תרופות או לא להיות...

f a i r y1

New member
תרופות או לא להיות...

שלום לכל האמיצים והאמיצות - הנגמלים והנגמלות! לאחר ניסיון כושל להפסיק לעשן ללא סיוע תרופות, תחליפי ניקוטין ושאר חומרים שאמורים להפוך את הזוועה לפחות זוועתית, באתי להתייעץ עם בעלי ניסיון. ראשית פרטים כלליים: אני בת 24, צעירה ובריאה לחלוטין, מעשנת 10 שנים (קיבוצניקית, מתחילים מוקדם...), בתקופות השיא קופסה ליום. הניסיון האחרון להגמל היה גם הניסיון הראשון. אני נוטה להאמין שאני בעלת אישיות התמכרותית ביותר - בעברי הייתי מכורה כבדה לקולה - 3 בקבוקים של ליטר וחצי ביום. הגמילה היתה קשה באופן מפתיע. בהתייחס לכל האמור לעיל, אין פלא שלא הצלחתי להפסיק, אני חוששת. ועכשיו לשאלה - שמעתי וקראתי הרבה על הזייבן. האם הוא באמת עוזר? האם הפסקת הכדורים לא קשה כמו הפסקת העישון עצמה? ובכלל, האם רופא משפחה יהיה מוכן לרשום תרופה כזאת לבחורה צעירה כמוני, שאין שום סכנה מיידית שמחייבת הפסקת העישון? בקיצור - כל פרט בנושא עזרים רפואיים להפסקת עישון יתקבל בברכה. אני באמת ממש ממש רוצה להפסיק לעשן, יש לי את כל הסיבות המצויינות ביותר, אבל אני חוששת שבלי עזרה כימיקלית זה פשוט לא יקרה...

היי FAIRY1../images/Emo13.gif

האם החלטת באמת להפסיק לעשן? שזהו זה? אם עשית את ההחלטה אני ממליצה לך ללכת לרופא ולדבר איתו. אצלנו בקיבוץ למשל כשרוצים להפסיק לעשן הרופא ממליץ על זיבן ורושם לך מרשם, אני לא חושבת שגילך צריך להוות בעיה להפך, כמה שתפסיקי לעשן יותר צעירה כך יותר טוב. אני יכולה רק להעיד על עצמי שאני לא הצלחתי להפסיק לעשן ככה, בלי כלום נעזרתי בזיבן ובפרידום וכיום אני לא מעשנת 3 חודשים. אבל....הדבר החשוב ביותר הוא ההחלטה....ולא לסבול... בשביל זה יש עזרים תשתמשי בהם. אני מקווה שפורמה זולו גלים ספארקי אריסטו וכל החבר'ה פה יוסיפו מחוויותיהם..... ב ה צ ל ח ה.................

זולו60

New member
תקראי מה שכתבתי למעלה

וחוץ מזה אני כמעט בטוחה שהרופא יתן לך רצפט בארץ התרופה הזו מוכרת כתרופה שמסייעת לגמילה מעישון. אם יש לך כליילת מושלם אז יש הנחה רצינית בבית המרקחת של קופת חולים 202 ש"ח עבור 60 כדורים בעבר שלמתי כ 390 ש"ח לל 60 כדורים. אגב צריך לקחת 120 כדורים מכל הנסיונות שלי אלו כדורים שאכן מקטינים את הדחף לעשן. בהצלחה זולו

גלים1111

New member
היי לך fairy ../images/Emo140.gif

אני שמחה לשמוע על החלטתך להפסיק לעשן. זהו תנאי ראשון והכרחי לגמילה. לגבי עזרים/תחליפי ניקוטין/תרופות- לא אוכל לספק לך מידע, כי נגמלתי בלעדיהם, אבל יש פה כמה שבוודאי יכנסו לעזור לך. אני רק יכולה להוסיף לך שגם עלי אמרו שאני "אישיות התמכרותית" ואכן התמכרתי לכל מני הרגלים רעים ו"חומרים רעים" בחיי... (מכולם נגמלתי, ולא היה קל...). ועם זאת- אני ממש לא מסכימה עם הגישה של אישיות התמכרותית. יש בכך אמירה אישית תבוסתנית מראש, כאילו את חלשת אופי יותר מהאדם הממוצע, ולדעתי זה לא כך בהכרח. אם תחליטי לבוא בגישה אחרת, מעמדה של כוח, של "אם הצלחתי להגמל מקולה- אוכל לכבוש גם את היעד הבא"- יהיה לך יותר סיכוי להצליח. הכל מתחיל באמונה עצמית, בהכרה בכוחות שלך. ואני בטוחה שיש לך הרבה כוחות. חשוב שתדעי את זה לפני שאת יוצאת לדרך, גם כי עם עזרים/תרופות, מצפה לך התמודדות לא קלה בגמילה מסיגריות. הגמילה היא הרבה יותר מהמאבק בצורך הפיזי בניקוטין. היא בעיקר כוללת התמודדות ברמה פסיכולוגית והתנהגותית מול הרגלים מושרשים בחייך וזה ממש לא פשוט. אני לא מנסה להפחיד, רק רוצה שתביני שחשוב שתאמיני בעצמך. ולדעתי השלב הראשון הוא להיפטר מאמירות כמו "אני בעלת אישיות התמכרותית". ובכל מקרה- שיהיה לך המון המון בהצלחה. כשתחליטי איך לבצע את הגמילה, תדעי שאנחנו פה, מוכנים לעזור כמה שאפשר. איתך פה להקשיב ולתמוך

למעלה