תרומת ביצית

debrave

New member
תרומת ביצית

אני חושבת שזה חיוני לדבר על הנושא פה ולעודד נשים לתרום- גם אני זקוקה לתרומת ביצית (יש לי מנופאוזה מוקדמת- כלומר בגיל 18 נגמרו לי הביציות) וכבר עשינו 4 הפריות מתרומת ביצית- 3 ברומניה ואחת בארץ ללא הצלחה עדיין. (כולי תקווה שזה כבר יבוא...)- זה יקר בטירוף ואנחנו מתקשים לממן את ההפריות כל פעם-ועוד אנחנו במצב כלכלי טוב.. תחשבו על זה בשאיבה הבאה...

את צודקת

רוצה לעודד, ולו יכולתי לעזור הייתי בשימחה. אני כמעט מצטרפת אליך, לצערי, אלא אם יקרה נס בחודשים הקרובים.

ברנדה1

New member
את צודקת שזה חיוני אבל כנראה

שבפורום הזה אף אחת לא תתייחס לבקשה שלך. צר לי לאכזב אותך, כבר כתבתי כאן כמה פעמים וגם הסתכלתי על שרשורים אחרים, אף אחת לא מתייחסת אליהן. קצת קשה לקבל כאן איזושהי התייחסות לנושא הזה, ולכן הצעתי שאולי נשים שתתרומנה ביציות תקבלנה הקלה בטיפולים. זה קיים גם היום במרכזים פרטיים, אבל אולי עכשיו אם הגזירות החדשות, לא תהיה ברירה ויותר נשים יסכימו לתרום תמורת טיפול או הנחה, מי יודע?

debby12

New member
מנהל
אני התייחסתי - ויש לי גם שאלות

אם תורמים - זה נעשה אנונימי לתוך "בנק" מאגר כללי? או שאפשר לתרום ישירות למישהי שמכירים וצריכה תרומה? עוד שאלה חשובה זה אם שומרים מירשם של זה כדי למנוע חלילה אח"כ נישואים של אח ואחות או משהו כזה.

ברנדה1

New member
תשובות

היי דבי, אין אפשרות להחליט למי תורמים. הרופא או המרכז מחליטים למי להעביר את התרומה לפי כל מיני שיקולים שלהם. לגבי שאלתך השניה, אני ממש לא יודעת. ברנדה

ברנדה זה לא הוגן בכלל מה שאת

כותבת, ואם אני לא טועה גם בפעם הקודמת אמרתי לך את זה. יש כאן בנות שכן תרמו. אלה שלא תרמו, אל תשפטי אותן לפני שאת יודעת את העובדות מדוע לא תרמו. העובדה שלא תרמנו לא אומרת שאנחנו לא מתייחסות לנושא, לא חושבות עליו ולא מפשפשות בתוך עצמנו כדי לקבל החלטה בנושא.

ברנדה1

New member
תשובה למירב

שלום מירב, אני לא אומרת שאין בנות שתורמות, רק שההיענוות דלה מאוד, וזו עובדה, ועם עובדות קשה להתווכח. אני לא שופטת, אני מעלה נושא כאוב, שמן הראוי שתהיה אליו התייחסות, ובינתיים רוב הבנות מעדיפות לא להתייחס אליו. ראי את כמות התגובות המעטה. את כותבת: "העובדה שלא תרמנו לא אומרת שאנחנו לא מתייחסות לנושא, לא חושבות עליו ולא מפשפשות בתוך עצמנו כדי לקבל החלטה בנושא." ועל זה תרשי לי לומר שכבר שלוש שנים המצב עגום כל כך, שקצת קשה לי להאמין שצריך יותר זמן מזה כדי להגיע להחלטות. ורק רוצה להוסיף שמשיחותיי עם רופאים מסויימים אני מבינה מהם שהסיכויים נמוכים מאוד, גם אצל בנות שיש להם כמות גדולה של ביציות. אני מדברת על עובדות ומספרים. זה המצב, חבל שהוא כזה. ואני רוצה לציין שאני לא מדברת בשביל עצמי, אני כבר לא נמצאת שם יותר, אני כותבת כי אני יודעת שיש המון נשים שנמצאות במצב של המתנה לתרומה. יום טוב ברנדה

בישראל יש חוק המונע קבלת טובות

הנאה תמורת תרומת ביציות. כך ביררתי. שההריון המיוחל יגיע במהירות אליך

לי מ ו ר

New member
ברנדה חשבתי אם להגיב כבר כמה זמן

יש הרבה בנות פה שלא יכולות לתרום. פה יש מטופלות פוריות מה שאומר שלפחות לחלקנו יש בעיה עם הביציות, או לאחרות יש ביציות אבל בגלל זרע לא משהו יש מעט מאוד הפריות, וחלקנו פשוט לא מגיעות ליבול רציני. מבינה לחלוטין את הכאב שלך, ואת המקום בו אתת נמצאת. אני מקווה בשביל כל הנשים במצבך שיגיע היום בקרוב מאוד שבו נשים ללא בעיות פוריות יוכלו לתרום. ואז איכות הביציות תיהיה הרבה יותר טובה. אישית הביציות שלי עקשניות בדיוק כמוני, ורק איקסי מכניע אותן, וגם זה לא תמיד עוזר.

ברנדה1

New member
לימור - האם לא ברור ממה שכתבתי

שאני לא מתכוונת לאלה שיש להן בעיות עם איכות הביציות או עם יבול דל. אם תסתכלי על כל מה שכתבתי, תראי שבפירוש ציינתי שם שהכוונה רק לנשים שיש להן כמות גדולה של ביציות. וכל מה שביקשתי זה שאשה כזו תחשוב פעמיים לפני שהיא אומרת לא, שכן זה המצב ברוב המקרים. לענין תרומה מנשים ללא בעיות, הלוואי שכבר יהיה חוק בנושא הזה, מה את חושבת שנשים שזקוקת לתרומה לא היו מעדיפות נשים ללא בעיות פוריות, הבעיה הקשה ביותר היא שהחוק לא זז כבר למעלה משנתיים, ומה שנשאר זה רק נשים שעוברות בעצמן טפולי פוריות. המטרה העיקרית להעלות את הנושא הזה לסדר היום הציבורי במסגרת המאבק על קיצוץ מספר ההפריות. מקוה שהבהרתי את עצמי ברנדה

ריקי בש

New member
תרומת ביציות

ברנדה, קראתי את השאלות שלך ולא ברור לי אם את מתכוונת לנשים שבעקבות טיפולים נשאבות מהן המון ביציות או למה? אנא קחי בחשבון שברוב המקרים לא נותנים טיפול מסיבי שיביא לביוץ כזה המוני.. אני הגעתי למקסימום 9 ביציות שנשאבו ו- 6 הופרו לעוברים (ובכל זאת נקלטתי מ- 2 עוברים) והיתה לי החזרת מוקפאים אחת ונגמר המלאי עד הטיפול הבא ואצל רוב המטופלות זה כך אז מאיפה יתרמו? אנא הסבירי לי את הסיטואציה עליה את מדברת. מי שנשאבים ממנה 40 ביציות וכאלה? אנא קחי בחשבון שאחרי הפשרת העוברים המוקפאים לא כולם שורדים במצב ששווה החזרה. אשמח לקבל הבהרה בהמשך. ריקי

ברנדה1

New member
תשובה לריקי

כנראה שיש בורות גדולה בנושא גם בקרב אלה שעוברות טיפולים. אני לא מדברת על 40 ביציות, גם 20 ביציות זה יבול שאפשר לתרום ממנו. אני לא מדברת שיפוצצו נשים בהורמונים, אבל יש כאלה שמגיבות לטיפול גם עם מעט הורמונים. בסה"כ אני לא באה בטענות אליך ולשכמותך, אני לא מצפה ממי ששואבים לה 9 ביציות שתיתן אותם. וגם הרופאים, יודעים לפני הנתונים שלכל אשה, ממי לבקש. בסה"כ העליתי את הנושא לדיון. ברנדה

חבובי

New member
יש לי שאלה בעניין תרומת ביציות:

מישהי העלתה שאלה לגבי רישום תורמים, כדי שלא יווצר מצב של נישואי אחים. מה באמת עושים עם זה? איך מתמודדים עם הבעיה הזו? בשורות טובות...

שיר5520

New member
אולי זה יפגע בי, אבל אני חייבת לומר

שנושא תרומת הביציות הוא נושא מאוד רגיש וכל אחת צריכה לעשות מה שהיא מרגישה ולדעת שהיא תמיד תהיה שלמה עם ההחלטה שלה. במיוחד נשים שממילא עוברות טיפולים והאמהות שלהן עצמן מוטלת בספק. איך הן ירגישו אם בסוף לא יהיו להן ילדים משלהן או אם הן עצמן יצטרכו בשלב מסוים תרומה של ביציות? הנושא מאוד רגיש ואי אפשר לשפוט אף אחת. ואני אומרת את זה למרות שאני זקוקה לתרומה ואני מבינה ומשלמת הרבה בגלל בעיית המחסור בביציות. הבעיה תיפתר רק אם יעבור חוק הביציות וכל אישה תוכל לתרום ביציות.

ברנדה1

New member
את צודקת

מי שרוצה לתרום צריכה להיות שלמה עם ההחלטה שלה. צריך שהחוק יעבור, אבל את בטח יודעת מי יושב שם בועדה, הרופאים שמתעסקים בנושא באופן פרטי, אז מה נראה לך שאם זה לא עבר עד עכשיו, ואני לא זוכרת במדויק מתי הועדה התחילה את ישיבותיה אבל זה בטח למעלה משנתיים, אז יש לזה סיכוי !? אני רק רוצה לעורר את הנושא, כדי שנשים שעד עכשיו אמרו לא בלי לחשוב פעמיים, יתחילו לחשוב באמת ולתת את דעתן על הצד השני, ואולי רק אחרי שהן באחת יבינו את הבעיה, אולי הן יגיעו להחלטות אחרות. כמובן, שגם יכול להיות שהן לא ישנו את דעתן וזו זכותן. ושוב, אני מבינה ששהנושא נורא רגיש, אבל אני מרגישה שלא מספיק מתלבטים לפני שנותנים תשובה שלילית. הבהרה: אני מעלה את הנושא הזה כי בדרך כלל הוא לא זוכה להתייחסות רבה, וחבל. יש המון נשים שזקוקות לעזרה הזאת. (ואני לא מדברת על עצמי אני כבר לא שם יותר). ברנדה

נועם@בת

New member
אני מסכימה עם ברנדה

ברנדה מדברת מתוך הכאב הפרטי שלה ומתוך נסיונה (גם אם היא כבר לא שם). בדבריה נשמעת נימה של ביקורת ולאף אחד לא נוח עם הביקורת, אבל הביקורת מתסמכת על עובדות. ברגע שנהיה כולנו מודעים אולי ימצאו עוד כמה נשים שיהיו מוכנות ומסוגלות לתרום. מה שיביא לעוד כמה נשים עקרות את האפשרות להיות אמהות. כל אשה שתתווסף למאגר התורמות תוכל להציל אשה שזקוקה לתרומה. ובכלל, אני מאמינה שאפשר וצריף לרתום את המאבק שלנו גם להעברת חוק הביציות. הרי אנחנו נפגשים עם האנשים שיכולים לשנות. סדר היום הציבורי מציץ אלינו ברגעים אלה, אז למה שלא ננצל אותו כדי להעביר חוק שלא דורש השקעה כספית גדולה מידי, אבל יאפשר לנשים עקרות להרות. נועם ~שמכירה את הFSH הגבוה מטופס הבדיקות שלה~

עינת 75

New member
ואני מסכימה עם נועם

שיש פה הזדמנות להעלות למודעות את עניין החוק לתרומת ביציות בארץ,ואין שום סיבה לא לצרף את הנושא הזה למאבק הכללי. החוק החדש אם יעבור יביא למצב שיותר מטופלות יפנו גם לתרומת ביציות כי העלויות יהיו דומות. אולי זו הזדמנות כשמנסים לקצץ באספקט אחד,לנסות להוציא איזו מחויבות מצד מערכת הבריאות לקדם את הנושא הזה שתקוע כבר שנים.

ברנדה1

New member
../images/Emo127.gif לצירוף הנושא למאבק

בהחלט נכון להעלות את הנושא לסדר היום הציבורי במסגרת המאבק על הטיפולים, אולי זה באמת יקדם את החוק שתקוע כבר הרבה זמן.

עינת 75

New member
נועם,יש אפשרות להעביר קישור

מהדיון הזה לפרורום החדש? את אותו חלק שמבקש לצרף את הנושא למאבק הכללי. אני לא יודעת להוסיף קישורים.

נועם@בת

New member
למה להעביר קישור

הכי פשוט זה להתחיל גם שם דיון. זה יותר אפקטיבי. נועם

למעלה