תרומת חלב אם

• פותח הנושא friv
  • פורסם בתאריך

friv

New member
תרומת חלב אם

היי לכולן,
בצער רב אני נאלצת להפסיק להניק אחרי 5 חודשים... לתינוקת שלי יש כנראה אלרגיה לא מוסברת ואחרי שלל איסורים על אכילה בשבילי ובהמלצת הרופאה בסופו של דבר אנחנו עוברים לפורמולה מיוחדת

אני עכשיו שואבת כדי להקל על הגודש ועוד לפני שאבתי מדי פעם, שיהיה כשאצטרך. הכל מאוחסן קפוא בפריזר והחלב הכי ישן שלי בן כחודש וחצי.
מישהי מכירה מישהו שצריך תרומת חלב? אני נטולת פייסבוק אז זאת לא אופציה. אני בריאה לחלוטין, לא שותה ולא מעשנת, התינוקת שלי אכלה בתיאבון, עלתה במשקל יפה וגם היא בריאה, פרט לאלרגיה המבאסת הזאת...
אם מישהו מכיר אשמח אם תשלחו לי מסר, ממש כואב לי הלב לזרוק את הכל.
תודה

michal@gal

Active member
מנהל
רגע, רגע

כבר עברתם לפורמולה המיוחדת והאלרגיה נעלמה? או שזה רק בתכנון.
שלא יקרה שתיבשי את החלב ואחר כך יסתבר שעם הפורמולה המצב יותר גרוע.
&nbsp
אם היא עלתה יפה במשקל והתפתחה יפה, אז במה מזיקה לה האלרגיה?

friv

New member
עוד שום דבר לא התייבש

האלרגיה שלה מתבטאת במערכת העיכול. יש לה יציאות מאוד ריריות ולפעמים עם דם, מאוד מלחיץ ולא נעים. היא גם מאוד לא שקטה, בוכה הרבה ורוצה על הידיים, אני חושבת שכואבת לה מאוד הבטן.
ניסיתי להוריד כל מיני מאכלים מהתפריט שלי לפי הוראות הרופאה אבל שום דבר לא עזר והילדה ממשיכה לסבול...
בינתיים אנחנו כבר יום וחצי עם הפורמולה ואני חושבת שהמצב משתפר מעט. החלב עדיין זורם ואני עדיין שואבת, ותוך יום או יומיים נחליט סופית אם מוותרים על ההנקה או ממשיכים לנסות להוריד לי מאכלים עד שאני אשאר רק עם חסה ומים

בכל מקרה את החלב שיש לי בפריזר אני לא יכולה לתת לה כי הוא בוודאות עושה לה לא טוב.. אבל הוא חלב נפלא ומצוין ואין סיבה שיישפך!

friv

New member
ואני מוותרת על ההנקה בלב כבד

על אף הקשיים בהתחלה זאת הייתה חוויה מופלאה, רק של שתינו. אבל כל דבר בשביל שהיא תרגיש יותר טוב!

michal@gal

Active member
מנהל
אני בטוחה שזה המצב

אני מעלה את העניין רק כי אני מכירה מקרים דומים שאחרי יבוש החלב הסתבר שהתמל גרוע עוד יותר ונאלצו להתחיל לחפש תרומות חלב אם. לא הייתי רוצה שזה יקרה לך.
&nbsp
החשש הגדול ביותר הוא מה תהיה התגובה אצל היונקת כאשר תיחשף ישירות לאלרגן דרך המוצקים שתאכל.
חשיפה לשרידים שעוברים דרך החלב שלך היא בודאי עדינה יותר מאשר חשיפה ישירה, וכל עוד לא יודעים מה האלרגן זו בעיה משמעותית.

friv

New member
אז מה את מציעה לעשות?

להמשיך לחפש מה מפריע תוך כדי הנקה? בינתיים נראה שהתמל קצת עוזר אבל אני עוד לא בטוחה ולכן ממשיכה לשאוב.
זה נורא שהיא סובלת ככה, וזה גם נורא מתיש.. קשה לי להרים אותה כל היום ולפעמים ממש בלתי אפשרי להרגיע אותה. אני כבר אובדת עצות

michal@gal

Active member
מנהל
לפחות להעלות את השאלה בפני הרופאה

ולחכות עם ייבוש החלב.
&nbsp
אני לא רופאה, אבל יתכן שהייתי מנסה קודם להמשיך להתמקד בתזונה שלך.
להחזיר לתזונה את מה שהורדת והסתבר שלא משפיע ואז להוריד את יתר הדברים שעלולים להשפיע.

מה קורה איתכם ?

איך התינוקת מרגישה ?
מה עשית בסוף מבחינת ניהול ההנקה / או ההחלטה לייבש את החלב ?..
שואבת...כי מבחינת הנקה, הפרוטוקול מאוד ברור...
&nbsp
מה החלטת לעשות ?
&nbsp

friv

New member
החלטנו להפסיק להניק

התייעצנו עם עוד כמה רופאים ועקבנו אחרי התינוקת במשך כמה זמן, היא מרגישה הרבה יותר טוב, זה ניכר. התחילה לישון בשקט במהלך היום במקום להתעורר אחרי 20, 30 דקות. התחילה להיות רגועה אחרי שכל הימים הייתה אצלי על הידיים ולא מצאה מנוח.
הציעו לי לנסות להוריד עוד ועוד דברים מהתפריט עד שנמצא מה הבעיה, אבל לא רציתי להתחיל לעשות עליה ניסויים עד שסוף סוף נעים לה...
כל הרופאים אמרו שרוב האלרגיות האלה עוברות עד גיל שנה, אנחנו מחזיקים אצבעות! בינתיים התחלנו טעימות והולך לא רע ואני שמחה שלפחות הצלחתי להניק כמה שהצלחתי...
&nbsp
תודה על העצות ועל ההתעניינות

יוו...נשמע לא קל ולא פשוט

שמחה שהצלחת להניק ככל שהצלחת
ושמחה שהיא מרגישה טוב יותר
ושאת מרוצה ושמחה על ההחלטה
&nbsp
סה"כ הנקה של 5 חודשים היא זמן ארוך מהממוצע שיש היום בארץ וזה יפה לכל הדיעות
&nbsp
שתהיה רק בריאות ואושר בגידול הקטנטנה !

friv

New member
תודה לך

אני קוראת פה לא מעט, ותמיד כ"כ נעים לשמוע את מה שיש לך לומר... יש לך עצות חכמות ומועילות ותמיד גם מילה טובה להוסיף ולעודד.
&nbsp
שוב תודה רבה
תמשיכי לכתוב!

למעלה