תרופה לדיכוי החלב

תרופה לדיכוי החלב

אני יודעת שפה כולן מניקות אבל אני לא אוכל להניק לצערי בשל תרופות שעלי לקחת והן עוברות בחלב ומסכנות את העובר. לכן אודה מאוד למי שתוכל לכתוב לי איזו תרופה לוקחים לדיכוי הגודש ולמניעת כאבים. מתי לוקחים ,באיזה מינון ואיזו תרופה נחשבת בתחום זה הכי טובה ועם הכי פחות תופעות לואי שמפחידות אותי מאוד. תודה רבה.

קודם כל כדאי לבדוק היטב אם את באמת

לא יכולה להניק עם התרופה שאת מקבלת, כי קיימות רק מעט תרופות כאלה, אך לעיתים קרובות אומרים גם על תרופות אחרות שהן אסורות. כדאי לברר עם פרופ' מרלוב, בבי"ח בילינסון, המומחה לנושא. לגבי הפסקת ייצור חלב - קיימת תרופה אחת הניתנת היום להפסקת ייצור חלב, דוסטינקס. היא יעילה רק אם היא נלקחת מיד בסמוך ללידה, וגם אז לא תמיד, ועלול עדיין להיות גודש. יתכנו גם תופעות לואי. הדרך הטובה ביותר היא להפסיק את ייצור החלב בהדרגה - כשמופיע גודש להוציא מעט חלב כל פעם כדי לחוש בנוח, לשים קומפרסים קרים וכרוב ולהמנע מלחץ חזק. לא לפחד להוציא מעט חלב כדי להקל. כל עוד אין הוצאה סדירה ויעילה של חלב הוא יפסיק להווצר, אך זה יכול לקחת כמה ימים. גם עם התרופה זה לוקח כמה ימים. בהצלחה, ד"ר ליבוביץ מנהלת המרכז הרפואי להנקה, אודים (כרגע בשנת שבתון בחו"ל)

למעלה