תרופות לשיכוך כאבים ופגיעה בכבד

PooKiPsiT

New member
תרופות לשיכוך כאבים ופגיעה בכבד

יש תרופות לשיכוך כאבים שעדיפות על אחרות מבחינת הפגיעה שלהן בכבד? או מבחינה אחרת? (אני מדברת על תרופות כמו אקמול, אדוויל, נורופן וכו')

Sharon F

New member
lets see

ראשית, באיזה כאב מדובר? מה ניסית בעבר ובאיזה מינון? ההצעה שלי (ואל תצחק/י) זה אקמול!!! אנשים ממעיטים בערכו של האקמול, והסיבה שלכאורה הוא אינו עוזר היא שלא לוקחים במינון נכון ובצורה קבועה. לכאב כרוני (דוגמת אוסטיאוארטריטיס, ראומטיקארטריטיס) כקו ראשון (אפילו אם ניסית בעבר אך לא באופן קבוע) הייתי הולכת על אקמול גרם אחד ארבע פעמים ביום (שני כדורים של 500 מ"ג בכל פעם). במידה ויש צורך ליטול את זה למעלה משבועיים הייתי נזהרת ולוקחת גרם שלוש פעמים ביום בשל ליקוי פוטנציאלי בתפקודי כבד. כל עוד לא לוקחים מינון יתר, ואין מחלה כבד ידועה מראש אין סיבה לדאגה. ולמה אקמול? כי זו תרופה ישנה מאוד ואנחנו יודעים עליה המון, בניגוד לחדשות שאין לנו יותר מדי מידע, אבל זו כבר פילוסופיה אחרת וגישה שמשתנה בין אנשי מקצוע שונים. אגב, אדוויל ונורופן זה אותו הדבר. אני אישית, הייתי יותר דואגת לכליות עם משככי הכאבים למיניהם. חשוב מאוד!!!!!! לא יותר מ- 4 גרם ביום!!!!!!!!!!!!!!
שרון

PooKiPsiT

New member
מדובר בעיקר על כאבי מחזור

בדר"כ אני משתמשת באדויל והוא עוזר, אבל הייתה פעם אחת שנגמר וממש כאבה לי הבטן, אז לקחתי אקמול וגם הוא עזר, אז התחלתי לתהות מה עדיף. אני לא לוקחת הרבה כדורים כי כואב לי בדר"כ רק ביום הראשון (לעמים גם בשני), וגם אז אני לא לוקחת בדר"כ יותר משניים ביום, אבל אני זוכרת שהייתה פעם תוכנית בטלויזיה שדיברו בה על זה שמשככי כאבים יכולים לעשות נזק בטווח הארוך אז תהיתי אם יש משהו עדיף. אגב, את האדויל אני יודעת שרצוי לקחת עם אוכל, אבל לגבי אקמול לא זכורה לי הוראה כזאת. זה באמת לא משנה אם לוקחים אקמול עם אוכל או בלי?

דודי 2002

New member
תשובה

אז ככה באמת אקמול אין צורך לקחת דווקא עם אוכל, מה שאין כן באדויל נרופון אדקס וכדו' "עדיף" לקחת עם אוכל. באשר לנזק שיכולות לגרום התרופות במינונים שאת מציינת שניהם בטוחים וניתן להשתמש גם באקמול וגם באדויל וכדו' באותה מידה. באשר לכאבי מחזור קבונצת האיבופנים יעילים יותר ואין זה אומר שאם אקמול היה יעיל בפעם זו הוא יהיה יעיל באותה מידה בפעם הבאה, מה שאין כן בנורופן או באדויל. בברכת שבוע טוב.

למעלה