תרופה לאיידס?!

תרופה לאיידס?!

קראתי בידיעות אחרונות כתבה על איידס, ובה הופנו שאלות אל מומחים בנושא. מה שהפתיע אותי זו התשובה שלהם לשאלה: האם ניתן להידבק באיידס מנשיקה צרפתית? וזו התשובה (ציטוט): "אין סכנה מהידבקות כתוצאה מנשיקה כלשהי, גם ´רטובה´ מפני שברוק יש אנזים שמנטרל את הנגיף. כמו כן אי אפשר להידבק בעת לחיצת ידיים, שימוש בכלי אוכל, ישיבה על אותה אסלה בשירותים, עקיצת חרקים, מזון, רחצה בבריכת שחייה, טבילה במקווה או בג´קוזי וכל מגע חיצוני אחר..." אז אני שואל, למה לא משתמשים באנזים הזה לניטרול הנגיף?!

Henryf

New member
מאסלה בשרותים אפשר להידבק.

אם אתה מתיישב, לפני שזה שלפניך קם.

*GormE*

New member
חחחחח

תראה, הנגיף הזה מטרתו היא תאי ה-T. באיזור הפה יש אפיתל בלוטי המפריש רוק וזה לא ממש קשור אליו מערכת ההגנה של הגוף כך שזה נכון שהנגיף שורץ בנוזלי הגוף, אלא אם כן זה לא קשור אליהם זה לא ממש מדעי, המחקר שעשיתי על אידס מאוד לא עדכני (בערך שהייתי בת 14 התיישבתי על הנושא)

2_be

New member
נכון...

הנגיף, מטרתו תאי T (וגם תאים מסוימיים במוח הגדול, אם רוצים להיות מדויקים) אך לא כולם. הם כוללים רק תת קבוצה של לימפוציטים T שהם בעלי קולטנים מסוימים (T4 )לקשירת הנגיפים. ופה יש מאמר מעניין שקשור (למרות שהוא קצת ישן..)

ailag

New member
למיטב ידיעתי

למיטב ידיעתי כן אפשר להידבק, אבל צריך די הרבה רוק בשביל זה. קשה להידבק מרוק .. כי כמה דם יש כבר ברוק? והרי הנגיף תוקף את תאי הדם הלבנים ועובר ביניהם. מה שמנטרל אותו הוא השהייה מחוץ לגוף. הוא חי רק בתוך גוף האדם. בינתיים, לפי מה שאני יודעת, הצליחו לעכב את הנגיף (קוקטיילים למיניהם) אבל לא מצאו דבר שיהרוג אותו. אלא אם כן נהפוך את עצמנו inside out, כנראה

*GormE*

New member
הרבה רוק=3 ליטרים

אם אתם רוצים להיות ספציפים....

voguemaster

New member
כמו כל וירוס

מה שהורג אותו היא המערכת החיסונית של הגוף. מלבד זה, אין דרך להרוג את הנגיף הזה. הבעיה היא שאחרי שהנגיף "נדבק" לתא חי, הוא מוליד נגיפים חדשים כמוהו רק עם הרכב גנטי שונה כך שהמערכת החיסוני צריכה לחזור וללמוד אותו מחדש ולהרוג את הגרסאות החדשות. בסופו של דבר זה מאוד מחליש את המערכת החיסונית.

FicusTree

New member
לא מדוייק.

הוירוס לא משנה את ההרכב הגנטי שלו (לא לגמרי). והוא לא משנה אותו בכוונה - זו פשוט צורה של מוטציה גנטית. אבל הוא כן משנה את ההרכב של הקופסית החלבונית שלו (מספיק שהוא ישנה חלבון אחד בקופסית והגוף כבר לא יוכל לזהות אותו). בכל מקרה, את דיברת על כאן נגיף השפעת. אבל מדובר כאן על איידס. הוא תוקף תאי T, תאי דם לבנים שאחראים על הריסת וירוסים שחודרים לגוף. הוא נכנס אל התא הלבן ומתחיל להתרבות בו. לבסוף הוא מגיח מתוכו וככה הורס אותו לגמרי. ככל שהנגיף מתרבה כך נהרסים יותר ויותר תאי דם לבנים מסוג T, והמערכת החיסונית קורסת לגמרי.

voguemaster

New member
הא ?

"והוא לא משנה אותו בכוונה - זו פשוט צורה של מוטציה גנטית" מי דיבר על שינוי בכוונה ? וממתי אני בחורה ? בכל מקרה זה לא משנה, העובדה שהחלבון משתנה כבר גורמת לגוף לא לזהות את הנגיף.

FicusTree

New member
לא רק באדם..

גם בסוגי קופים שונים. למעשה התיאוריה אומרת שהנגיף הועבר לאדם ע"י נשיכה של שימפנזה, אם אני לא טועה. ולמה השימפנזה לא חולה? היא חיה בסימביוזה הדדית עם הנגיף.

למעלה