תרומת ביצית

osnatav

New member
תרומת ביצית

שלום

אנחנו לפני תרומת ביצית במסלול בו מפרים את הביציות בחו"ל והחזרה נעשית בארץ

אשמח לקבל מידע כגון:
מרגע תחילת התהליך מה עושים ?

כמה פעמיים בדיקות דם ומתי כל כמה זמן
מתי מתחילים בזריקות בכדורים

שלחו אותנו ליעוץ גנטי שעדיין לא קבילנו את הסיכום כך שבעלי לא עשה עדיין את הבדיקות אך אנו אמורים לעבור החזרה באמצע יולי
האם זה מספיק זמן לביצוע בדיקות

האם מישהי קיבלה החזר ממכבי לילד שלישי? (הריונות קודמים היו טבעים)

יש כל הרבה שאלות

שבת שלום ותודה

כבר נפגשת עם הרופא שילווה אתכם בתהליך?

הוא יסביר לך על התהליך ויתן לך פרוטוקול רפואי.
בד"כ מדובר על מס' בדיקות א.ס., ותמיכה תרופתית שמכינה את הרחם להריון.
לא זוכרת עשיתי בדיקת דם במסגרת ההכנה להחזרה

OzzieGirl

New member
זה תלוי במסלול /רופא ובמטופלת

רואים פה בפורום כל מיני הכנות, כי לכל רופא יש דרכים שלו, וגם תלוי במטופלת (יש ,או אין קרישיות יתר, אלרגיות ורגישויות שונות למשל, וכו').
אני יכולה רק לספר מניסיוני בהדסה (ובעבר כבר גם כתבתי תגובה מאוד מפורטת):

1. אז באמת קודם עדיף לבצע את בדיקת הדם לבן זוג לבדיקות הגנטיות. כדאי להוסיף לבדיקות הפאנל (בהתאם למוצא) גם בדיקה ל SMA (לפי מה שאמרה הגנטיקאית. זה נפוץ בכל העדות וגם בלאומים שונים), והתשובות לוקחות כ-4 שבועות (ביחוד ה- SMA).
אם אין לו נשאות, אז לפחות זה יותר פשוט.
אם יש לו, אז תצטרכו לחשוב האם אתם רוצים בדיקה לתורמת לאותה מוטציה לבצע לפני ההחזרה, או אחרי החזרה, רק אחרי שרואים שהחזרה הצליחה. זו בדיקה יקרה, ואם אים הריון יתכן שזו הוצאה שניתן לחסוך.

תמצאי בפורום הרבה מידע והתלבטויות ליתרונות וחסרונות לכל החלטה בנושא, וגם להתכנויות שלהם (למשל, אם התורמת ידועה רק כ-10 יום לפני החזרה אז זה לא מספיק זמן לקבל תשובות לגבי בדיקות דם גנטיות שלה לפני החזרת טריים. יש בדיקות בסיסיות גנטיות שתמיד עושים לה, כמו קריוטיפ, X שביר, ו-CF, אז הכוונה שלי היא לבדיקות נוספות שתרצי אם התגלתה נשאות לבן זוגך, ורוצים לשלול אפשרות ששניהם נשאים לאותה מוטציה.
אם עושים החזרת קפואים זה שונה ויש אולי יותר זמן, אבל לשים לב שזה אומר שהתורמת כבר נבחרה ושולם עליה, ונוצרו עוברים. אז כמו שאמרתי, תחפשי פה על גנטי או גנטיקה ותראי את כל הזוויות בנושא, כי יש הרבה.)

2. יש רשימה של בדיקות נוספות לך ולבן הזוג, כמו בדיקות דם למחלות שונות כמו HIV, קלמידיה, סיפיליקס, צהבות שונות וכו וכן, בדיקות לקרישיות דם, שיכולות גם לקחת כמה זמן עד שעושים ועד שמקבלים תשובה, בדיקות ממוגרמה ואולטרא סאונד שד, נתינת דגימת זרע ובדיקת איכותו, ועוד כמה שהיו להדסה ברשימה.
אם את בשנות הארבעים, אז לפי גיל מסוים גם מוסיפים בדיקות ללב, סוכרת והעמסת סוכר, וכו.
כך שגם זה לוקח כצת זמן לאסוף, ואפשר במשך ה-4 שבועות שמחכים לתשובות הגנטיות.

3. אחרי שאספת את זה אז אפשר להתחיל בהכנה.
ההכנה שלי כללה:
א. כמה ימים לפני בוא המחזור לוקחים זריקת דקאפפטיל (האחות בהדסה הזריקה לי). יש זריקות דקא שונות, שאולי תראי פה בפורום נשים מדברות על דקא ארוך (או פרוטוקול ארוך) או קצר. זה האופן שהזריקה ניתנת והכמויות (זריקה אחת בבת אחת לשריר שמשחררת את החומר באיטיות, או כמה קטנות יותר מתחת לשומן העור שצריך לחזור עליהן כמה פעמים).
ב. בפגישה עם האחות לפני המחזור היא כבר תתן לך מרשמים לכדורי ההורמונים שצריך לקחת:
* אסטרוגן (אסטרדיול, וגם תראי פה בפורום לפעמים נרשם כ-E2, ויש לו פורמטים שונים -יש אסטרופם, ויש פרוגינובה. לי נתנו פרוגינובה כי אמרתי שיש לי רגישויות ללקטוז, אבל אח"כ שהסתכלתי על תכולת שני הכדורים לא ראיתי הבדל).
* פרוגסטרון (לי נתנו אותו בצורת נרות דרך הנרתיק בשם אוטרוגסטן. יש כל מיני צורות, למשל בזריקות וכדורים שונים לפי גישות רופאים מה יותר משפיע על הרחם, ורגישויות של המטופלת)
* יש נשים שנותנים להם גם תרופות לטפל בקרישיות, כי על ההורמונים כתוב שאחד הסיכונים שלהם הוא יצירת קרישי דם, אז למי שיש כבר נטייה לזה אז נותנים טיפול מונע מראש.
אז באמת הכל זה לפי יעוץ עם רופא שיודע את כל היסטורית הבריאות שלך ומתאים מה עוד צריך, אבל בהכי פשוט זה מה שכתבתי.

ג. הרופא שטיפל בי גם בדק כללית את הרחם באולטרא סאונד, כדי לראות אם יש איזה בעיות מבנה, או מיומות באיזורים שעשויים להפריע (לא כל מיומה היא בעייתית), או אנדומיטריוזיס, וכו. בקיצור רוצה לדעת אם הכל תקין.
מבחינה זו הוא גם מבקש להביא תוצאות, אם יש, אם אי פעם עשית, של היסטרוסקופיה, או צילומי רחם, אבל לא חייב אותי לעשות, אם אין לי.

ד. כשמגיע היום הראשון למחזור אז באים מיד למרפאה (או יום שני, אם נפל על שבת) לצילום אולטרא סאונד ואגינלי ראשון של הטיפול עצמו, לבדוק מאיזה מצב מתחילים. בודקים עובי ראשוני ואם יש איזה שהם זקיקים קטנים שעלולים להתפתח אח"כ לבייציות ולהרוס את כל הסבב.
בתהליך תרומת בייציות לא רוצים ביוץ!
אם קיבלת את זריקת הדקאפפטיל אז זה אמור למנוע התפתחות זקיקם וביוץ (על ידי חסימת רצפטורים של FSH. לא יווצר FSH בתהליך, אז השחלות לא יגורו לצור זקיקים ולגדל אותם לבייצית).
בודקים גם בדיקת דם ראשונית של E2 ופרוגסטרון ורואים את הגובה של היום הראשון (פרוגסטרון אפסי וE2 גם לא גבוה במיוחד).
את כל הבדיקות האלה עושים בהדסה מאוד מוקדם בבוקר סביב 7:30. את מתייצבת אצל האחיות והן מכוונות אותך לאן ללכת.

ה. מהיום הראשון למחזור לאחר הבדיקות מתחילים לקחת את האסטרדיול. לוקחים לפי מה שהרופא המליץ. לי התחילו ב- 3 כדורים ביותר, ולפי בדיקות הדם בימים הבאים רואים אם להעלות או להוריד מינון.

ו. ממשיכים לקחת את זה עד ההחזרה, ותוך כדי הולכים לבדיקות דם נוספות וגם בדיקות אולטרא סאונד לראות התעבות הרירת. אידאלי רירת בין 8-12, ואסטרוגן מעל 500.
האסטרוגן תפקידו לעבות את הרירית בעיקר.

את זה עושים עד ההחזרה ותלוי כמה ימים לפני ההחזרה הגיע המחזור שלך כדי להגיד כמה ימים תצטרכי לעשות את זה. צריך לפחות כ-14 אחרת אולי זה קצר מדי להגיע לנתונים הבסיסים. לפעמים יוצא הרבה יותר ימים מ-14, אבל לי היה סבב בהתחלה שיצא נורא ארוך עד ההחזרה ונראה לי שהגוף שלי לא אהב שמתחו לו את הכביכול "אמצע מחזור" להיות אחרי 25 יום, וסבב זה לא הצליח. אבל סבב שהיה יותר קרוב ל-14 ימים (היה 17) (וגם היה עם דקאפפטיל) הצליח יותר.

בדר"כ אמרו לבוא לבדיקות כל 5-7 ימים, אבל אם רואים משהו שרוצים לעקוב (האסטרוגן עולה כצת לאט, או הרירית לא מתעבה מספיק, או מספיק מהר, או אולי רואים זקיקים גודלים) אז מבקשים שתבוא לבדיקות האלה בדחיפות יותר גבוה, כל 3 ימים.

ז. בהדסה, שנותנים לבחור תורמת (לא בכל מסלול/בית חולים אפשר לבחור, ובהדסה עד גבול מסוים - נותנים כמה אופציות, מספר נתונים מוגבל על התורמות, שכבר נכתב על זה רבות בפורום) אז מציגים לך את הבחירה כ-7-10 יום לפני, ואת צריכה לתת תשובה די מהר.

מעדיפים להציג לך את הבחירה כשכבר יש כצת ידע על איך ההכנה שלך מתקדמת, כי לפעמים סבב מתבטל אם לא מתקדם איך שהרופא רוצה, ואז אין טעם לבחור תורמת, ויתכן וישאירו לך את הבחירה ליותר קרוב להחזרה, כדי שיוכלו לראות עוד פרטים על ההתקדמות שלך.

ח. אם הכל התקדם טוב והחליטו שאכן תתבצע החזרה אז 3 ימים לפני ההחזרה רוצים לדמות ביוץ (בלי לגרום לך לביוץ אמיתי) ואת מתחילה לקחת את נרות הפרוגסטרון. שוב מינונים תלוים לכל בחורה, אבל נראה לי שלהרבה זה התחיל מפעמיים ביום 2 נרות/כדורים.

ט. ואז יום ההחזרה, וממשיכים בו ולאחריו עם האסטרוגן והפרוגסטרון אותו דבר עד בדיקת הבטא, כ-12-14 יום מההחזרה.
אני בקשתי עוד בדיקת דם כ-5 ימים לאחר ההחזרה כדי לוודא שהפרוגסטרון מספיק גבוה לתת תמיכה לעוברים שהוחזרו, ונמצא שזה היה כצת על הגבול הנמוך, אז העלו לח כצת את מינון הפרוגסטרון.

י. אם לעומת זאת החליטו קרוב להחזרה שלא התפתח אופטימלי (למשל אני בייצתי בסבב הראשון, כי לא לקחתי בו דקאפפטיל. ניסיתי בלי), אז מפסיקים את הסבב.
יודיעו לך איך. צריך להתחיל עם הפרוגסטרון גם כאן, ויתכן ואיפה שהוא יתנו את זריקת הדקאפפטיל עבור המחזור הבא, ויודיעו לך איך להפסיק הכל, ואחרי כמה ימים בלי שום כדורים (בין 2-7 בערך) יופיע דימום המחזור החדש.

אז זהו יום ראשון של הסבב הבא ומיד אפשר להתחיל בסבב חדש (כמובן אם הרופא ממליץ שאפשר ואין דברים אחרים שהוא רוצה לבחון יותר).

זהו.

למעלה