תרופות ובדיקות

summerr

New member
תרופות ובדיקות

היי, חיפשתי פורום רלוונטי לשאלתי אך לא מצאתי ולכן החלטתי להפנות את השאלה כאן בתקווה לתשובה... בבדיקת דם נמצא NET% 37.2 ו- LYM% 53.3 , שאר הנתונים תקינים. הנבדק הוא גבר בן 25, שנטל לפני כחודש זריקת קורטיזון לטיפול באלרגיה קשה ושלפני הבדיקה נטל 180 מ"ג טלפאסט לאלרגיה של העיניים. כמו-כן, מטופל כחודש ברואקוטן (40 מ"ג ליום). האם התוצאה נורמלית (כי שני הנתונים סומנו בגיליון מחוץ לסקאלה)? האם יש קשר בין התרופות לתוצאות ? אודה לך אם תענה לי ככל שתוכל...

ג טלי

New member
התוצאות הללו מסמנות את אחוז הקבוצה

הלבנה הספיציפית (לימפוציטים וניוטרופילים) מכלל השורה הלבנה. נסה/י לחפש אם מופיע פירוט ספיציפי לכל קבוצה, ללא אחוזים. כעיקרון , אם סומנו מחוץ לטווח כנראה שהיתה פעילות של השורה הלבנה, ייתכן בגלל וירוס חולף או בגלל התקף האלרגיה שאולי אף לווה בזיהום . לא הבנתי מדבריך מתי נערכו הבדיקות, האם בסמוך למועד ההתקף? או לאחר חודש? כעיקרון,לא רואה סיבה לדאגה, אבל מכיוון שהוסכתי לרוקחות ולא לרפואה, אפשר לגשת לרופא. במחשב מופיעה היסטוריה רפואית של הבדיקות (אם נעשו) וניתן להשוות. טלי,
רוקחת

summerr

New member
הנה פירוט נוסף....

תודה על התשובה המהירה. בחודשיים האחרונים ככלל אני סובל מאלרגיות קשות. ביום הבדיקה זה היה בדיוק חודש ושבוע מיום קבלת הקורטיזון. בשבוע של הבדיקה היתה התפרצות של האלרגיה כולל התעטשויות רבות ודלקת עיניים לחמית. ישר לאחר הבדיקה גם נכנסתי לרופאה שתיתן טיפול לתופעות (היא נתנה דקסמיצין לעיניים ומשאף סטרואידי לאף..). באשר לערכים, אני לא הכי מתמצא במינוחים אך בהמשך הגליון מופיע: LYMP.abs עם ערך 3.6 (שזה אמצע הסקאלה בדיוק) ו- NEUT.abs עם ערך 2.5 (שאף הוא בתוך התחום של הסקלה). איך זה אם כן מסתדר?? ולמרות שהאלרגיה לא זכור לי שלוותה עם חום היא עלולה לגרום לשינוי ערכים שכזה? האם בדיקת המבדלת (עוד מבחנה שלקחו לי..) יכולה לתת תשובה יותר מוגדרת לעניין ? תודה רבה !!!

ג טלי

New member
הכל מתסדר

הדלקת בעין (לא מחייב שיהיה חום) גרמה לעלייה של השורה הלבנה, לפעמים הפעילות נשארת גבוהה גם לאחר שחלפו הסימפטומים החיצוניים. הגוף נאבק באלרגנים (מחוללי אלרגיה) ובגורמים שגרמו לדלקת. הערכים הנוספים שציינת הם הספיציפיים וזה אכן מסתדר. כעיקרון, הלימפוציטים והניוטרופילים הם שפעלו ובאופן יחסי לשאר עלו. בסה"כ הם נמצאים בטווח , מה שכנראה מצביע על כך שאתה באמת בחור בריא והגוף הצליח להביס את הגורם הזר ללא בעיות מיוחדות. מקווה שעזרתי. טלי,
רוקחת

למעלה