תרופה למחלת ים.....

d19511

New member
מחלת ים

כל אחד מגיב אחרת..לקחתי קוקולין בכל השעורים וההפלגות,הרגשתי מעולה,אני לא יודע אם זה מהכדור או שהתרגלתי לים.. תעסיקי עצמך בעבודה ,אל תחשבי על זה,בלי אלכוהול,אל תאכלי הרבה,לי טוסטים עזרו מאוד...לדעתי הגוף עושה את שלו עם הזמן ומרגישים טוב.רק זמן וסבלנות....

le yam

New member
../images/Emo51.gif

תודה רבה בלי אלכוהול כבר הבנתי, לא לאכול הרבה גם בדר"כ אני לא סובלת ממחלת ים אבל שיהיה אתי לכל מקרה. תודה רבה על האדיבות כמו תמיד אשמח להעזר ......

כל הכדורים האלו רק ממסטלים...

את הפציינטים ולמרביתם יש תופעות לוואי בלתי צפויות מאחר וכל אחד מגיב באופן שונה . בהפלגה הקרובה אם מישהו יבקש מכם כדור תנו לו מבלי שיבחין בכך טבליה של סוכרזית ותראו איזה פלא יתחולל. זה בדוק.

בת ים

New member
בואו נשים את "הקלפים על השולחן"

אני קוראת כאן את ההודעות שמספרות על כך שהגוף מסתגל ומחלת ים עוברת בסופו של דבר, לחלוטין, ואני לא מבינה על מה אתם מדברים
אני מפליגה כ10 שנים, כמעט רצוף. בשנה האחרונה אני מפליגה על MICA המופלאה
של אלכס המקסים
כל סופשבוע וגם לפעמים באמצע השבוע ועדיין, בכל פעם מחדש, אני סובלת ממחלת ים-גם עם כדורים. לי זה לא עובר. למדתי לחיות עם זה, אבל זה כאן וזה מציק מאד, במיוחד לאחת כמוני שכל כך אוהבת להפליג. אז מצאתי לעצמי כל מיני שיטות כאלו ואחרות להקל על הבחילה, אבל זה הכל. בהפלגות ארוכות, אחרי שעות רבות של מחלת ים קשה בדרך כלל, הגוף שלי אמנם מסתגל..אבל רק לתקופה קצרה. אם יומיים אחרי אותה הפלגה ארוכה אני חוזרת להפליג-הבחילה כאן! העצה היחידה שאני יכולה לתת לכם ולא קשורה בטונות של כדורים נגד מחלת ים, היא ללמוד לחיות עם זה, בהנחה שאתם כל כך אוהבים ים שתסכימו לסבול. חיית ים אני כבר לא אהיה

le yam

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif רבה

תודה רבה בתיה על הכנות זה לא ממש מעודד למען האמת לשמחתי הרבה אני לא ממש סובלת . ומה שנותר הוא להצדיע לך על היכולת שלך........

zina71955

New member
עכשיו ידידתינו הצעירה יודעת בדיוק

מה לקחת. "מרוב עיצים לא רואים את היער" + "תפסת מרובה לא תפסת". מה שאמר הסקיפר מאילת הוא הדבר הנכון ביותר לעשותו, אבל גם זה עניין אישי. מי שכוח רצונו נחישותו והתמדתו גדולים, ובנוסף זה לא פוגע בתיפקודו, זה מה שמומלץ + פרוסת לחם בכיס אחד ושני חצאי לימון בשני, ולשתות כדי לא להתייבש. ראיתי יותר מהתייבשות אחת כתוצאה ממחלת ים ממושכת. וזו הסכנה הגדולה ביותר. הייתי ממליץ לך ולחברתך לנסות את המיזעים, להלבישם שעה לפני היציאה לים, ולבחון את השפעתם יותר מפעם אחת. יצאתי פעם עם בני גיא ממרינה ביוון למזג אויר לא יציב והוא חלה. במשך שעתיים הקיא את נשמתו עד שהסכים לקחת את המיזעים. בתוך 15 דקות הוא נרדם בקוקפיט, קם אחרי שעה לקח את ההגה ובזה נסתיימה מחלת הים באותה הפלגה.

nadir

New member
ועוד חיזוק מהרפואה הסינית ו"פטנט"

נסו את הלינק הבא: http://www.kfir.net/heb_tips.html#tip19 לגזור ולשמור!

התרופה האולטימטיבית למחלת ים

היא יבשה. אף פעם לא הבנתי אנשים שסובלים ממחלת ים וחוזרים שוב ושוב להפליג, בעיניי זה סוג של מזוכיזסם מתמשך. אבל מי שנהנה לסבול אחלה לו.... שלומלום

Alex33

New member
ה../images/Emo184.gif הזאת..לא עובדת בפורום זה..

ולאלה שסובלים זה.. "מחיר" שמשלמים.. שהרי-בנימה פילוסופית מעט ולא אופיינית לרגע..אולי בגלל הקפה השני החזק יותר- כולנו "משלמים" מחירים לכל אורך הדרך.. -האנשים המעשיים לומדים "להסתדר " עם זה ולעבור הלאה, -האגואיסטים יותר בתוכם( וזה לא תמיד לשלילה) ידעו איך לשלם זאת רק על הנאות ושלהם בלבד.. -החכמים באמת, ידעו ולפעמים מראש, מה באמת המחיר המלא( וזה לא תמיד לטובה..)
..

לא בדיוק הבנתי את תשובתך

אין בעיניי דילמה אם לשלם מחיר עבור משהו שאנו נהנים ממנו (בכלל לכל דבר שאנו עושים יש מחיר). אני למשל משחק טניס על כסא גלגלים, אוהב את זה ונהנה מזה. זה לא אומר שאין גם מחירים בצד הספורט הזה כמו לדוגמא לעשות חדר כושר שמזה אני לא נהנה. מה שכתבתי היה שאני לא מבין אנשים שסובלים בזמן השייט וחוזרים לשוט שוב ושוב. אני ראיתי ששייט גורם לי להרגיש לא טוב אז ויתרתי על "התענוג". בעיניי זה עדיף מאשר לסבול בזמן השייט וגם לפגוע בהנאה של כל שאר המפליגים. מאוד נהנתי למשל בהפלגה על MICA כשהיים היה רגוע ובמיוחד מהחוויה החברתית כשחזרנו למרינה. לכן אשמח להצטרף להפלגות בתנאי מזג אויר נוחים או להצטרף למפגש החברתי על היאכטה במרינה כשתחזרו מיום הפלגה שהוא יותר גלי. שלומלום

בת ים

New member
יש הבדל בין לסבול ממחלת ים

או לסבול מההפלגה. ויש הבדל. ההבדל הזה מחזיר אותי לים שוב ושוב וכן-שוב. השהיה בים,הריגוש בהפלגה, ניקוי הראש, ההתרגעות, מחפים על הבחילה. אכן, אף אחד לא חייב לסבול, לכן כל אחד בוחר לו את ההובי המתאים לו.

מסכים איתך

שיש הבדל בין לסבול ממחלת ים לבין לסבול מההפלגה. עבורי מחלת הים גרעה מההנאה מההפלגה עד כדי סבל, הדבר שהכי רציתי בזמן הבחילה היה י-ב-ש-ה. אני מבין שאת נהנית מההפלגה למרות מחלת הים, אז שיהיה לך בכייף. השאלה היא האם את אותם איכויות מהם את נהנית בהפלגה אין ביכולתך לחוות ללא הסבל או אם פחות סבל?, אני חושב שזה אפשרי וכי יש רק דרך אחת של ניקוי ראש או הרגעות? שלומלום

בת ים

New member
השאלה

איפה הגבול הדק בין הנאה לסבל?.
סתם. סתם. שלמי, אני לגמרי מבינה אותך
, אכן יש דרכים אחדות לניקוי ראש והתרגעות. מהמזוכיסטית שבכל הפלגה מתמלאה מחדש בתקווה שבפעם באה..זה לא יקרה

Alex33

New member
העיקר..לא להתייאש../images/Emo140.gif ושבמאזן הכללי

ההנאה תמשיך ולגבור על מגבלה זו.. שאכן קיימת ומגבילה. בינתיים נראה לי שבנסיבות הקיימות ,את מצליחה
לא רע. ..." כל כך הרבה ים..וכל כך מעט זמן"..אולי התבלבלתי באימרה

Alex33

New member
בצדק לא הבנת..../images/Emo4.gifבאשר...

לאחר השורה הראשונה של הטקסט בתשובתי, אני ..יצאתי למעשה מהנושא למקום אחר , אליו רק ההקשר המילולי סחב אותי,החוצה ולמעלה מכאן.. "Not that there is somrthing wrong with it ...(סיינפלד) הנה , זה שוב קורה, אני צריך להדק יותר את הבורג..

le yam

New member
../images/Emo35.gif

היי אלכס אני מקווה שקיבלת את המסר...

למעלה