תרופות לטורט

תרופות לטורט

שלום לכולם בני בן ה-8 מקבל קוקטייל של 0.5 מ"ל ריספרדל בבוקר יחד עם חצי כדור DOPARID ובערב את החצי השני של הDOPARID יחד עם חצי כדור פרידור. הוא אובחן כטורטאי לא מזמן וסובל מטיקים חזקים של סיבובי ראש וחרדות. מה אתם חושבים מהכרותכם וניסיונכם על שלושת התרופות יחד והמינונים.

ש ל י ק

New member
באופן אישי לא מכירה אף אחת

מהתרופות שציינת. ברוכה הבאה לפורום

הביר

New member
מכירה את doparis - עוזר מאוד

בני בן 16 לוקח 4 דופאריד ביום. ריספרדל לא עזר לו בכלל בטיקים. קצת הרגיע אבל גרם להשמנה רבה.

שלום לך נועם אמא של

אנחנו מכירים את התרופות שנקבת בשמם. חלקם עזרו פחות, חלקם יותר, חלקם עם תופעות לוואי לא נעימות (שבהחלט מציבות סימן שאלה מול העזרה שהן מתיימרות להגיש) וחלקן עם תופעות לוואי נסבלות. אבל כל המידע הזה מאד מאד אינדיבידואלי. מה שנכון או לא נכון לנו, לא זהה לאחר .בשום מצב אין להקיש מטיפול אצל אחד לגבי טיפול אצל אחר. לצערינו, התרופות לטיפול בטוראט הן עדיין בגדר ניסוי וטעייה ולכן חשוב מאד לעקוב אחר השינויים אצל בנך. גם אם התרופה מתאימה, יש מקום "לשחק" עם המינונים (לעיתים כדאי לקחת תרופה לפני השינה מאשר בבוקר, כך תהיה פחות עייפות וכדו'). בכל מקרה עם הזמן תווכחי לדעת שאת ובנך תדעו מה הכי טוב עבורכם, אף יותר מהרופאים.

הלנה

New member
נועם ברוכה הבאה לפורום

כמו שאלי כתבה לך ההשפעה מאד אינדיבידואלית. בכל אופן לשאלתך, בני לקח ריספרדל בעבר, היא עזרה להתפרצוית הזעם, אבל גרמה לו לתיאבון מאד מוגבר ולהשמנה די רצינית.

תופעות לוואי

התרופות שהוסיף לו הנוירולוג הן: peridor 1 mg חצי כדור בערב ו-doparid 100 mg חצי כדור בבוקר וחצי כדור בערב. זה בנוסף ל0.5 מ"ל ריספרדל שלוקח בבוקר. (הריספרדל לבד הרגיע אותו קצת אבל הטיקים נשארו מאד חזקים) יכול להיות שאחרי שלושה ימים שלקח אותן הוא ניכנס לאי שקט קיצוני שמאד החריף את החרדות? מכירים את התופעה? תודה

רונן999

New member
שילוב מוזר ולא הגיוני

הלידול בהחלט יכול לגרום לאי שקט קיצוני, מה שמכונה "אקטיזיה". ניתן להרגיע אקטיזיה באמצעות וואליום או כדור הרגעה אחר. אין טעם לקחת הלידול (פרידור) יחד עם ריספרדל ודופאריד. שלושתם תרופות שחוסמות דופאמין. הדופאריד היא תרופה עדינה וכנראה גם חלשה- למרות שהיא חוסמת דופאמין, אין לה השפעה אנטיפסיכוטית. הלידול וריספרדל הן תרופות אנטיפסיכוטיות במלוא מובן המילה. השאלה העיקרית מדוע הרופא נתן לו שלוש תרופות מאותו סוג? ללא ספק עדיף שיקח מינון יותר גבוה של תרופה אחת. בשילוב כזה גם לא ניתן לדעת איזה תרופה עוזרת, איזה מזיקה ואיזה לא משפיעה. תתיעצו עם מומחה נוסף.

mazy

New member
אכן...נשמע מוזר

לא שמעתי על כזה "קוקטייל" תרופות לטיפול בטוראט. כולן אמורות לעשות פחות או יותר את אותה עבודה. אולי זו הסיבה לאי שקט...??? בני נוטל peridor 2 מ"ג ביום לטיפול בטיקים, ובנוסף favoxil לטיפול בחרדות ו-ocd. גם אני חושבת ששווה ייעוץ נוסף עם מומחה לטיפול בטוראט. אצל מי אתם מטופלים?

חגית35

New member
מזי לגבי ההלידול

האם הכל בסדר אצלכם? אין תופעות לוואי? אשמח אם תתארי את השיפור.

mazy

New member
הטיפול בהלידול..../images/Emo27.gif

לשמחתי, הטיפול אכן עובד
, למרות שיש תקופות שבהן למרות הטיפול יש כמה טיקים סוררים שמצליחים לשרוד גם את ההלידול, אבל זה לא כמו ללא טיפול. באשר לתופעות הלוואי, למעט עייפות, שבהתחלה הייתה די מינורית והלכה והתגברה, אין עוד משהו חריג .

חגית35

New member
אז עדיין יש עייפות???

זה לא חלף? במה זה מתבטא? אתם נותנים אותה בבוקר או בערב או איך?

mazy

New member
עייפות..../images/Emo27.gif

כן..יש עייפות. זה לא חלף. במה זה מתבטא? בקושי עצום להתעורר בבוקר, ב"תנומת" צהריים, שיכולה להתארך גם ל-3 שעות, אם אני לא מעירה (לפני התרופה הוא מעולם לא ישן בצהרים, מאז היה בן 3). ובכלל הוא נורא עייף. חוזר מביה"ס עייף נורא, ומיד מחפש את המיטה . אנחנו נותנים את התרופה (ההלידול) בוקר וערב (התייעצנו, ואין אפשרות לתת פעם ביום).

בדיוק כמוני.. רק תחליפי בית ספר

בעבודה. אני לוקח את שני המ"ג יחד בלילה לפני השינה, זה משפר את המצב. לא ברור לי למה זה לא אפשרי..

mazy

New member
ואיך ההתעוררות בבוקר?

אני חושבת שאם אתן את שתי המנות בלילה, יהייה עוד יותר קשה להעיר בבוקר.
זה שווה ניסיון, אולי כשתתחיל החופשה ולא יהיה צורך לקום בבוקר מוקדם.

אם ילך לישון בשעה סבירה אז זה

יסתדר. אבל באמת אם אני הולך לישון מאד מאוחר, מה שבדרך כלל קורה, אז זאת בעיה לקום.

בנבר

New member
עייפות כתוצאה מהלידול

שני בני לקחו טיפות הלידול בוקר וערב ,העייפות ליוותה אותם כל זמן נטילת התרופה .עם מינון הטיפות אפשר למתן את העייפות אך היא תמיד שם. הגוף לא מתרגל .כשהיו צעירים יותר אנחנו שקלנו עבורם מה עדיף טיקים רבים או עייפות שכן להם התרופה מאד עזרה ,אך כשבגרו וההחלטה היתה בידם, יחד עם ירידה בכמות הטיקים, הם בחרו להפסיק את השימוש בתרופה והיו מאושרים מהפרידה מהעייפות הגדולה שליוותה אותם . צביה

../images/Emo207.gif העדפת טיקים על תרופות

נופר מדווחת על עלייה גבוהה מאד ברמות הטיקים. היא אף די מופתעת. כבר מזמן לא היו הטיקים ברמות כאלה (אני לא רואה ולא שומעת , משום שהיא מתאפקת אפילו בחלל של הבית, פרט לחדר שלה , שהוא מבצרה). כמובן שהקיץ ומבחני המגן והבגרויות תורמים ואני מקווה שזו לא דינאמיקה אחרת. בכל אופן, כמובן שהצעתי לה טיפול תרופתי ונתקלתי בסירוב החלטי!!! כמו שצביה רשמה, כשהם כבר בוגרים וכושר ההחלטה עובר לידיים שלהם , הם מעדיפים לחיות עם הטיקים ולא עם תופעות הלוואי (אם התופעות הן קשות במיוחד).

למעלה