תרומת איברים

אני בעד סעיף 5

בוקר טוב אז ככה ליאונידס, לאחר שהובהר שאין מקרים שבהם המשפחה מסכימה לאחר שנקבע מות מוחי שאברים יתרמו והדבר לא נעשה ,שבגדול אין מדיניות ישראל נקבעת לפי מות לבבי. כעת יכולה אני להתיחס לדבריך, כן יש עוד הרבה מאוד לעשות בנוגע לתרומת אברים,הן מבחינת מודעות עבר דתיים וחילונים כאחד שאף אם מקבלים מות מוחי כמות אינם חתומים על כרטיס אדי. כן יש עוד רבות מה לעשות עם כאלה אשר לדעתם מות מוחי אינו קריטריון למות, ועם רבנים אשר נצרכים להתיר לבאי חצרם . כן ישנה איזו בעיתיות כאשר סגן שר הבריאות אינו בדעה אחת עם מדיניות המדינה בנוגע למות מוחי, כן נצרך להקים ועדה כזו כדי שניתן יהיה לקבוע מוות מוחי לפי חוק וכשגרה. ומיחלת לשינוי בנושא זה במהרה כן ייטב.אני אתך מבחינת ההרגשה בנושא זה. ויש חשיבות לועדת הסמכה ומעקב רפואית ציבורית שתהא ממונה על הכשרת רופאים והסמכתם..... כמובן שבועדה כזו נצרך גם אנשי הלכה המקבלים מוות מוחי כמוות , ואתיקה יהודית . תודה על הדיון המעניין ועל מידע חשוב שהבאת יום טוב

לאונידס

Active member
לאחר שהובהר ששר הבריאות מונע קביחעת מוות מוחי

נשימתי (דרך אגב, בניגוד לחוק) ולאחר ששר הבריאות חתם בכתב ידו על מסמך רשמי המודיע שזוהי המדיניות שלו והוא ימשיך בה, ומכיוון ששר הבריאות הוא גם השר שלי ושלך ולא רק של הרב אליישיב הרי שזוהי המדיניות בפועל של מדינת ישראל. אלו הן העובדות ואת יכולה להתווכח איתן עד מחר אבל הן ישארו - עובדות.

datu

New member
אפרופו עובדות, על איזו כת בדיוק אתה מדבר ../images/Emo35.gif

כשאתה משייך את שר הבריאות (או את סגן שר הבריאות) לכת, מהי "אותה כת" (כדבריך), ועל איזה מידע עובדתי אתה נסמך לצורך כך ? יש הרי מספיק גורמים כאלה ואחרים בישראל שמכירים לא רע את נושא הכתות למיניהן. אני בספק אם הסתמכת על הניסיון והמידע שלהם, אבל בכ"ז - איזה מידע/נתונים יש לך שחסר להם ? עקרונית, זה הגיע אפילו לממשלה במידת מה (ועדה במשרד הרווחה), כך שלא אמורה להיות בעיה לבדוק ולאמת חשדות שצצו להם זה מכבר...

לאונידס

Active member
הכת ששר הבריאות מצהיר שהוא משתייך אליה

המידע העובדתי הובא לכאן, מסמך רשמי בחתימת ידו של אותו סגן שר.

הכת שאתה ליאונידס מצהיר שליצמן משתייך אליה

אמנם השאלה נשאלה על ידי datu אולם אני תמהה על תשובתך ואיני רואה באיזה אופן הדבר משייך את כבוד סגן השר לכת. שכן אינו משתייך לכת במובן המלה כת,אם כי שמעתי לא אחת מאנשים שונים ולאו דוקא לגבי השר ליצמן, על מגזרים שונים הנוהגים בעצם ככתות,למרות שאינם כתות, ואכן כאשר ישנן החמרות מהחמרות שונות בדלנות והסתגרות יתר מהעם הן מהדתיים והן מהחילונים, הרי שהדבר בסופו של דבר יכול לבוא להיות כת באמת, כפי שכבר קרה בעם ישראל לאורך ההיסטוריה, למשל האיסיים. אולם לעת עתה לא נכון לומר שליצמן שייך לכת כלשהי . בברכה

datu

New member
במילים אחרות, לא ../images/Emo85.gif../images/Emo85.gif ולא ים...../images/Emo121.gif

כנראה שהמרחק בין ביקורת (עניינית או לא
, זה כבר עניין אחר) להשמצות זולות קצר ביותר. למרות שיש לזה תקדים בתקשורת... אגב, מעבר ללכלוך מאחורי הגב כלפי סגן שר בממשלה (למרות שאולי זה לגיטימי אצל חלקנו כשמדובר ביהודי חרדי)
, לא הייתי ממליץ לומר בפומבי שבגלל פלוני מתים אנשים (עניין כזה של לשון הרע, דיבה וכיוצ"ב)
. אבל זה רק אני.

למעלה