שמחה שהעניין מתקדם
וחייבת לומר משהו. הטענה של העוזרת של יעל דיין לגבי הדתיים המהווים אבן נגף היא דמגוגיה זולה. בראש הוועדה שגיבשה את ההמלצות, והיתה מורכבת מ"אנשי מקצוע בכירים", ישב גניקולוג דתי שהוא גם רב. בנוסף, לפני זמן מה קראתי הודעה של טילי בנוגע להבטחה אישית, שקיבלה משר הבריאות, לגבי קידום נושא תרומת הביציות בארץ. שר הבריאות, כמדומני, דתי ממפלגה דתית. תרומת ביציות אמורה לעזור לכל הנשים בארץ, לרבות נשים דתיות. אם ישנה טענה שהרישום הכרחי מבחינה הלכתית (ואני לא בטוחה שכך הדבר, מאחר שיש הסכמה שבתרומת ביצית האם מבחינה הלכתית היא נושאת ההריון, ולא תורמת הביצית) אזי מדוע מוציאים ממעגל הזכאיות לקבלת תרומה את הנשים הדתיות? כאשר הוחלט שלא יתבצע רישום בבנקי הזרע כדי לא לתת לדתיים "שליטה בנושאי גרושין ונישואין", נעשתה, למעשה, הכללה לגבי תרומות הזרע כולן, והודבקה לכולן בעית הנישואין. הדבר היה יכול להמנע אילו היה רישום מסודר (כפי שקיים, למשל, בשוודיה - מדינה "נאורה" למדי, על פי ההגדרות של יעל דיין). בטענה דמגוגית כלפי הדתיים, יצרו את הבעיה ממנה רצו להמנע. אבל כאמור, אין עניין תרומת ביצית כתרומת זרע. בעית חיתון בתוך המשפחה הגנטית היא בעיה רפואית יותר מאשר הלכתית, כאשר מדובר בתרומת ביצית. הטענה כי הדתיים הם אבן נגף מקפיצה אותי. כל הכבוד לח"כ יעל דיין על קידום עניין תרומת הביציות, אך חבל שהיא (או לפחות העוזרת הפרלמנטרית שלה) מנסה לגזור קופון על הגב של הדתיים, כאשר מטרת החוק איננה קידום מעמדה הפוליטי של הח"כית הנכבדת, אלא מתן אפשרות לנשים לחוות את אחת החוויות המרגשות ביותר - האמהות. אני מקווה כי בעיית המחסור בביציות תפתר במהרה ושכל המחכות לתרומה יזכו לילד בקרוב.