את עצמם,גם בריאות,בדיוק ההפך מסיגריות ולכן סיגריות נמכרות בחופשיות בכל דוכן ובשביל להשיג מריחואנה צריך להיות פושע את יכולה גם לקרוא על פרופסור משולם שהיה אחד החלוצים שחקרו את החומר הזה ברצינות http://he.wikipedia.org/wiki/רפאל_משולם אפילו טוב מזה,בימינו שכל המידע חופשי ונגיש לכל אחד אינך צריכה להטריח אף אחד בבקשה לסימוכין,פשוט תחפשי ותמצאי,זה ממש לא בעייה במהלך שנות השמונים המשיך רפאל משולם בעבודתו על המתרחש במבנה הפעיל בסדרת הקנבינואידים ‏‏[11] ועל היבטים ביוכימיים ופרמקולוגיים שונים של THC ויזם ניסויים קליניים עם THC וקנבינידיול (CBD) בשיתוף עם קלינאים. כך, בהתבסס על ההשוואה המבנית עם הפניטואין ‏‏[12] , נחקר ה-CBD בהצלחה כחומר אנטי-אפילפטי במודלים של חיות ‏‏[13] , שהוביל לניסוי קליני מוצלח ‏‏[14] . CBD הוכח כחומר נוגד חרדה ‏‏[15] , מגן על הלב ‏‏[16] , מונע בחילה ‏‏[17] , מסייע לשינה ‏‏[18] נוגד סוכרת תלוית אינסולין ‏‏[19] וכבעל השפעה אנטי-דלקתית במודלים של בעלי חיים הלוקים בדלקת מפרקים שגרונית ‏‏[20] . ב-1987 יזם רפאל משולם, בשיתוף פעולה עם פרופ' א אברהמוב, ניסוי קליני עם Δ8-THC (איזומר יציב יותר של Δ9-THC) בילדים שעברו טיפולים כימותרפיים נגד סרטן. החומר מנע לחלוטין בחילות והקאות ‏‏[21] . Δ8-THC נמצא יעיל גם במודל של בעלי חיים הלוקים בטרשת נפוצה ‏‏[22]. Δ9-THC נמצא בשמוש קליני נגד בחילות והקאות במטופלים בכמותרפיה. המחקר במעבדתו של רפאל משולם, במיוחד בשיתוף פעולה עם קבוצות אחרות בישראל ובחו"ל, סייע להבהיר את חשיבות הקנבינואידים של הצמח והאנדו-קנבינואידים בתהליכים פיזיולוגיים רבים ובמצבים פתולוגיים כגון הגנה עצבית (neuroprotection) ‏‏[29] , שינה ‏‏[30] , הרחבת כלי הדם ‏‏[31] , סרטן ‏‏[32] , דלקת ‏‏[33] , הנקה ‏‏[34] , בניית עצמות ‏‏[35] conditioning ‏‏[36] , וסכרת תלויה באינסולין.

tamarus1

New member
בגלל זה נותנים אותו לחולי סרטן

זה לא אומר שאפשר לחלק אותו חופשי..... מעניין שכשאתה רוצה אתה כן מסתמך על אנשי מדע.....

למעלה