תרומת ביצית, מידע.

limor681

New member
תרומת ביצית, מידע.

שלום, חדשה פה בפורום.
בת 45+... אחרי כמה וכמה נסיונות של IVF ב-3 שנים האחרונות... הגענו לשלב של תרומת ביצית.
איפה אפשר לקבל מידע מקיף ומלא על העניין?
רופא במכבי אמר שהפרוצדורה נעשית עם קייב. מטיסים את הזרע לקייב, שם שואבים ביציות לבחורה צעירה ובריאה.. עושים הפרייה ומחזירים לארץ את העוברים ואז אני עוברת את תהליך החזרת העוברים, פה בארץ.
מישהי שדיברתי איתה שעשתה ילדה מתרומת ביצית לפני כ-4 שנים... אז נסעה לרומניה. אחר כך היה הבלאגן ברומניה, מישהי אחרת אצל אותו רופא אחר כך עשתה את זה ביוון.
אז מה קורה היום עם זה?
כמו שאמר הרופא, או שיש עוד דרכים... עוד מדינות שעובדים איתן בזה??
האם הרופא המטפל נוסע לאותה המדינה ועושה את שאיבת הביציות עבור הפרוצדורה? וכמו שאמר לנו, החזרה העוברים נעשית פה בארץ?

תודה מראש.
לימור.

limor681

New member
וגם...

אשמח לשמוע על המלצה לרופא דרך מכבי? או אם עדיף דווקא רופא פרטי ולא דרך הקופה..
תודה!!

ברוכה הבאה מצרפת לך לינק עם מידע על מסלולים שקיימים נכון ללפני שנה פלוס.
בגדול קיימים מספר מסלולים:
מסלול הדסה בו נוסעים לצ'כיה
מסלול אסותא רמת החייל בו נוסעים לקייב אוקראינה או שיש גם מסלול להחזרת עוברים טריים בארץ
מסלול אסותא ראשל"צ בו מביאים עוברים טריים מקייב אוקראינה
כמו כן קיים המסלול של אמבריון, החזרת עוברים בקייב
מסלול קפריסין- החזרת עוברים בקפריסין
את יכולה למצוא עוד מידע אך מעט פחות עדכני בכלים ומידע הודעות נבחרות
בהצלחה
איילת

limor681

New member
תודה איילת

הרופא שנתן לנו את המידע, היה רופא של מכבי שעובד עם אסותא רמת החייל.
הוא לא דיבר על זה שצריך לנסוע לקייב, אלא על זה שמטיסים בחזרה לפה עוברים טריים ופה עוברים את ההחזרה.
אז המסלול תלוי ברופא איתו עושים את הפרוצדורה?
יש המלצה על מסלול כלשהו???
אני אסתכל בלינק ששלחת לי.
תודה רבה!!!

את צריכה גם לבחור רופא וגם מסלול בהדסה את בוחרת מסלול בשאר גם מסלול וגם רופא
בהצלחה!
איילת

limor681

New member
לא ברור...

לא הבנתי, ובכלל אחרי שנכנסתי לקובץ וורד שיש בשרשור ששלחת לי אז מרגישה שטובעת במידע!
איך אני יכולה לדעת מה עדכני מהמידע שיש בקובץ ההוא שמצורף שם?
ממה שאני מבינה ממך, אז בהדסה אין רופא מסוים שהולך איתי על התהליך הזה.
אז אם לא הדסה, אם רוצה רופא אחד שמלווה אותי, אז בוחרת ברופא ואז איתו מחליטה על אחד מהמסלולים שהוא עובד איתם.
זה נכון?

אם הבנתי נכון,
אז האם אפשר לקבל המלצה על רופא שיש לו מסלולים טובים :)
ממה שהספקתי להתרשם, אז פרופ' זיידמן יש לו כמה מסלולים.... יותר מהאחרים שרשום עליהם במסמך וורד הזה.
כשהייתי אצל הרופא של מכבי, הוא דיבר על עלות של 15,000 ש"ח, אחרי החזר של מכבי (לא זוכרת כמה לפני).

בקיצור, אשמח להמלצה על רופא.
נראה לי הכי נכון זה פשוט לקבוע עם הרופא ולשמוע ממנו ישירות תשובות עכשוויות לכל השאלות.
שכמובן הקובץ הזה עזר לי להבין מה צריך לשאול ולדעת!!!

הבנתי נכון?
תודה!!

הדברים לא השתנו בשנה פלוס האחרונות.... ממה שידוע לי המידע עדיין עדכני.
בהדסה מצמידים לך רופא שמלווה אותך לאורך על הדרך
אני אישית חושבת שאת צריכה לחשוב על המסלול. בין המסלולים יש הבדל בנתונים שאת מקבלת על התורמת. לציין שהמידע הוא זעום ביותר אבל...
גם בהדסה וגם בקפריסין את מקבלת לפני התרומה מספר אופציות ויכולה לבחור את זאת שהכי מתאימה לך
באסותא ראשל"צ שעובדים עם חברת מנור אפשר לבחור צבע שיער ועיניים בלבד, לא בטוח שתקבלי את מה שאת מבקשת ואת המידע תקבלי בזמן ההחזרה או יום יומיים קודם לכן.
נדמה לי שכנ"ל בשנה המסלולים באסותא רמת החיל, אני לא ממש הצלחתי להבין מה האפשרויות שם.
יכולה לענות לך לגבי מסלול אסותא ראשל"צ בלבד:
מתחייבים ל 6 ביציות, לפחות 4 עוברים שיספיקו ל 2 החזרות
העלות 26,900.
בנוסף יש את תשלום החזרת עוברים לאסותא
ולעיתים תשלום לרופא. אני אצל ד"ר איתי בר חוה, התשלום הוא אליו אין לו הסדר עם הקופות. ישנם רופאים שכן עוברים דרך מכבי
האינטרנט יש הרבה מידע על מסלול הדסה באתר שלהם
אולי mamaly תכנס עוד מעט ותוכל לתת לך מידע עדכני על קפריסין
בהצלחה
איילת

אשרת 1972

New member
יש שני סוגי מסלולים

מסלול אחד שבו ההחזרה מבוצעת בחול הדסה והטיפול בקפריסין ועוד מספר מסלולי חול ,שם מחזירים עוברים טריים ויש את מסלולי האסותות שמביאות טריים לארץ , יכולה למליץ לך על הרופא שלי דר ערן הורוביץ עובד עם מכבי ועם שני מסלולי האסותות ראשון ןתל אביב אם תרצי אשלח לך בפרטי את פרטיו , המידע שאיילת נתנה לך מדוייק לדעתי ברובו ונותן לך אינדיקציה לגבי המסלולים יתרונות וחסרונות , בהצלחה .

limor681

New member
אוקיי. תודה.

אכנס שוב יותר מאוחר ואקרא יותר בעיון וגם את הקובץ ההוא שאיילת הפנתה אותי אליו.
תודה בנות!!♥

הכי חשוב..... קחי אויר, תתחילי לברר לאט לאט, בהתחלה זה מבלבל
לאט לאט תתחילי לראות שאת מבינה
אנחנו כאן לשאלות והתלבטויות
איילת

דעתי

לדעתי, הרופא המלווה הוא החלק הכי פחות חשוב בתהליך. זו רק דעתי.
מה שחשוב זה הקליניקה בחו"ל שמבצעת את השאיבה, ההפרייה , ההחזרה וההקפאה.
כמעט כל הרופאים בתחום הזה טובים, וההכנה שעושים לרחם לקראת ההחזרה היא די סטנדרטית ופשוטה.
חשוב לבחור מסלול אמין, מסלול מקצועי, כזה שאפשר לסמוך גם על הצד הישראלי וגם על הצד ה"זר".
חשוב גם לקבל נתונים על התורמת לפני ההחזרה/טיסה ולא ביום ההחזרה/בחו"ל.
אני ממליצה כן לנסוע לחו"ל ואפילו להביא זרע טרי אם אפשר ולעשות הכל שזה יצליח בפעם הראשונה. כי יש תחושה כשעוברים לתרומה שזה ישר מצליחה אבל גם בתרומה אנחנו מוצאות את עצמנו משלמות הרבה כסף ומנסות מספר פעמים.

limor681

New member
בחירת מסלול

מישהי יודעת להמליץ על מה שאת ממליצה פה - מסלול אמין, מקצועי, אמין משני הצדדים.. ?
כזה שבו מקבלים נתונים על התורמת לפני החזרה/טיסה ולא ביום ההחזרה/בחו"ל?

מה זה נקרא - כן לנסוע לחו"ל ואפילו להביא זרע טרי?
אם לא נוסעים לחו"ל אז הזרע עובר הקפאה בדרך לשם? זה העניין?

גם ציינת שמה שחשוב זה הקליניקה בחו"ל שמבצעת את השאיבה, הפרייה, החזרה והקפאה.
אבל הבנתי שהרופא מהארץ הוא זה שנוסע עם המטופלת לשם והוא זה שעושה את השאיבה וההחזרה.
ולגבי הקפאה, הבנתי שאפשר לבחור להביא להקפאה בארץ. זה נכון?

ולגבי החזרה - אם זה מסלול שלא טסים לשם, אז בכל מקרה זה הרופא פה שמבצע פה את ההחזרה.

בקיצור, הבלבול והלחץ רק גוברים... :)

מישהי יכולה לספר על אחוזי הצלחה בתהליך הזה??

תודה!!

עד כמה שידוע לי רופאים מהארץ יכולים רק לפקח. הם לא עושים את השאיבה וההחזרה שנעשית ע"י הצוות המקומי.
אחוזי הצלחה לא נראה לי שתקבלי בשום מקום....מדברים על אחוזים גבוהים יחסית אבל לא נראה לי שמישהו מהמסלולים מפרסם אחוזי הצלחה.
זרע טרי- זה אומר לתת את הזרע במקום בו תתבצע ההפריה. במידה ולא מקפיאים אותו בארץ ומעבירים.
מקווה שיותר ברור
איילת

limor681

New member
הבנתי ש..

ההחזרה נעשית על ידי הצוות המקומי רק אם טסים לשם... אבל הבנתי שלא בכל מסלול טסים למקום השאיבה, לא?

טוב, אקרא שוב בקובץ ההוא.... לפני שאחזור לפה עם שאלות.. :)
תודה.

במסלולי אסותא בלבד מביאים טריים לארץ ואז ההחזרה בארץ
בהדסה החזרה ראשונה בצ'כיה ואח"כ ניתן להביא מוקפאים לארץ.
תעשי לעצמך רשימה, תעברי לאט לאט על הדברים ותראי שתביני מהר
איילת

באתר של מכון פוע"ה תמצאי את המידע אני ממש לא בעניין אז לא יודעת לענות לך. אפשר כם לעשות חיפוש בפורום עצמו בחלונית החיפוש, בטח יעלו דברים
אני חושבת שההשגחה היא בעיקר שמשתמשים אכן בזרע ששייך לך.
איילת

מיה2013

New member
ברוכה הבאה ובהצלחה

תשובתה של איילת מאוד מקיפה.
יש פה מטופלות מקשת המסלולים שיאירו את עינייך

אני יכולה להמליץ לך על המסלול שאני הצלחתי בו

זה המסלול של הדסה עין כרם ועושים את ההחזרה בצ'כיה. בהדסה נותנים נתונים על התורמת כשבועיים לפני הטיסה וגם נותנים לך לבחור תורמת מתוך כמה.
במסלולים אחרים , וניסיתי אחרים, קיבלתי נתונים על התורמת רק במעמד ההחזרה בחו"ל ולא היתה לי אפשרות להתנגד.
בכל המסלולים - כשעושים החזרה בחו"ל אז מטיסים לפני את הזרע קפוא. ביום השאיבה מפשירים אותו ועושים את ההפריות. אם רוצים להביא זרע טרי צריך לנסוע יום לפני השאיבה לחו"ל ולתת במרפאה זרע טרי (כך אני עשיתי).
לרופאים ישראלים אסור לעשות פעולות רפואיות בחו"ל. את השאיבות עושים הרופאים באותה מדינה. בקייב, הרופאים הישראלים מקבלים את הביציות מהאוקריאנים והם אלה שמפרים אותם ועושים החזרה לבנות. הכל מבוסס על אמון , שאכן התורמות עברו בדיקות גנטיות בסיסיות ושהנתונים של התורמת אכן אלה.
בצכיה הרופאים הצכים גם שואבים גם מפרים וגם עושים החזרה. מאחר ואסור לרופא הישראלי לבצע פעולה רפואית, הרופא רק מלווה את המטופלת, מחליט יחד איתה כמה עוברים להחזיר ונוכח איתה בחדר ההחזרות. את שאר העוברים מקפיאים ושולחים קפואים לארץ. (זה בכל המסלולים - לא מחזירים את העוברים הטריים שנשארו לך לארץ ומקפיאים פה. כמה שפחות טלטלות לעוברים יותר טוב).
אם את מחליטה לקחת מסלול שמבצע החזרה בארץ אז אכן רופא ישראלי מחזיר כי זה בתחומי המדינה.
אם את רוצה יותר פרטים תפני אלי בפרטי.

למעלה