תרומת ביצית

debby12

New member
מנהל
חשבתן להגיש בג"צ?

אני לא צוחקת - אני אשקרה רצינית. בג"צ נגד שר הבריאות בשאלה למה העניין הזה קבור כבר שנתיים למרות שזה לא דורש שום תקציב, תוך כדי רמז של פיל על שיקולים זרים לפיהם החוק קבור כי כל מיני רופאים מרוויחים המון כסף מהמצב הנוכחי. זה לא מאוד מסובך להגיש בג"צ, סה"כ טופס לא ארוך מאוד ועדות בתצהיר של מישהי שיש לה אינטרס אישי (כלומר מישהי שנזקקת כרגע לתרומת ביצית ולא יכולה כי החוק תקוע) אם זה יעבור, שר הבריאות (או יותר נכון מחלקת בג"צים) יצטרכו לבוא לנמק למה זה תקוע.

ליהיS

New member
לדעתי צריך לתקוף את הנושא מכיוון אח

בתור מי שעברה IVF והתבקשה לתרום ביציות..וסרבה. הסיבה היא פשוטה. כל ביצית שאובה היתה מבחינתי יקרה מפז, לא יכולתי לוותר על שום ביצית כל עוד האופציה שאהיה אי פעם לאם, היתה מוטלת בספק (בייחוד שהבעיה האישית שלי היא תלויית זמן). לדעתי צריך לאפשר לנשים אשר לא נאלצות לעבור טיפולים את האפשרות לתרום ביציות. אני לא מכירה הרבה נשים אשר קל להן למסור ביצית. למשל, בהפרייה הראשונה שלי, נשאבו 7 ביציות, הופרו 5, הוחזרו 5 והתוצאה היא תינוק אחד ויחיד. לאחר הלידה ןלא הפסיקה לעבור במוחי המחשבה, מה היה קורה לו הייתי תורמת את אותה ביצית יחידה שהפכה לבני הבכור? אולי תגידו שזה לא מדעי אבל בכל זאת...

אלי מעולם לא פנו ועד לרגע זה לא היה

לי מושג כי יש מאגר ביציות בארץ.חשבתי שפונים לחול מאחר והחוק לא מאפשר. אני הייתי שמחה לתרום אבל אולי לא רצו ביציות של חתיירית בת 40 שכמותי, וגם היבול היה בסדר אבל כנראה לא היסטרי בין 7-9-11 וחמישים אחוז הופרו .מה הקרטריונים איך נעשה מה לוקחים וממי?

ברנדה1

New member
אני חושבת שאת מטעה שלא בכוונה

יש כמה מקרים שרופאים פונים לנשים בבקשה לתרומה. * אם זה לפני טיפול, הרופא שואל את השאלה באופן עקרוני כדי לדעת מה עמדת המטופלת. אם יש היענות, בדרך כלל זה מותנה בכמות הביציות שיהיו בעקבות הטיפול. * לפעמים במהלך הטיפול אם יש כמות גדולה של זקיקים, ואז שואלים את המטופלת לפני השאיבה אם תסכים לתרום. * היתה איתי פעם מטופלת שמיוזמתה לאחר השאיבה ניגשה לרופא וביקשה לתרום, במקרה שלה היו לה 18 ביציות אני חושבת. לא נראה לי שבמקרה שלך, אם שאבו 7 ביציות היו מבקשים שתתרמי. יכול להיות שהבקשה היתה לפני הטיפוול ולפני שידעו כמה ביציות יהיו לך, ואז כמו שכבר ציינתי רוצים רק לדעת את עמדת המטופלת למקרה שיהיו מספיק ביציות לתרומה. ברנדה

ריקי בש

New member
תרומת ביציות

אני חושבת שאת צודקת במאת האחוזים. גם אצלי נשאבו כ- 9 ביציות ומה היה לי לתרום? מה גם שמעולם לא הציעו לי דבר כזה... יש לי חברה שממנה נשאבו כ- 40 ביציות וילדה שלישיה ויש לה עוד מחסן של ביציות ולא נראה לי שתסכים לתרום ביציות לאישה אחרת. בהצלחה בהמשך, ריקי בש

שלום לך

דווקא בתור מישהי שעדיין לא מנסה להיכנס להריון (הייתי רוצה,אבל מוקדם מדי) חשבתי הרבה על הנושא-לפני כמה חודשים נתקלתי במודעה שהציעה לבחורות בנות 21-30 לתרום ביצית תמורת סכום יפה של כ20 אלף שקל. טלפון לקישור היה בארה"ב.שאלתי את עצמי -אם לתרום,אז למה לחו"ל?!מה חסר אצלנו נשים שצריכות? בסופו של דבר אני חושבת שכרגע,כל עוד אין לי ילדים משלי לא הייתי תורמת,אלא אם למישהי שאני מכירה -קרובה או חברה.אני חושבת שמאבק על תרומות ביצית צריך להתבצע בשני כיוונים -תרומה מכוונת (אם אני יכולה לתרום כליה למישהו שאני מכירה,אז למה ביצית לא?) וכמוכן כמובן תרומה מנשים שלא עוברות טיפולים.אם אישה יכולה למכור ביצית לחו"ל,מה מונע ממשרד הבריאות לאשר זאת בארץ? שיהיה לכולכן בהצלחה...

אדוינה

New member
מזדהה!

גם אני יוצאת באותה קריאה כמו ברנדה ובנות נוספות כאן בפורום. ושוב, מדובר רק בנשים שיש להן הרבה ביציות בכל טיפול. כמובן שצריך במקביל לפעול להעברת חוק הביציות. וגם כאשר החוק יעבור ,יש לדעתי מקום להמשיך לתרום ביציות. אני מדברת אמנם ממקום של זקוקה לתרומה,אך אם הייתי בצד השני ,ברור לי שהייתי תורמת. יום טוב!

עינת 75

New member
נושא טעון

אסור לבוא בטענות למי שלא תורמת. גם למי שיש 20 ביציות בכל טיפול יכולה להיות בעייה בהתפתחות של העוברים. מה כן אפשר ורצוי- להביא למודעות את הנושא. להביא למצב שהרופאים יפנו שוב לנשים צעירות שמגיעות למספר עוברים גבוה אחרי לפחות נסיון אחד ויבקשו שיתרמו,כי מה שקורה בבתי חולים ציבורים היום זה שהרופאים הפסיקו לבקש מנשאבות לתרום מאז פרשת הביציות,ואת זה אני יודעת בודאות מדברים שאמר לי ראש מחלקה. במקומות הפרטיים כן פונים ומבקשים ויש שתורמות. וכמובן לא להרפות מנושא החקיקה לבניית מאגר תורמות בארץ שזו הצעת החוק שדני נווה מטפל בה אבל לצער כולנו לא מתקדמת הרבה בשנים האחרונות.

siroko

New member
אצלי נשאבים בכל שאיבה בין 13-20

ביציות. נכון, יש לי אפשרות לתרום, אך מתוך הכמות הזו מופרים בד"כ כ- 60-70%, מה שנשאר בסוף בערך כ- 6-10 ביציות מופרות. חלקם חוזרים אלי, חלקם נשארים לגידול בלסטו, ולפעמים גם לא שורדים. כרגע בשלב זה של חיי, לאחר 14 ניסיונות IVF, אני זקוקה לכל ביצית. החלום שלי הוא לתרום ביציות, ולא פעם ולא פעמיים עלה בי הרצון לתרום. כשאישה תורמת ביציות, לוקחים ממנה ביציות טובות, לא אלה שאין להם סיכויים להיות מופרות, מה שמוריד את הסיכויים לאישה התורמת. קל מאוד להגיד שאם יש לאישה הרבה ביציות שתתרום - אבל כל עוד אף אחת לא עומדת במקומה, אנא, אל תשפטו לא נכון. אני תמיד אומרת, שבעזרת ה', כשאני אכנס להריון, אני מוכנה לעשות טיפול IVF אפילו על חשבוני, ורק ע"מ לתרום את כל הביציות מאותו טיפול. בהצלחה לכולן.

orlymk

New member
תרומת ביצית

כשהיית בגיל 35 והתחלתי את הטיפולים, ניגשתי לרופא ואמרתי שאני רוצה לתרום ביציות. בכל טיפול אצלי מפיקים בממוצע 16 ביציות. הרופא אמר שאני "זקנה" מדיי לתרומה. הלוואי ויכולתי לתרום. הייתי עושה זאת בשמחה. אורלי

ברנדה1

New member
אורלי, כל הכבוד !

היי אורלי, הלוואי שירבו כמותך. אני לא יודעת אם את עדיין בטיפולים, ובכל מקרה מאחלת לך בהצלחה. ברנדה

למעלה