תרופה נגד כאבים?

anneliez

New member
תרופה נגד כאבים?

ערב טוב, אני סובלת מאוד מכאבים בזמן האחרון, ממש בלתי נסבלים. ייתכן שזה קשור ללחץ נפשי, ואולי גם לירידה בקלונקס, שממנו נגמלתי לפני כמה ימים (לאחר תקופה מאוד ארוכה של מינון גבוה). אני לוקחת טיפות טרמדקס, מה שעוזר, אבל הבעיה היא שהוא ממכר, כלומר, צריך להעלות את המינון כל הזמן. הרוקח המליץ להחליף בינו לבין כדור אחר, אבל לי לא ידוע על משהו חזק שעובד עליי. האם אתן מכירות משהו שעובד ממשפחה אחרת? (אקמול, נורופן ואתופן הם חסרי השפעה במקרה זה). אני מודה לכן מאוד.

IRISEL2

New member
אנליז השלום והברכה...

בפורום הוזכר על כדור בשם פרקסט. כדור נרקוטי, דורש מירשם של רופא. תבקש מרופא המשפחה שירשום לך אותו. תתחיל לקחת חצי. גם אסיול לפני השינה עוזר. יש 2 מ"ג ויש 5 מ"ג. אני נוהגת לקחת 2 מ"ג. אם רוצה כדור הומואופטי - להרגעה - יש קלמרבין. בהצלחה ובריאות טובה, איריסל'.

tiaa1

New member
זהו פורום תמיכה,ולכן זו עברה על

תקנון הפורומים..להמליץ על תרופה מסוימת,גם אם לך היא עושה טוב. וסליחה על הביקורת.

dorgad

New member
אפשר, ואף רצוי, לספר על ניסיון אישי

עם תרופות, ואז אין חשש שיתפרש כהמלצה, ובכך תימנע העבירה על תקנון הפורומים. דור

tiaa1

New member
צר לי-בניסוח המופיע בהודעות של

איריסל ההבדל בין "נסיון אישי" לבין "המלצה" הוא דק,דק מאד,ונשמע משכנע. נפגשנו כבר עם מספיק נסיונות של "תוספי מזון"שלאחד זה עשה טוב,לשני לא,אבל עלה המון כסף. כדי להמליץ על תרופה או תוסף,צריך יותר ידע על התרופות ועל ה"חיבור" בינהן -השפעת הגומלין.

dorgad

New member
אכן, יש כאן בעיה, ומצד שני - בפורום

תמיכה, אך טבעי הוא שמחליפים "התנסויות" במסגרת התמיכה והפחת התקווה. אז רצוי שכל מי שמתייחס למידע רפואי ו/או תרופות יציין את מקור המידע (רצוי לבהביא ציטוט מדויק של המקור) ו/או ידגיש שמדובר בהתנסות אישית ולא בייעוץ רפואי מקצועי. דור

IRISEL2

New member
באמת משעמם לך....

אמרתי שתיגש לרופא שלה. מבינה. בלי אישור רפואי אסור לקחת אף תרופה! אני לא אמרתי לה לקחת. אמרתי לה שתיגש לרופא.

IRISEL2

New member
מעניין....כשציינו קודם את שם הכדור.

...לא הערת הערה עוקצנית כזו. מה קורה לכם פה חברי הפורום. אתם כנראה ממש בריאים. אוהבים את הריגושים. באמת אתם מרגישים טוב. לעיניינו ציינתי שתיגש לרופא המשפחה, ותבקש ממנו. את הקלמרבין, זה כדור הומואופטי שלא חייב מירשם של רופא. את ממש "נשמה של זהב" שתהיה בריאה איריסל'.

tiaa1

New member
../images/Emo12.gif איריס, תקראי שוב את הערתך :

נליז השלום והברכה...ו IRISEL2 ו 01:53 | 20/03/05 בפורום הוזכר על כדור בשם פרקסט. כדור נרקוטי, דורש מירשם של רופא. תבקש מרופא המשפחה שירשום לך אותו. תתחיל לקחת חצי. גם אסיול לפני השינה עוזר. יש 2 מ"ג ויש 5 מ"ג. אני נוהגת לקחת 2 מ"ג. אם רוצה כדור הומואופטי - להרגעה - יש קלמרבין. בהצלחה ובריאות טובה, איריסל'. את בפרוש כותבת"תבקש מרופא המשפחה שירשום לך אותו .תחיל לקחת חצי." זו לא בדיוק המלצה, זו "הנחיה" זה "ציוי!
אני רוצה לראות את הרופא שחולה פונה אליו במילים אלו ...מילא החולה היה אומר "שמעתי שיש תרופה בשם.שלחבר שלי מאד עזר"....אבל בדרך שאת "ממליצה"? זה מש מסוכן,כי יכול להיות רופא עיף ,אחרי 20 חולי מרפאה שפשוט ירשום את התרופה בלי לבדוק התאמה.... ולגבי כל שאר "הברכות, שברכת אותי, "אין דנים אדם בצערו" את כנראה מש לא מרגישה טוב.נשאר לי רק א. לא להתיחס לדבריך,בץ לאחל לך רפואה שלמה במהרה. ואני מאמינה בהחלמה,כי אני,אחרי 7 שנים נמצאת במצב הטוב ביותר,זה לא אומר "בריאות אבסלוטית" זה אומר איזון כל טוב לך.

linar1

New member
אף רופא משפחה אינו רושם../images/Emo31.gif

תרופות בקלות דעת ובטח לא מהסוג שהוזכר לעיל. זאת לא תרופת "מדף" ובשום בית מרקחת לא ניתן לקבלה בקלות. אז שוב, אנא, כל המלצה יש לקבל בזהירות וגם להעיר ניתן בלי טונים צורמים. הפורום אינו תחליף לטיפול מקצועי, מכל סוג. התנהלו כאן דיונים לגבי תרופות שונות, תוספי מזון וכל אחד מביא את הנסיון האישי שלו וכך זה ימשך. מכאן אין להסיק מסקנה, שמחר בבוקר כל החברים של הפורום אקחו אותה תרופה או שיקוי. הדרך עדיין ארוכה, ולשמוע דעה בכלל לא מזיק. אני משווה את זה, כמו לשמוע הרצאה בכל נושא רגיש שמיועד "מעל גיל 18". גם אם איריס טעתה בכתיבתה - לא קרה אסון. אבקש יחס ידידותי בין אחד לשני. ערב נעים לכולם. LINAR.

פרקסט זה סרוקסט , נכון ?

תרופה שגורמת למשתמשים לעשות מעשים בלתי צפויים. זה מה שפורסם הלא כן ?

linar1

New member
דליה שלום../images/Emo140.gif

מדובר בשתי תרופות שכמעט זהות. לגבי מה מה שעלול לקרות בעקבות נטילת תרופה בצורה בלתי מבוקרת, אז ללא ספק - מסוכן
לכל תרופה עלולים להיות השפעות שליליות וזה אומר אך ורק בפיקוח רפואי. שום תרופה אין ליטול ללא אישור רופא מטפל.

tiaa1

New member
דליה שלום, פרקוסט-5 זו תרופה חזקה

וממכרת נגד ככאבים,דומה לפרקודן, והחומר הפעיל נמצא גם בתרופה :אוקסיקונטין. בדר"כ נמצא בשימוש במחלקות אונקולוגיות או לטיפול בחולי מרפאה .דורש הרבה פיקוח,ובדר"כ ניתן בשילוב תרופה נוספת. הסרוקסט- או ה פארוקסטין תרופה משפחת ה-,SSRI '-תרופות נוגדות דכאון וחרדה,עובדות על שימוש חוזר בסרוטינין-חומר המקל על כאבים. זו תרופה-הבטוחה ביותר לשימוש מתוך התרופות הנוגדות דיכאון,כמעט אין תופעות לווא,אך כשרוצים להגמל מנה ,הדבר מצריך הרבה סבלנות וירידה בשימוש באופן מבוקר ואיטי. יש בוינט אינדקס תרופות של "אינפומד",קל להתמצא. בהצלחה

מיטל מק

New member
אני היתי מטופלת באוקסיקונטין

בתקופה הקשה שלי. קודם כול לא ברור מה פגע בי יותר המחלה או התרופה... הייתי זומבי מוחלט, ירדתי במשקל המון.. סבלתי מעצירויות נוראיות שבודאות נבעו מהתרופה. הגמילה מהתרופה לקחה לי למלא מחודש של ירידה הדרגתית במינונים. ולומרות שהיתי בפיקוח רפואי ,אני הייתי ממש כמו אדם מכור לסמים. אם הייתי מאחרת בחצי שעה בלקיחת התרופה הגוף היה נכנס לשוק , דופק איתי או מהיר לסירוגין, סחרחורות , קולות קטנים היו הופכים לבלתי נסבלים , הגוף רעד.. בקיצור לא נעים ומיותר לחלוטין .כי התרופה פשוט לא עזרה לי . הכאבים היו אותו הדבר עם או בלי!!! אז חייבים מאוד להיזהר עם תרופות אפילו עם הרופא שלכם ממליץ !! חשוב לבדוק וממש לא חובה להסכים לקחת כל כדור!!! ובטח לא לקפוץ על כל המלצה שנאמרת פה או במקום אחר! המון בריאות לכולנו מיטל

tiaa1

New member
הי מיטל, כל מה שתארת ,מוכר לי מחולי

סרטן, הם מקבלים לעיתים "קוקטיל" של משככי כאבים שביחד פועלים טוב יותר מאשר כדור מסוג אחד .פרקוסט או בשמו המקורי -פרקודן, ניתן כתרופה לכאבים אחרי ניתוחים קשים כמו פריצת דיסק.בדר"כ אחרי 3 ימים עוברים לתרופה אחרת כדי שלא תהיה התמכרות...אבל שתי התרופות שהזכרת :אוקסיקונטין ופרקוסט_פרקוסט-5 פרקודן) הן לכאבים,לעומת זאת סרוקסט היא תרופה אנטידיכאונית ,ממשפחת ה-ssri,היא הוכחה כמאד אמינה,כמובן שיש תלות בתרופה אחרי שמוש מושך אבל הגמילה נעשית לאט-ירידהשל חצי כדור לשבוע,אין כמעט תופעות לואי.כל הסיפורים שהיו ,שזו תרופה שגורמת להתנהגות בלתי צפויה-לא נכונים.החולים היו כנראה -מאד חולים,קיבלו שלל תרופות ומעט פיקוח או החליטו להפסיק בבת אחת את השימוש,דבר שיבש את הכימיה של המוח. שלא נדע.

IRISEL2

New member
גם לי זה לא עזר!...

בקשר לפרקסט, נהגתי לקחת חצי וזה עזר מאוד. לא התמכרתי אליו כלל, כפי שצויין פה. הפסקתי וזהו.

למעלה