תרופה בשם Strattera Caps

תרופה בשם Strattera Caps

שלום לכולם, אני בת 55, אובחנתי כסובלת מתסמונת טורט. שאלה: האם מישבו מכיר את התרופה STRATTERA מה הם תופעות הלוואי? והאם מישהו יודע/ת מהמבוגרים האם יתכן והתרופה מעלה את לחץ הדם? קיבלתי קונצרטה במינון של ילדים רק כדור אחד ולחץ הדם שלי עלה מאוד. שאלה נוספת: בנתיים קיבלתי כדור בשם ריסםרדל 1 מ"ג, 1) האם מישהו יודע משהו על התרופה? והאם יתכן שאחת מתופעות הלוואי הן טשטוש בראייה דבר שמטריד אותי מאוד. תודה מראש על תשובות לשאלותי.

ערב טוב וברוכה הבאה אליהו של הצאט

לגבי STRATTERA אין לנו נסיון איתה..ולכן לא אוכל להתייחס אליה. לגבי ריספרדל 1 מ"ג - בני בן ה-12.5 מקבל אותה כשנתיים במינון הזה...ולא דיווח לי על טשטוש בראיה.. מנסיון כמה חברים בפורום -לריספרדל יש תופעת לוואי עיקרית וזה השמנת יתר שבמקרה של בני לא רואים את זה עליו כי הוא רזה. בכל מקרה מקווה שיתנו לך כאן תשובות יותר מפורטות.

תודה רבה על תגובה מהירה

שלום לכם תיקי וזיו שגן. ראשית תודה על תגובתכם המהירה. לקחתי ריספרדל רק יומיים חצי כדור, אינני לוקחת יותר משתי סיבות: 1 ) השמנה לא באה בחשבון. 2 ) אכן היו לי תגובות של בעיית טשטוש הראייה ואין לי חשק לקבל בעיות חדשות על אילו הקיימות. שוב תודה רבה תיקי וזיו.

חגית35

New member
סטרטרה וקונצרטה?

אלו תרופות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז האם התלוננת על בעיות מסוג זה או אובחנה לך בעיה כזו (זה די הגיוני אגב, כי יש הלימה מאוד גבוהה בין טוראט ל-ADD/ADHD) בכל מקרה, קונצרטה היא סטימולנט- קרי- ממריץ ממשפחת האמפיטמינים ובהחלט יכול להעלות לח"ד סטרטרה -strattera- atomoxetine הינה תרופה חדשה שלא מבוססת על אמפיטמינים היינו ממריצים אלא עובדת על מנגנון שונה - על המוליך העצבי נוראפינפרין (בניגוד לריטלין ולסטימולנטים שמשפיעים על הדופאמין) היא מקוטלגת תחת משפחת נוגדי דכאון בכל מקרה מה שציינת על "מינון של ילד" - זה לא נכון. אין יחס ישר של מינון תרופה שעולה עם הגיל ההיפך, זה נעצר מתישהוא, ולא משנה כמה עולים בגיל או במשקל, לעתים ילדים מקבלם יותר ריטלין ממבוגרים דוקא. בעלי ובני מקבלים אותו המינון למשל ויש בינהם עשרות שנים...

ADD/ADHD

שלום לך חגית 35, ראשית תודה רבה על תגובה מהירה. מה ההבדל בין ADD/ADHD למרות שאני סובלת מילדותי רק עכשיו אובחנתי עדיין לא בעניין לחלוטין. האם תוכלי יותר לתרגם לי במילים פשוטות לגבי מה זה אמפיטמינים, או מוליך עצבי נוראפינפרין, או דופאמין. האם כאשר לוקחים תרופות שמעלות את לחץ הדם והתרופה ממש עוזרת נותנים גם תרופות להורדת לחץ הדם. (מחוסר ברירה). שוב תודה לך חגית 35. אם מישהו בפורום יודע אשמח להמשיך ולקבל תגובות (מעודד מאוד)

קלריניט

התרופה בשם קלריניט גרמה לי לתחושת דכדוך, כאשר המינון עלה לכדור שלם. האם מישהו בפורום יכול לומר לי שגם הוא/היא שמהתרופה הנ"ל אפשר להכנס לדכדוך. שוב תודה לך חגית 35.

חגית35

New member
לא ידוע אבל ייתכן

בני נוטל 7 ליום המינון שאת מדברת עליו הוא אפסי תוכלי לשאול את הרופא שלך לגבי זה. את שאר השאלות קצרה יריעה זו מלהכיל מציעה לך לקרוא ספר בעברית על הפרעות קשב וריכוז שיבהיר לך את כל נושא המוליכים העצביים ושאר מריעין בישין... ספר מומלץ ADHD להכיר ולהבין - או ספריו של דר' דניאל ג'. אמן - מעולה!

חגית35

New member
לא הציעו לך קלוניריט?

לדעתי גם עקב גילך זה יכול מאוד להתאים היא תרופה מאוד עדינה ביחס לאחרות וגם לריספרדל. יש לה יתרונות נוספים דוקא כגון- הורדת לחץ דם וטיפול במיגרנות שמאוד אופייניות אצל נשים בגיל זה. תשאלי נוירולוג לדעתי. תוכלי לאתר כיצד בא לידי ביטוי הטוראט שלך? נשחמ לעזור ולשתפך באיך זה אצלינו.

רונן999

New member
תגובה

סטרטרה וקונצרטה עשויים להעלות את לחץ הדם. קונצרטה גם גורם לטיקים, או מחמיר אותם. ריספרידל עשוי להוריד את לחץ הדם שגם זה לא רצוי. עם ריספרידל ישנו גם סיכון לטרדיב דיסקינזיה-TD (הפרעה חמורה במערכת התנועה והשרירים) כאשר נשים מבוגרות הן בקבוצת הסיכון הגדולה ביותר. לגבי השפעה של ריספרידל על הראיה- אז כן, יש השפעה, אבל זה הפיך. אפשר לדעת ממה בדיוק את סובלת? למה את מתחילה בגילך טיפול תרופתי? בכל מקרה, לדעתי, את חייבת לבצע EKG, כי כל התרופות שציינת עשויות להשפיע גם על פעילות הלב.

תופעות לוואי של תרופות

רונן 999 שלום רב, ראשית תודה רבה רבה על התייחסותך. אני סובלת מאי שקט פנימי חזק ביותר, מושכת מאוד באף, נמצאת במתח תמידי, אובססיביות, חוסר ריכוז וקשב ונדודי שינה. אני סובלת מאז ילדותי רק שצורת הטיקים השתנתה. אני נעזרת בלוריואן תרופת הרגעה ולשינה. רופאה נויורולוגית נתנה לי את הסטרטרה עדיין אני ממתינה לאישור משרד הבריאות ורק אז אוכל לקבלה. אני מתחילה טיפול תרופתי היות ואין לי שום איכות חיים, קשה לי לצאת למקומות סגורים להיות רגועה בקונצרט ולנהל שיחה נורמלית אפילו בטלפון. רק אם אני לוקחת לוריואן אשר משפיע פחות ופחות אני יכולה לנהל את חיי. עזבתי את עבודתי בגלל אותה בעייה. אשמח לתגובה ושוב תודה רבה לך רונן 999.

שביק

New member
לאליהו של הצ'אט ערב טוב,

הנך מוזמנת למפגש "בית פתוח" שיערך ביום ששי זה ברעננה. תוכלי להיעזר במידע ובחיזוקים נוספים ע"י החברים הנוכחים. פרטים לגבי כתובת ועלויות ניתן לקבל בעמותה. קיבלת? יופי! ובכן להת' ביום ששי 4/11 החל משעה 9.30

רונן999

New member
תגובה

במקום לוריוון ניתן לקחת קלונקס שיש לו השפעה מרגיעה יותר חזקה וגם השפעה נגד טיקים. בנוסף- תרופה אנטי-דכאונית יכולה לעזור לך יותר מהתרופות שהיא הציעה לך. סטרטרה מיועדת ל-ADHD- הפרעת קשב. האם זאת האבחנה שלה? לדעתי כדאי לך לגשת לחוות דעת שניה, של רופא בכיר, רצוי פסיכיאטר. תנסי למצוא פסיכיאטר טוב באזור מגוריך ולפנות אליו לאיבחון.

חגית35

New member
נשמע מאוד הגיוני לפי הפרקטיקה

שילוב קלונקס ונוגד דכאון או נוגד אוסידי (כגון רסיטל) יכול מאוד להיות הבחירה. שילוב זה נהוג ומקובל מאוד הערה אחת- קלונקס בשימוש ממושך יוצר תלות וצורך במינונים עולים ובמקרים אלו נוצרת התמכרות לא מומלצת ואז יש להפסיקו.

למעלה