תרומת ביצית

liatha

New member
תרומת ביצית

אם אצטרך (עדיין לא ידוע לי) תרומת ביצית, האם אוכל לקבל תרומת ביצית מאמא שלי או מבת דודה או קרובת משפחה אחרת? האם זה חוקי ואפשרי?

בנדה1

New member
לצערי לא.

החוק המטפל בתרומת ביצית מדבר על כך שרק אשה שעוברת טפולי הפריה בארץ יכולה לתרום ביצית. נכון להיום מאוד קשה להשיג ביציות בארץ בין אם זה בגלל מעוט התורמות ובין אם זה בגלל שלא מושקע בזה טיפול רציני מצד הרופאים. ניתן להשיג "תרומות" מחו"ל זה כרוך בעלות כספית לא פשוטה. צריך לפנות למרכזים שמטפלים בכך. אני טופלתי אצל פרופ' רונאל מאסף הרופא, הוא נוסע עם המטופלות לרומניה ושם מחזיר עוברים טריים. אני מאוד ממליצה עליו, הוא רציני, אחראי וגם, בנגוד לתדמית שיצר לעצמו, היה מאוד סמפטי ונחמד. וזאת אחרי שחוויתי נסיון לא נעים עם מרכז אחר. אם תרצי פרטים נוספים אשמח למסור לך. בהצלחה.

liatha

New member
הייי

אהלן, כן , אני אשמח לקבל פרטים אבל זה מוקדם עדיין, כשאתחיל בכלל את שלב עשיית הילד אקח ממך פרטים. בנוגע לשאלה שלי - בארץ אני מבינה שזה לא אפשרי, אך מה קורה במידה ואני נוסעת עם אימי לחו"ל כדי שתתרום לי ביצית שם - כלומר האם בחו"ל זה אפשרי. ברור שכל המעשה הזה נעשה לא כדי לחסוך זמן וכסף אלא שיהיה לי גם המשך ולא רק לבעלי (העתידי).

בנדה1

New member
הי שוב, אני לא ממש יודעת בנוגע

לתרומת בת משפחה בחו"ל, אני מניחה שזה אפשרי, אולי כדאי שתתיעצי עם אחד הרופאים שיש לו קליניקה בחו"ל אם הוא מוכן לעשות זאת. ובנוגע לשאלתך בנוגע למס' ילדים, כנראה לא הבנת אותי. ניתן לעשות פונדקאות כל עוד יש לך פחות מ 2 ילדים. משמע אם יש לך כבר ילד אחד בין אם הוא מפונדקאות ובין אם לאו את יכולה לעבור את ההליך שוב. למשפחה בה יש כבר 2 ילדים הם אינם יכולים, כרגע, לעשות זאת שוב.

mondani5

New member
בנדה יקירה!

אם החוק היה מאפשר לי הייתי הולכת על ההליך שוב,אנחנו חושבות על פונדקאות בחו"ל. מחכים לנסיך שלך,את תהיי אמא נפלאה ראיתי איך החזקת את רון ובאיזו חמימות נגשת אליה והענקת לה. בידידות אירית

למעלה