תרומת דם שעולה 650 שקל

roni8888

New member
תרומת דם שעולה 650 שקל

רציתי לספר לכולכם על חוויה שקיבלתי ממדא לפני שבוע בעקבות תרומת דם , התעלפתי בתחנת מדא צוות התחנה שרצה לסגור את התחנה (יום שישי) החליט לפנות אותי לבית חולים. בית החולים שחרר אותי מהמיון לאחר כשעה. לאחר כיומיים קיבלתי שיחת טלפון תמימה ממדא לגבי פרטי הארוע. אחרי שבוע קיבלתי חשבון לתשלום על סך 650 ש"ח. למיטב ידיעתי, קופת חולים לא תשתתף בהוצאה כזו כיוון שלא אושפזתי בבית חולים. כעת גם לא ברור לי האם אני חייב לשלם תמורת הקליטה בבית החולים - עוד כ500 שקל וכל זה בגלל שהעזתי לתרום דם! אני מקווה שהבנתם את היחס של מדא אוהבי האדם לציבור. במידה ולא אקבל פתרון נורמלי אני מניח שעוד תשמעו בתקשורת על המקרה

d a n i e l 111

New member
אני באמת מצטער על המקרה...

וגם אישית חושב שצריך להודות לך על שאת תורמת דם...(מעט מאד אנשים תורמים דם)... במקרה כזה שיש בעיה עם תשלומים ולא ממש ברור למה הדבר קרה, מומלץ בחום לפנות להנהלת מד"א שבה ביקרת על מנת לתרום דם. אני מקווה שתפתר בעייתך... אני מקווה שמקרה זה לא ימנע ממך או מכל אחד אחר בעתיד תרום דם..בגלל שחסרות תרומות דם רבות היום... לילה טוב... דניאל

חחח אני אוהבת את אלו שמאיימים

חושבים שזה מפחיד מידו תקשיב איש, מד"א פינה אותך וסיפק לך טיפול רפואי טיפול באמבולנס עולה כסף ולא משנה מה הסיבה

d a n i e l 111

New member
בכל זאת....

אם יש לה איזושהי בעיה שתפנה להנהלה... אנחנו כאן כולה מתנדבים (לרוב עושים גם את רוב העבודה בשטח...קשור מי הנהג חובש)... אבל בנושאים כאלה יש הנהלה שאיתה שוברים את הראש...

איום או אזהרה

מדובר במחאה של אדם שבא לתרום דם ומצא עצמו "נקנס" בכמה מאות שקלים. צריך לזכור גם, שבעיני הציבור - שירותי בנק הדם ומדא מזוהים אחד עם השני, כך שההתרעמות ברורה.

מסכימה

אבל, אני לא מוצאת באיומים פתרון, תבקש יפה תדבר תשאל אל תאיים איומים לא הביאו לשום מקום שום דבר זה יגיע לתקשורת? יופי אז יגיע... עדיין יש את חוק מדא ועדיין מדא מורכב רובו ממתנדבים וזה לא שאנחנו רואים את הכסף... הכסף הולך לציוד ותחזוקה כדי שנוכל להמשיך לעשות חיים

צודקת

אבל צריך לזכור, שעבור הרבה אנשים הפורום הוא מקום שמייצג או מזוהה עם מדא. מבחינתם, לא משנה אם גולשים פה מתנדבי נוער או מנהלי אזורים, פשוט, אין להם מקום אחר להביע מחאתם.

כן אבל יש דרך להביע מחאה

גם אם היינו מנעלי איזורים הועד הפועל או מנכל מד"א זה לא משנה... יש צורה לפנות ויש צורה להביע מחאה, גם כשאני כועסת על דברים לא הוגנית אני באה בשלווה ומציגה את טענותי... אין שום סיבה לצעוק ולאיים לא משנה כמה מקומם העניין... אני אישית מאוד אל אוהבת איומים בתקשורת או כל דבר אחר שכן זהו עניין פלצני ולא תורם לפתרון העניין ולא במאום, כבר מזמן במדינה הזו הפסיקו להתרגש מאיומים בתקשורת או בכל דבר אחר וצעקות ואיומים כמו שנועם אמר יתקבלו בשום לא בארגון מסודר כמו זה.

amitzahavi

New member
שלום לך....

קדום כול, כאן יש מתנדבי מד"א, לא מישהו שמייצג את ההנהלה ככה שאת\ה יכול להפסיק לאיים. דבר שאני חושב שאתה צריך לעשות זה לבקש לדבר עם הנהלת האיזור בו אתה תרמתה דם, ולהסביר להם את המקרה ומה קרה...הם האנשים שיכולים להקל\לבטל וכו' את החיוב ככה ששווה לדבר איתם. בהצלחה וכול הכבוד על התרומה.

אמממ

צורם...אני בטוח שאם תפנה בצורה נחמדה (לא כמו הצורה המאיימת בפורום) לתחנת מד"א בה זה קרה אז ינסו לעזור לך ולדעתי הם גם יצליחו אבל זה כבר לא תלוי ולא קשור בי כי אני סה"כ מתנדב חוצמזה ציטוט: "אני מקווה שהבנתם את היחס של מדא אוהבי האדם לציבור. במידה ולא אקבל פתרון נורמלי אני מניח שעוד תשמעו בתקשורת על המקרה" חלקנו מתנדבי מד"א ואנחנו יודעים בדיוק את היחס של מדא אוהבי האדם לציבור כי בחלק מהמקרים אנחנו אלה שמביאים יחס זה...אז אנא אל תגזימי בדיבורך כי חוצמזה שאנחנו אלה שמביאים את היחס אנחנו גם מאוד אוהבים את מד"א (מה לעשות הגענו למסקנה שמד"א זה חיידק מדבק מאוד שקיימים מעט מאוד אנשים שהמערכת החיסונית שלהם הצליחה לחסל). ועוד משהו אל תאיימי עלינו בתקשורת כי...זה באמת סתם בשום צורה זה לא יעזור לנו כי שוב אנחנו מתנדבי מד"א ולא הנהלת מד"א ולכן איומים אלו לא יעזרו לנו...

../images/Emo104.gif אנחנו לא רק האנשים שנותנים

את היחס הזה. רובנו גם האנשים שתורמים דם ואפילו מעיזים קצת יותר ומקבלים את היחס (ההפוך) ואני מאוד מקווה שהיחס לא תואם אחרת אני אצטרך לשנות גישה.

אגב

לא מפנים כי רוצים לסגור את התחנה אלא כי התעלפת דבר הדורש בדיקה רפואית, אין בסמכות מד"א אלא אם כן זה רופא מה שאין היום ברוב התחנות לשחרר חולה או נפגע לביתו אלא אם כן הוא חותם על סירוב טיפול ופינוי

MD669

New member
ל- RONI8888, אפשרויות אחרות...

שלום לך! אני לא יודע מה קורה היום בבנק הדם/מד"א...כבר עברו מספר שנים מאז שעבדתי בשירותי הדם של מד"א, אולם הייתי אומר שהסיפור אותו סיפרת אכן נשמע מקומם ולא מתאים למטרה שלשמה הגעת, קרי, לתרום דם(ומאוד לא מתאים לשירותי הדם בפרט או מד"א בכלל). לעניינו של דבר, קרה לי פעם במהלך התרמה שתורם לאחר תרומת דם אכן איבד הכרה(לא ידוע אם היה מדובר בהתקף אפילפטי או שמה התעלפות פשוטה אבל ארוכה מעט), וליתר ביטחון הזמנתי נט"ן, על מנת שיפנה אותו מתחנת הרצליה לביה"ח מאיר. אני יודע בוודאות שהחולה לא שילם אגורה על הטיפול והפינוי בנט"ן(שזה הרבה יותר יקר מאמבולנס רגיל במאות שקלים), אלא טופל ופונה ע"ח מד"א ללא שום בעיה. אני לא יודע מה קרה אצלי שלא קרה במקרה שתיארת, אבל כשזה קרה, מייד דווחתי למרכז שירותי הדם על המקרה והם הורו לי לחתום על ההתחייבות בשם בנק הדם(כך שהתורם כלל לא קיבל אפילו את ההתחייבות על מנת לשלם אותה). נראה לי, אם לומר בכנות, שאכן היה זה רעיון טוב לפנות אותך לבדיקה וטיפול, ועל אף שלא הייתי במקרה שלך, אני בספק רב שהמטרה של המתרימים הייתה "לסגור את התחנה וללכת הביתה ביום שישי..." ובטח שלא על חשבון בריאות התורם(קרי, אתה). צר לי מאוד שכך התרשמת, ואני יכול לומר מניסיון שרוב מוחלט של התורמים לא יוצאים בתחושה(שלילית) כזו מתרומת דם(גם אם הם חשים ברע מייד לאחר התרומה). חזרה למקרה הספציפי שתיארת, הייתי ממליץ שתפנה לתחנת מד"א שממנה פונית לביה"ח ובצורה רגועה(בטח ללא איומים מרומזים או אחרים) תבקש לדבר עם מנהל התחנה, תשטח לפניו את הסיפור כפי שחווית אותו ותבקש ממנו שיבטל את ההתייבות ששלחו(או נתנו) לך. והיה וזה לא עוזר, הייתי ממליץ שתיצור קשר טלפוני עם מרכז שירותי הדם בתל השומר(הם אחראים על כל תורמי הדם במד"א ובצבא) ותבקש לדבר עם ד"ר איילת שנער(מנהלת שירותי הדם) ותשטח בפניה את השתלשלות האירועים כפי שחווית אותה. אני מאמין שהיא או מישהו אחר שם יוכל לסייע לך והיה והטיפול ברמת התחנה לא תוביל לתותאות הרצויות. בכל מקרה, אני מציע שלא תאיים או תתחיל לצעוק.... אלה דברים שעובדים אולי בשוק, אבל לא אצלנו, מניסיון שלי בעבר פנייה נינוחה ורהוטה מקבלת תגובה ותוצאה הרבה יותר טובה, מאשר התנהגות שמתאימה למשחקי בית"ר ירושלים.... כל מה שזה יעשה, זה לעורר אנטגוניזם והתגובה שתקבל תהיה בהתאם. באם יש לך שאלות נוספות, אשמח לסייע.... בברכה, נעם

katalanh

New member
גזענות?

מה שווה כל התשובה המנומסת שלך אם בסוף אתה משרבב לתוכה ביטויים הגובלים בגזענות כלפי אוכלוסיה מסויימת. "פנייה נינוחה ורהוטה מקבלת תגובה ותוצאה הרבה יותר טובה , מאשר התנהגות שמתאימה למשחקי בית"ר ירושלים" א. בכל משחקי הכדורגל בארץ יש לעיתים התנהגות אלימה. ב. הבאת משחקי בית"ר כדוגמא להתנהגות שלילית או מאיימת היא מעט גזענית....כלפי אוכלוסיית אוהדי בית"ר (שכוללת את יו"ר הכנסת, שר האוצר, ועוד רבים וטובים). ג. כיצד מקבילה הודעתו של תורם הדם כי יפנה לתקשורת להתנהגות במשחק של בית"ר? (ומממתי פנייה לתקשורת בעקבות עוול שנעשה לך היא איום?) שלא תהיה אי הבנה, אני לא אוהד כדור רגל בכלל, ובית"ר בפרט. קטלן

MD669

New member
לקטלן...הבהרה....

שלום לך! גם אני איני אוהד כדורגל שלא לדבר על קבוצה כזו או אחרת, אבל אין מה לומר שלאוהדי בית"ר י-ם יצא כבר שנים מוניטין של התנהגות פרועה אשר גובלת אם לא עוברת את סף באלימות(כל כמה שבועות התנהגות האוהדים מגיעה לעיתונים בהקשרים שונים, אבל אני לא זוכר שאי פעם חיוביים. יתר על כן, אני לא יודע מי כן או לא הולך למשחקים, כשזה משודר בטלוויזיה , אני מעביר ערוץ.... אני מאמין שיש שם אנשים מכל הלכי החיים בארצנו(כולל לא ירושלמים רבים שאוהדים את הקבוצה), לכן לומר שמה שרשמתי זה "גזעני" לדעתי זה פשוט לא נכון(אלא אם אתה חושב שאני גזעני כלפי כל עם ישראל, והמיעוטים היושבים בציון... שזה חמור שבעתיים). אין, ולא הייתה לי כל כוונה שלילית בדוגמא שהבאתי ואם נעלבת, אז אני מתנצל, אולם הכוונה הייתה, שכאשר אנשים באים לתחנה ומדברים בצורה רגועה ברוב הפעמים הבעיה נפתרת, מהר יותר ובצורה יעילה יותר מאשר בגישה אגרסיבית או חלילה אלימה, דבר המעורר אנטגוניזם ע"י נותן השרות(מנהלי ועובדי מד"א), וחוסר רצון ללכת לקראת הפונה, צר לי אבל את זה אני רושם מניסיון של שנים רבות במד"א. תאמר לי בכנות מניסיונך(אם אני זוכר נכון גם אתה שנים רבות במד"א), האם מה שכתבתי לעיל לא נכון? בברכה, נעם

Rosif

New member
אינך צריך לשם

היי רוני, קודם כל אני מצטערת לשמוע על המקרה. אם תרמת דם אחת מתחנות מד"א והצוות החלית שצריכים לפנות אותך לבית החולים הפינוי הוא על חשבון מד"א. אינם אמורים לחייב אותך על זה. תפנה לתחנת מד"א שבה תרמת ויזכו אותך. שיהיה לך שבוע טוב.

טומי*

New member
תשמע רגע.....

בתל אביב למשל מי שמתעלף בעקבות תרומת דם, ואפילו נזקק לפינו לב"ח באמבולנס...לא משלם !!! כך זה היה עד לפני כמה שנים לפחות, לא יודע היכן קרה המקרה שלך, בכל אופן במקומך הייתי פונה ישירות למנכ"ל מ.ד.א. או לסגנו.

למעלה