תרופות בצבא

מסודי17

New member
תרופות בצבא

הרופאה שלי בבסיס טירונות אמרה שאני יכול ללכת לרופאה שלי באזרחות ולהוציא מרשם , והרופאה הצבאית רק צריכה לחתום עליו ואז אני יכול לקבל את התרופה . עכשיו השאלה שלי זה אם אני יכול לדלג על החתימה הצבאית? אם אני יבוא לבית מרקחת עם המרשם מהרופאה האזרחית בלי החתימה של הרופאה הצבאית ישימו לב ?

mori17

New member
עונה

דבר ראשונה הרופאה בבסיס שלך, בטוח רופאה ולא חובש?
קיצר היא צריכה להביא לך מרשם כדי ללכת לחר"פ, בהנחה שהיא אמרה לך ללכת לרופא האזרחי שיביא לך מרשם והיא תחתום אז סבבה. אם תלך לבית מרקחת אזרחי בלי החתימה תצטרך לשלם בעצמך. מורי

mori17

New member
אהה

פייי אל תשאל שיגעו אותי ...נו צבא התקשרתי לפניות חיילים הפנו אותי לפניות חיילים בנושא רפואה נתנה מספר טלפון שניתקו לי באמצע שיחה
זו שענתה לי בפניות חיילים אמרה לי תשלחי לנו פקס עם הבעיה וכ'ו קיצר לא ידעתי איך שולחים אז חיכיתי שאחותי תחזור ותסביר לי וכבר היה מאוחר אז יום ראשון אני אשלח =] ואתקשר גם למעצבנים ההם שמנתקים לבנאדם בפנים
מורי

מפתיע לרעה

לי לא עשו את זה, אולי עם הורים פחות מתעסקים. בכל מיקרה, תישלחי פקס' , את יכולה גם בשבת לשלוח פקס', תתקשרי ותבררי שהגיע. תמיד אמרתי שהצבא על הפנים, בטיפול בחיל. הבת שלי עברה אותו תהליך, של זילזול.

מסודי17

New member
רגע לא הבנתי

קודם כל היא רופאה , לא חופ"ל :] עכשיו שאני יבין אני יכול לקחת את המרשם האזרחי ולבוא נגיד לסופר פארם ולקחת דפלפט כרונו? הרי צריך כרטיס של קופת חולים לא ? ומה זה חר"פ? לא מקבלים את התרופה בבסיס?

אין מירשם אזרחי בצבא

אתה פונה לרופא. אם הוא לא נותן אתה פונה לרופא מומחה, חוזר לרופא בבסיס, אם נידרש מגיש אישור קבוע לתרופה. לכולם אתה מראה את ההמלצה מרופא המטפל ואיבחון המחלה. מהמומחה תידרוש שיכניס למחשב את האיבחון הלא ותן לא העתק.

יש לך בכלל סעיף על אפילפסיה?

הם יודעים שאת חולת אפילפסיה ע"פ מה שכתוב במחשב או לפי מה שאת אומרת להם?

מסודי17

New member
כן ברור שהם יודעים

אבל שנייה בלבלתם אותי . אז מה אני בעצם צריך לעשות כדי לקבל תרופות ? פשוט לפנות לרופא ביחידה בסדיר (עוד יומיים מסיים טירונות) ולבקש את התרופה ? לא צריך מרשם מהרופאה באזרחות

לא הם לא

מה שקורה שמהקליטה ומיון לא מעבירים חומר רפואי לצבא , רק את הסעיף כללי ופטור מינימלי, כן מדהים. בדוק. לכן מחדש יש להגיש למומחה ולהחיב אותו שיעדכן בתיק הרפואי.

תמיד צריך להיות איתך מכתב מהרופא

באזרחות, מכתב שכתוב בו אילו תרופות אתה לוקח כמה ומידע על המקרה שלך. המידע מהטירונות לא עובר לסדיר, כאילו.. מידע על תרופות..

בנוסף

המידע מימי הקריאה לפני הגיוס לא עובר לצבא, רק הכותרת אפילפסיה, בלי שום פרוט. אם הצגת מיכתב מרופא בימי הקריאה לפני הגיוס זה לא נימצא בצבא. כן מוזר, אבל זה המצב.

למעלה