תרופות רופא

תרופות רופא

אהלן, אני חובש בצבא, וצמוד לבסיס שלנו, יש איזושהוא מוסד חינוכי ויש שם מנהל, שהוא גם רופא (אבל עכשיו הוא בתפקיד ניהולי) בנוסף לפעמים מגיע רופא ליחידה. יש לי ערכת חובש מלאה בבסיס (כל הדברים שבסמכותי, כולל אמבו סקשן, חמצן, מדל"ד, ציוד לעירוים וכל הדברים הנלווים ) כמובן שאין לי סמכות לטיפול תרופתי - אבל לרופא שצמוד אלינו יש. זמן הגעת אמבולנס\נטן אלינו, ארוך. חשבתי להכין ערכת רופא כזו, שתכלול את תרופות וציוד שרופא יכול להשתמש בה (בעיקר תרופות, וערכת אינטובציה) שאלתי היא כזו - איזה תרופות (הכוונה לתרופות לטיפול במצבירפואי דחוף, לא לטיפול שגרתי כמובן) יכולות להכלל בתיק הזה, בהנחה שאין אפשרות לניטור של החולה? (אין אקג\מוניטור) נ.ב. (כמובן שיש גלוקומטר) ועוד משהו, מנהל יקר, מה ההכשרה הרפואית שלך? =)

עליך לפנות בבקשה לגורמי הצבא

עליך לפנות לגורמי הצבא האחראים עליך. לא תוכל להחזיק כזו ערכה ללא אישורם. גם אם "תארגן" לך ערכה כנ"ל , מישהו יצטרך לשמור על התרופות, לרענן אותן, להחליף אם תהיה הוראה של משה"ב...ועוד. לכן, "ארגון" כנ"ל ממש לא מתאים, אלא יש לפנות לגורמי הצבא הרלוונטיים . לגבי הרקע שלי, תנוח דעתך, הוא מספק ...
. שבוע טוב

הזמנת הערכה היא דרך הצבא

יש טופס שנשלח עבור הזמנת ציוד רפואי. כמו שאני מזמין תמיסת הרטמן, וונפלונים, ואקמול, וקלגרון, ואימודיום, ככה אני יכול להזמין אמפ אדרנלין, קטמין, או טובוסים. אין עם זה בעיה. אני יכול להזמין גם אדוניזין למשל - אבל אין טעם להחזיק בתרופה הזו כי היא ניתנת רק בהפרעת קצב שצריך קודם לאבחן, ואפשר רק באמצעות כלי מוניטור או אקג (SVT) ככה שאני שואל איזה תרופות הם רלוננטיות. כל ההליך של הזמנת הציוד ואישור החזקתו נעשה באופן מסודר מול הגורם המתאים בחיל הרפואה. (כמובן ש"תחזוק" הערכה, כולל פקודות החלפה לפי מספר אצווה יבוצעו!) לגבי הרקע - אין לו שום ספק או פקפוק בידע שלך! שאלתי לא בשביל חס וחלילה לפקפק, אלה סתם מתוך התענינות.. =) נ.ב, יש לו עוד שאלה, בשביל הידע הכללי. אומנם זה סוג של אילתור, אבל תמיסת סליין סטרילית יכולה להיות תחליף סביר לנוזל לעדשות מגע?

hgkr17

New member
מצטרפת לשאלה

טלספרוס, אתה רוקח? אני חושבת שבאי פורום נוספים ישמחו לדעת קצת יותר עליך- ממש לא נראה לי יותר מידי לבקש, תקן אותי אם אני טועה... ולחובש יש לי משהו לומר- זה שיש בקרבת מקום רופא, לא אומר שהפעם האחרונה שהוא ביצע אנטובציה לא הייתה כשהוא עוד היה סטודנט, ככה שבוא לא נגזים, מה גם שאתה כמובן צריך לברר מה הסמכויות שלו בתוך הצבא. יפה לנסות להגדיל ראש אבל אתה בצבא ויש כללים לכל דבר. בהצלחה!!!

יכול להיות שבתור סטודנט,

ואולי כל יום, כמה פעמיים, בתור רופא מרדים. סמכויות? לי יש סמכויות של חובש, שזה BLS. מתי שיש רופא (צבאי או מזדמן עם רישיון לעבוד ברפואה - חשוב להציג תעודה!) הוא יכול לטפל, מתוקף היותו רופא, ואני יכול לסייע לו, בפרצודורות. הצבא שלנו כולו ראש קטן - ואני לא מדבר על חיילים פשוטים, אני מדבר על קצינים ואלופים, והרמטכל בעצמו.. ככה אנחנו נראים גם במלחמות, וככה מתים כל שני וחמישי ילדים בגיבושים של סיירות. אז במקום לעשות הכל לפי הספר, אפשר גם לעשות דברים מעבר (כמובן לא בניגוד לפקודות) במיוחד ברפואה צבאית, לא חבל על ילדים שמתים? בגלל שאף אחד לא יכל לתת לו טיפול ALS והחובש עם הBLS כמעט ולא יכל לעשות כלום? תחשוב על זה..

למעלה