תרופה ל-ocd

תרופה ל-ocd

שלום! אני בחור שסובל מ-ocd בערך 11 שנים, הייתי אצל פסיכולוגים וטיפלתי בכל הכדורים המוצעים לבעיה ע"י פסיכיאטר במשך 4 שנים(עדיין מטופל ע"י מרוניל) עד שכבר לא היה עם מה להמשיך ונכנסתי למצב איום ונורא של דיכאון עמוק ומחשבות טורדניות בלי שניה של הפוגה במשך כל היום, מחשבות כגון עניינים של דת, ניקיון ועוד המון המון דברים.היה לי קשה להירדם בלילות,וכל פעולה הכי פשוטה בחיי יומיום נעשתה קשה מאוד. הייתי במצב בלתי נסבל זה במשך שנתיים, עד שברוך ה' שמעתי מחבר על דבר שנקרא "הומאופתיה" והוא הציע לי על אישה שמטפלת בהומאופתיה. התחלתי להשתמש בכדורים שקיבלתי ממנה לפני שנה וחצי. בחודשים הראשונים לא השתנה כלום עד שלאט לאט החיים שלי השתנו לטובה ממש והיום אני במצב הרבה יותר טוב מפעם אם מבחינת המחשבות הכפייתיות ואם מהחרדות שהיו לי בלי סוף וגם העיניין של השינה השתפר והדיכאון נעלם כמעט לגמרי וכבר הורדתי במינון של הכדור 25 מ"ג(דבר שבחיים לא האמנתי שאני אוכל לעשות כי תמיד הייתי מעלה במינון או מחליף כדור). אין לי שום אינטרס חוץ מלעזור כיוון שאני סבלתי כמו הרבה מכם ואני יודע מה הדבר הכל כך נורא הזה ocd. אגב, בימיי הקשים הייתי נכנס הרבה לפורום בכינוי "נתי" ונעזר בכולכם אז תודה באמת לכל העוזרים והמסייעים ובראשם תמי(אמא11). אז כדאי באמת לכל מי שסובל לנסות כי אולי זה יעזור. יהי רצון שבורא עולם יעזור לכל הסובלים מהבעיה הנוראה הזאת וישלח לכל יהודי את הישועה המתאימה לו.

אמא11

New member
../images/Emo13.gif תודה נתי וטוב להשכיל

איזה כיף לשמוע שהוטב לך. זה אומר שכדאי להיות פתוחים ולא לשלול אף טיפול. רק טוב ורק בשורות טובות תמי

Kubachrick

New member
כל הכבוד ששכנעת עכשיו כמה אנשים

להוציא ממיטב כספם ולנסות טיפול שאחוז ההצלחה שלו שואף לאפס. גם אם הבן אדם הספציפי הזה טיפול כזה עזר לו הרי הוא אחד מתוך מיליון, אין שום ביסוס לכך שטיפול הומואפתי עוזר לא רק מבחינת OCD אלא לכל צרה ובעיה שפונים לטיפול הומואפתי. חבל שעכשיו את משכנעת אנשים להוציא המון המון כסף על טיפול שהם עשויים לשנוא אותך אחרי שיוציאו ממיטב כספם לשווא. ושוב אדם אחד או שניים או שלושה שמעידים שזה עזר להם אינם ממש מייצגים. וכן גם אני צעיר שאין לו שום רצון לקדם את הפסכיאטריה או את הטיפול הקוגנטיבי,אני פשוט אחד שהוציא הרבה מאוד מאוד כסף על טיפול שיחות וסבל בדרך עד שקיבל שכל ולקח כדורים.

אמא11

New member
בעקבות מה שכתב kubachrick

קראתי מה שכתבת ואני מאד מוטרדת כי אתה צודק ולדברי יכולה להיות כזו השפעה כמו שתארת. מצד שני משתתף בפורום כותב שזה עזר לו והוא אינו ממציא. מה היית עושה? מתעלם מההודעה? יוצא נגדה? הרי יש כאן הצלחה ויש כאן שיתוף בה ויש כאן שמחה עם הצלחה של חבר. אז חשבתי שאולי אפרט קצת יותר : אני כותבת בפורום הזה כבר כמה שנים ויצא לי להכיר הרבה מאד אנשים עם OCD שהיו בטיפולים שונים. עד היום, ממה שפגשתי במשך כשבע שנים, טיפול הומאופטי עזר למעט מאד אנשים: לקרן שכתבה כאן על כך לפני ארבע או חמש שנים ולעוד משתתף. יש משתתפת בשם "אמונה" שהיתה בטיפול אלטרנטיבי (אני אבדוק איתה אם זה היה גם הומאופטי) והמטפלת שלה קראה קצת על CBT ושילבה זאת בטיפול וגם כאן היה סיפור הצלחה. וזהו. לעומת זאת היו הרבה מאד שניסו טיפול הומאופטי והתאכזבו. במשפחתי מישהי טופלה באסטמה קשה (אחרי הרבה טיפולים אחרים) ומאז אין לה אסטמה. נעלם לחלוטין. בעקבות כך הרבה מבני המשפחה פנו לעזרה (לאותו הרופא) בדברים אחרים ולא עזר. לגבי טיפול תרופתי בכדורים - אני מכירה אנשים שזה עזר להם באופן שגובל ב"נס", וגם מכירה מעט אנשים "עמידים" לתרופות. יש כאן כמה נתונים: אצל נתי הטיפול ההומאופטי הצליח. אצלך הטיפול התרופתי הצליח. סטטיסטית - בטיפול תרופתי ההצלחות רבות מאד ובטיפול הומאופטי ההצלחות מועטות. מבחינתי זה לא שולל טיפול הומאופטי וגם העובדה שיש אנשים שלא מגיבים לטיפול תרופתי - לא שוללת טיפול תרופתי. במפגש שדר' שטרייכר התארח בו הוא אמר שכל מה שמוריד סטרס יכול לעזור לOCD, שאנשים ינסו לזהות מה גורם להם לסטרס ולנטרל זאת. אולי במקרים שההומאופטיה הצליחה היא עבדה על הסטרס ולא על הOCD - לך תדע. שורה תחתונה - הטיפול האפקטיבי הוא CBT או תרופתי או משולב, אבל גם להומאופטיה יש מקום (אולי במקרים קלים יותר, אולי בשילוב עם CBT) ואי אפשר לשלול אותה באופן גורף כרמאות. תודה שכתבת מה שכתבת ואחרי כל ההתפתלויות שלי מה שקובע הוא המשפט שכתבת "אדם אחד או שניים או שלושה שמעידים שזה עזר להם אינם ממש מייצגים". לא חשבתי עד הסוף על ההשפעה שיכולה להיות לתגובה שלי. בוקר טוב תמי

Kubachrick

New member
אני לא תוקף אותך תמי

את עושה עבודה מבורכת וכונותיך טובות וטהורות נטולות כל אינטרסים אני מאוד מעריך את ההשקעה שלך למען האנשים ובעיקר יודע שגם התגובה הקודמת שלך הייתה בתום לב מוחלט ובכל מקרה הגבתי בזעם כי מי כמוני יודע שלהשקיע זמן וכסף על טיפול שהיום יש קונצנזוס נרחב בקרב מומחים בכל רחבי העולם שהוא אינו יותר מאשר פסאדו מדע ושאם הוא עוזר זה בגלל אפקט פלציבו. בכל מקרה אני אישית השקעתי בטיפול שהוא שונה הוא לא נחשב לפסאדו מדע,אבל יש הסכמה אצל כל המומחים בתחום שטיפול פסיכודינאמי שהורי השקיעו בו את מירב כספם ואני השקעתי זמן ומאמצים נפשיים - הוא לרוב טיפול שלא תורם בתחום ה-OCD. כמו שאמרתי יש אנשים שהטיפולים עוזרים להם אבל הם מעטים וממש לא מייצגים לעומתם קיימים כיום שני טיפולים בתחום שהם לא מושלמים אף אחד לא טען כך אבל אחוזי ההצלחה שלהם הרבה יותר גדולים. אומרים לי שצריך לשאול איש מקצוע.ברור שצריך לשאול איש מקצוע אבל מה אתם מצפים שאיש מקצוע שמבין דבר יגיד ? שהקולגות שלו מכל רחבי העולם קבעו שטיפול הומואפתי וטיפול פסיכודינאמי הם לא יעילים ומצאו שטיפולים תרופתיים ו-CBT מועילים והוא עצמו איש מקצוע מכובד שקשוב למתודה הרפואית ולאתיקה הרפואית ולמרות זאת הוא ישלח אתכם לטיפול שההצלחה בו מוטלת בספק ? הורי שילמו לטיפולי שיחות שלי סכום שאיתו הייתי יכול לצאת למסע סביב העולם והטיפול הזה מבחינת ה-OCD היה כישלון.

שסע

New member
אני לא מסכימה כלל איתך

אגם בא וספר את שקרה לו- אין לא שום עניין או כוונה לשקר לך. וא רק מספר על דבר שהתאים לו ומציע לאנשים שגם דרך כזו שנראית לא הכי קשורה יכולה לסייע. אני חושבת שאמא11 ושאר משתתפי הפורום לא רואים עצמם כאחראים בלעדיים על מה שקורה לכל משתתף בפורום. כל אחד חייב להתייעץ עם מומחים ולא להסתמך על דברים שנכתבו פה. אבל הוא כן יכול לשאול את היועץ (ויהא זה פסיכיאטר/ פסיכולוג וכו') אם ההומאופטיה תוכל לסייע לו. מה שבטוח, כאשר אדם מלווה ע"H איש מקוצוע מוסמך ועם קבלות טובות ממטופלים, אז הוא יתמוך במטופל גם במקרים שטיפול יצליח או לא יצליח לו. ובקשר להומאופתיה- אני מקווה מאוד שאתה לא מנהל את החיים שלך על ביסוסים רפואיים כי יש המון דברים שקשורים גם לנפש פנימה. מובן שיש לוודא שהם אינם מזיקים, אך לא כל העולם הוא שכלי בלבד.

למעלה