תרופה חדשה לפיברו?!

dorgad

New member
תרופה חדשה לפיברו?!

נודע לי אתמול (יד שלישית) שה-FDA אישר תרופה חדשה מיוחדת לפיברו', ושהיא משווקת כבר בארה"ב. כן נודע לי (מאותה יד) שאחד מבכירי הרופאים המומחים בארץ בתחום סירב למסור פרטים נוספים (כנראה על רקע נושא הייבוא של התרופה לארץ). הידיעה שקיבלתי לא כללה את שם התרופה, אבל אני יכולה לנחש שמדובר בתרופה ששמה הוזכר בכינוס המקצועי האחרון של אס"ף - פרוויג'יל (מודפיניל). אני מקווה שלא שיבשתי את השם. האם מישהו יודע פרטים נוספים בנושא? דור

tisi

New member
ה FDA לא אישר את התרופה לפיברו

אלא למחלות אחרות. תרופה זו עוזרת גם לחולי פיברו אך עדיים לא קיבלה את אישור הFDA לטיפול בפיברו. פרטים נוספים בכתובת: http://www.immunesupport.com/library/showarticle.cfm/id/6204 ומידע נוסף על תרופות:http://www.immunesupport.com/articles/pastdrugnews.cfm

tisi

New member
תיקון: מדובר בפרגבלין לא בפרוביג'יל

טעות שלי

dorgad

New member
טיסי, נראה שמדובר בתרופה אחרת

אם מה שאת כותבת מתייחס לפרוויג'יל (מודפיניל), הרי שהרופא המומחה התכוון לתרופה אחרת, שלגביה אמר כי כבר אושרה ומשווקת בארה"ב. נותרת השאלה על כנה: לאיזו תרופה התכוון הרופא בהתייחסו לפיברומיאלגיה? דור

yaelst1

New member
הבנתי שלתרופה זו יש קירבה

לאמפיתמינים. הציעו לתת לי אותה בקרוב - הרופאה אמרה לי שעליה לבדוק התנגשויות בין תרופות קודם כל - אך ברגע שאמרה שזה מעין אמפיתמינים, סירבתי.

tisi

New member
בדקתי שוב, התרופה עוזרת לחולי פיבר

אך לא קיבלה את אישור הFDA לטיפול בפיברו. כלומר יש תרופות שעוזרות למגוון מחלות , לא מספיק לקבל את אישור הFDA לתרופה אלא אישור ספציפי לתרופה לאותה מחלה. לדוגמא הפרוויג'יל, פרגבלין ותרופות נוספות העוזרות לפיברו משווקות כבר בארה"צ לטיפול במחלות אחרות, כך שרופא לא רשאי לרשום אותם לטיפול בפיברו אלא לטיפול במחלה אחרת. בכל מקרה יש כמה תרופות שעומדות לפני האישור הסופי (השלישי) של הFDA- מה שאומר שתוך כמה חדשים הם יאושרו. (פשוט לפעמים צריך לבדוק אם אין נסיגה בטווח הארוך נניח שהיו מגלים שהתרופה מקלה את הסימפטומים אבל (כאן זה לא המקרה לא להבהל) אחר כך הם חוזרים ביתר שאת ואי אפשר לטפל בהם או (כמו בVIOXX ) שמתברר שאחרי תקופה של שימוש גובר הסיכוי לפתח דברים אחרים. וזה למעשה המזל שהFDA כל כך זהיר כך שכאשר תאושר תרופה זו ואחרות ניקח אותם ללא חשש כי מה שחסר זה עוד כמה דאגות על הראש. בכתובת הנ"ל אפשר למצוא את כל החדשות בקשר לתרופות, טיפולים והמלצות. רפואה שלמה לכולם.

IRISEL2

New member
PROVIGIL תרופה חדשה לפיברו?...

דור, אני קיבלתי אותה לאחר שהצגתי בפני הפרופ' את חומצה המלית, ואז הוא נתן לי את הפרוויג'יל. האמת אם תעייני בפורום תראיזאת. עינתי בעלון וכתוב בו:"פעילות רפואית: ישנוניות הקשורה לנרקולפסיה".יכול לגרום לאי שקט, חוסר שינה, אובדן תיאבון, דיכאון! תופעות לוואי המחייבות התיחסות מיוחדת:"התכווצויות לא רצוניות של שריריר הפנים. קיבלתי מינון - 1 ליום. ניסיתי, וזה לא עשה לי טוב, הרגשתי מוזר, לא עירנית,בדיוק ההיפך. חזרתי מהר מהר לחומצה מלית. לדעתי המגנזיום עוזר למחלה שלנו מאוד! כיוון שיש לנו חוסר או מינון נמוך בדם. לדעתי צריך לתת לנו כדור להרגעה ולא המרצת הגוף במיוחד למי שיש מחלת הנשיקה! הנוני עוזר מאוד! צריך להרגיע את הגוף! זה הניסיון שיש לי מכדור זה. לעומת זאת ידוע לי שיש חולה שמטופל אצלהרופא שלי, שהוא לא יכול לחיות בלי זה. את רואה לאחד זה עוזר ולשני לא. אם מתחילים טיפול זה לוקחים כדור אחד בלבד ורואים איך זה משפיע. מינון הכדור: 100 מ"ג. בלי רופא - אסור לקחת אותו. הכדור לא פשוט כלל. לכן אני אומרת שאם הנוני חומצה מלית מגנזיום, בי קומפלקס ושאר הויטמינים שצויינו בפורום עוזרים, צריך להיזהר עם כדור זה הוא בכלל לא פשוט! מצויין בעלון שלמרות שאין הוכחות כי הור מרדים, כל תכשיר המשפיע על מערכת העצבים עלול לפגום בעירנות לכן יש לנהוג בזהירות בנהיגת רכב, בהפעלת מכונות מסוכנות ובכל פעילות המחייבת עירנות בתחילת הטיפול ועד שבטוח כי אינו משפיע על העירנות. את רואה לי זה גרם להרדמות. למי שיש בעיה במערכת העצבים כמו אצלי שיצר הוירוס עליו להיזהר ממנו. לידיעתך ולתשומת לב לכל חברי הפורום, איריסל'.

למעלה