תרומת זרע בשוודיה

wasaby

New member
תרומת זרע בשוודיה

שמעתי ברדיו (המילה האחרונה) שבשבדיה גבר שתרם זרע לזוג לסביות שמאוחר יותר נפרד חויב לשלם מזונות לזאת שמגדלת את הילד. מה עמדתכן בנושא? מצד אחד דיברנו כבר על אחריות הגבר לזרעו. מצד שני לא מדובר פה על מצב של גבר שפלט את זרעו ללא דאגה מה יקרה לו אלא מתוך סיכום ברור וידוע שלילד יהיה זוג הורים שידאגו לצרכיו. האם אישה שמוסרת את ילדה לאימוץ יכולה אחר כך להתבע למזונות? הרי גם היא אחראית לו גנטית.

orlyt

New member
נראה לי בעייתי...

לדעתי אם התורם היה תורם אלמוני מבנק הזרע, לא היתה אפשרות כזו, ועולה השאלה מה היה ההסדר אליו הגיעו הנוגעים בדבר, אם בכלל היה הסדר כזה. השאלה שעולה במוחי האם תרומת הזרע היתה לבנות הזוג כזוג, או בהסדר נפרד עם זו שילדה את הילד, כי עולה השאלה מה המעמד של בני/בנות זוג מאותו המין במצב של "גירושין" כדוגמת זה, ומה מעמדה של בת הזוג ביחס לילד. התחושה הראשונה שמתעוררת אצלי, היא שמשהו לא תקין בחיוב המזונות הזה - כי בנות הזוג הן שגידלו את הילד כתא משפחתי, והמחוייבות צריכה להיות ביניהן. אבל חסרים לי הרבה פרטים בתמונה הכוללת כדי לחוות דיעה. לגבי אישה המוסרת את ילדה לאימוץ, אני חושבת שבמסירת הילד היא מוותרת בעצם על תביעות שונות לגביו, זכויות וחובות, היא איננה עוד אחראית לו ולכן לא ניתן לתבוע אותה למזונות, ולא יהיה ראוי לעשות כן (מעבר לאם החוק מאפשר זאת או לא).

Ergil

New member
חי חי חי

Alice: A hill can´t be a valley, you know. That would be nonsense Red Queen: You may call it nonsense if you like, but I´ve heared nonsense, compared with which that would seem as sensible as a dictionary

נראה לי שמערכת המשפט דנה כאן בטובת

הילדף זכאותו לחיים טובים ומאוזנים מבחינה כלכלית, לפחות. בנוסף, שבדיה היא אחד המקומות בהם האזרח יכול לנצל היטב את המערכת על מנת לינוק ממנה תמיכות כספיות מכל כיוון. ומצד שני זו אחת המדינות הגזלניות הגדולות ביותר בתחום נטל המיסים על הפרט. אז אולי, במדינה כזו, מחפשים את מי שיכול לשלם עבור הילד ואולי, מצד שני, אותו אזרח יוכל בהתאם לפסיקה, לקבל נקודות זיכוי כאלה ואחרות. כבר היו מקרים בארה"ב ואם איני טועה גם אצלנו, בהם חוייבו סבאים לתמוך כלכלית בנכדיהם וילדים בוגרים חוייבו בכלכלת הוריהם. וחוץ מזה, אפשר להביא כל מקרה לבית המשפט. מה שלא ידוע במקרה הזה הוא, האם כן/לא הוסדרו ענייני תמיכה כלכלית לזוג בהסכם/חוזה או שהכל נעשה בסגנון ה"סמוך" .

בהנחה שכך היו הדברים...

וזה כל הפרטים שיש, (ושוב לא כמו שצויין פה כבר, היה הסכם בין הגבר לבין אחת מהן...) ניראה לי פסול מאוד, הנשים הן אלו שגידלו את הילד, הן המשפחה שלו, הן אלו שצריכות לדאוג לו, במידה והן נפרדו, אז זאתי שמגדלת את הילד צריכה לקבל מזונות מבת זוגה, ולא מתורם הזרע. ותהיה: שבדיה (ובכלל מדינות סקנדינביה) מכירות בזכויות הומוסקסואלים, ובכל זאת אני תוהה אם היה מדובר פה בזוג דו-מיני שקיבל תרומת זרע כי הגבר עקר למשל, האם גם אז תורם הזרע היה מחוייב במזונות? (משום מה יש לי תחושה שהרדיו סתם צחק על איזה מקרה איזוטרי שקרה בגלל סיבות שונות ומשונות שלא ידועות לנו)

למעלה