תרופות

תרופות

יש לנו ילד בן 10 וחצי "אספרגר" לאחרונה ייעצה לנו הפסיכיאטרית לתת לו רספרדל. אם ישנם הורים שקוראים הודעה זו אשמח אם יספרו לי על השפעת התרופה ועל תופעות הלואי שלה. תודה רבה עמית.

הי לעמית ואלון

אני אם לתאומים בני 10, בן ובת. שניהם מטופלים בריספרדל. הבת- עקב בעיות התנהגות הנלוות לפיגור שכלי ו-PDD, והבן עקב בעיות רגשיות התנהגותיות קשות. עד שהגענו לטיפול בריספרדל עברנו עם שניהם הרבה מדורי גיהנום, וכעת אני חייבת לציין בסיפוק רב שהתרופה אכן מפחיתה את כמות ההתפרצויות והחרדות במידה ניכרת ממש. אין לי מושג לגבי תופעות לוואי. שני ילדיי לא סובלים מאיזושהי תופעה חריגה, למעט אולי הגברת התיאבון, אך במצב שהם היו העדפתי עלייה במשקל על עלייה בהתפרצויות ובמתח. אין לי מושג על אילו מינונים המליצו לכם. במקרה של ילדיי הם מקבלים (כל אחד) 1.5 מ"ג ליום, וזה בהחלט עושה את העבודה. בהצלחה, אורית

peri101

New member
לעמית ולאלון

לעמית ולאלון שלום, גם בני בן ה-8 מקבל רספרידל זה כארבעה חודשים והוא נעשה ילד שקט, מחייך יותר וגם מאורגן ומרוכז יותר בפעולות שלו. הוא פשוט ילד אחר. בזכות הרספרידל הוא גם אוכל טוב יותר. עדיין הוא נחשב "אכלן גרוע", אבל יותר טוב ממה שהיה. בהתחלה חששנו לתת לו את הרספרידל במקום תרופה קודמת שקיבל, נוילופטיל, שגרמה לו רק להרגעה ולישון מוקדם יותר, אבל לא השפיעה על הצד הקוגניטיבי, ואילו הרספרידל עוזר לו גם להירגע וגם להיות מסוגל לחשוב בצורה מאורגנת.

למעלה