תרופה נגד אובססיה?

randy1982

New member
תרופה נגד אובססיה?

יש למישהו ניסיון עם תרופות נגד אובססיה?
בן שלי משתמש בניולפטיל שנתיים, זה מרגיע אלימות והיפריות,
אבל יש לו המון אובססיות, מחשבות טורדניות - נניח כשרעיון מסויים חוזר על עצמו אלף פעם בלי סוף,
ובזה אני לא רואה שהתרופה הזו מטפלת.
תמיד היו לו אובססיות אבל בחודשים אחרונים או שזה התעצם או שאזלו כחוחותיי לסבול את הגיהנום הזה יותר.
לא יודעת בדיוק.
אולי משהו לכיוון ציפרלקס - אבל לא שמעתי שילדים טופלו בו.
הילד בן 9 וחצי.
אם יש למישהו ידע או ניסיון , בבקשה.
(לא להציע ריספרדל. ניסינו, חרא)

dina199

New member
האם אלה אובססיות ברמה של OCD ?

הבת שלי לוקחת סרוקסט לטיפול ב OCD.

randy1982

New member
די דומה לאו סידי.

זה פחות חרדות, יותר רעיונות בחלקם גרנדיוזיים שהוא לא מוותר עליהם. חופר וחופר בלי סוף.

dina199

New member
אין צורך בחרדות

הרי ה O זה האובססיה. האם שקלת לשאול את הרופא על סרוקסט או נגזרות אחרות של פרוזאק ?
חוץ מזה חפירות על רעיונות גרנדיוזיים (או לא גרנדיוזיים
) יכולות גם להיות תוצאה של חרדות.

randy1982

New member
זהו שאצל הרופא מזמן לא הינו.

בכלל קשה למצוא רופא טוב, שלא צריך לתפוס תור שנה מראש...
זה נושא כאוב.

dina199

New member
אז תקבעו תור מייד

גם אם ההמתנה שנה מראש. התור בסוף יגיע.

איך את מגיבה לדיבור שלו על הרעיון?

את יכולה לעזור לו לפתח את הרעיון או להרחיב/להמשיך אותו לכיוונים אחרים, לעשות דברים שקשורים אליו, להפנות אותו לאתרים / ספרים קשורים, וכו'. את יכולה גם מהצד שלך למצוא דרכים להתנתק כשהוגדשה הסאה. מה את בדרך כלל עושה כשהוא מעלה שוב את הרעיון?

randy1982

New member
לפעמים אני מפתחת איתו שיחה ומרחיבה וכו'

אבל כשזה פעם האלף ביום אז לא תמיד יש סבלנות...

dina199

New member
מה קורה כשאת אומרת

‘אני לא מדברת על הנושא יותר ' ?

אבל הפיתוח לא חייב להיות רק בשיחה

את יכולה להציג לו משהו מעניין בתחום שהוא ירצה להתעסק בו (ספר, משחק, סרט, מקום, וכו') וכך מצד אחד הוא יהיה מרוצה ויוכל לעסוק בזה לבד קצת, מצד שני כשהוא יעלה שוב את הנושא זה לאו דווקא יהיה זהה למה שהוא אמר קודם (ואז גם לך יהיה קצת יותר מעניין), וגם אחר כך אפשר להרחיב הלאה לפעילויות אחרות. העניין הוא שכל דבר יכול להיות פתח לדברים אחרים, אם את מצליחה לעשות קישור שמוצא חן בעיניו.
אני לגמרי מבינה למה לא לרצות לדבר אלף פעם ביום על אותו דבר (או לשמוע עליו) - אבל הנקודה היא שזה לא חייב להיות המצב, ואפשר לנצל את העניין שלו לתעסוקה נוספת עבורו, שלאו דווקא כוללת אותך בכל רגע.

למעלה