תרופה לערב סתיו

Jflyaway

New member
תרופה לערב סתיו

מאז שהתחיל להחשיך מוקדם, אני מחפש כל בוקר אלבום למכונית, משהו קליל בשביל להקל על הבעסה של הנהיגה הביתה בשעות לפנות ערב חשוכות. היום בבוקר הורדתי מן המדף את הדיסק שעושה את זה בוודאות, אלבום שמעלה חיוך גדול על הפנים: THE INCREDIBLE STRING BAND THE HANGMANS BEAUTIFUL DAUGHTER ( סקוטלנד - 1968 ) אלבום נהדר של ההרכב סקוטי כל כך מיוחד מהסיקטיז. והשם, "בתו היפהפייה של התליין" ... אחחח איזה שם נהדר, היה יכול להתאים לחלק גדול ממאהבות הנעורים שלי, אלו שהאבא שלהם לא כל כך אהב אותי..
להקה יוצאת דופן אשר תרמה את הפן ההומוריסטי (ואולי גם הסוריאליסטי) לפולק רוק הבריטי, ואכן - חוש הומור אזוטרי ודמיון פרוע יש פה בשפע! השירה באלבום מתחלקת כמעט שווה בשווה בין מייק הרון לרובין ווילאמסון, כאשר לטעמי האישי הרון סולן ממוצע למדי, וויליאמסון הוא זה שעושה את ההרכב הזה לכל כך אחר. ההגשה הילדותית הנאיבית שלו מלאה בקסם כובש, כאשר ברקע מתנגנים (בנוסף לגיטרות והאורגנים) כלים אקלקטיים כמו סיטר, חלילי רועים קלטיים, ואפילו העוד המזרח תיכוני המוכר לנו מקרוב... אין באלבום הזה שום דבר "רגיל", כאשר שירים כמו WITCHES HAT ו WATER SONG גורמים לך לחוש שנפלת לארץ אגדות חלומית. ל "סטרינג בנד" היו לא מעט אלבומים טובים, דומים לזה, עם נטייה קלה לחוסר גיבוש ולפיזור, אבל זה בדר"כ לא כל כך מפריע, כי בסופו של דבר כמעט כל שיר מעלה חיוך. מומלץ: להוריד.....מהמדף בחנות.

LadyG

New member
ערבי הסתיו לא צריכים תרופות ../images/Emo13.gif

אבל ככה זה כשאתה טיפוס סתוי. אני חושבת שמילת המפתח המתארת את האלבום הזה היא קסם. שווה מאד להקשיב למילים שלוקחות גם כן למחוזות אחרים לגמרי ויוצרות מן מסע קסם מסתורי. לצערי אין לי את האלבום (אולי כדאי באמת להוריד מהמדף
) אבל ממה שאני זוכרת, יש בו המון כלים (גם מיוחדים כמו סיטאר, אם אני לא טועה). אני אוהבת את Minotaur's Song וממש עשית לי חשק לשמוע את האלבום הזה שוב.

Jflyaway

New member
נכון...הייתי צריך לומר

את זה אחרת, כי האמת - גם אני טיפוס של סתיו (ויש לכך ראיות ברורות....) אז לא תרופה, נקרא לזה: "כמו לשחק ב"דוקים" צבעוניים על מצע עלי שלכת"..

melancholy man

New member
איזה אלבום מדליק

התחלה מצוינת לחורף, לפני שנה בערך, יקי כתב עליהם כאן לראשונה, וממש נדלקתי, מאז הוא אחד מאלבומי החורף/סתיו החביבים עלי, איזה כיף רד גשם! רררררררדדדדדדדד!!!!!!!!!

למעלה