תרומת איברים

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifכי הם קוראים לעצמם זרם נוצרי

אבל
אלוהים ישמור..אין בין אמונתם לבין הברית החדשה שום דמיון או הגיון, ובאמונתם הם מערערים על הלב של הנצרות..על מעמד המשיח וכל המעשה האדיר שישוע עבר על הצלב..למעננו..למען כל האנושות
. כך שהם מעוותים את עקרונות הכתובות ומוליכים את האנשים שולל..

דהאמא

New member
דווקא לא

הם עושים כל מאמץ אפשרי להפריד בינם לבין הנצרות. הם לא רואים עצמם כנוצרים ולא קוראים לעצמם נוצרים. באסיפותיהם המילה "נוצרי" נושאת כמעט אסוציאציה של קללה.

lion 7

New member
חח נחמד דוקא לראות את השאלה המוזרה

הרי בעיניך הם גם סוג של קבוצה לעגנית שהתרועעת איתם .. גם אם בעבר היית אחד מהם זה לא משנה הרבה , כמה פעמים יכול נחש לשנות את עורו ,הרי רק מזמן הבאת קישור מזלזל בנו , לא כך מר דהמא ? מה קורה משועמם שם ? יש פתגם בערבית האומר (פוח`אר יטביש באעדו , תבקש ממישהו שיתרגם לך את זה) , הרי מבחינתך שעדי יהוה והנוצרים למיניהם , עוד מחקר שצריך להתל בהם .. כמה מבריק כבודו , לרקוד על צרות אחרים ..

נושא חשוב ביותר../images/Emo45.gif

תודה מלח על שהעלית את הנושא החשוב הזה. פעם שמעתי איש דת נוצרי ששכחתי את שמו, הוא אמר אז שאין שום בעיה מבחינה דתית לתרום איברים ודווקא הנצרות מעודדת זאת וזה צעד מבורך. משום מה בקרב האנשים יש עמימות בנושא, הרבה חושבים שמבחינה דתית אסור לתרום איברים, לפני זמן מה התווכחתי עם חבר שלי על הנושא הזה, הוא אמר לי שזה אסור מבחינה דתית והרבה אנשים חושבים כמוהו. האיסלאם והיהדות יצאו לצערי בהודעה ברורה האוסרת תרומת איברים, על הכנסיה או איש דת בכיר כגון האפיפיור להוציא הודעה ברורה בנושא מה עמדת הנצרות בכל הקשור לתרומת איברים, אני יודע שעמדת הכנסיה היא שהיא לא אוסרת תרומת איברים, אך הדבר צריך להאמר באופן ברור וגלוי כדי שכל האנשים יידעו זאת. מעצבן אותי לראות אנשים שמנתגדים בחריפות לתרומת איברים, וכשהם עצמם נזקקים לזה אז פתאום הם הופכים לתומכים בתרומת איברים. כמו החרדים שאצלהם אסור לתרום איברים אבל מה מותר להם לקבל איברים. אני אישית בעד תרומת איברים, וגם אם הדת היתה מתנגדת לזה, הייתי חולק עליה ומעודד תרומת איברים. לצערי אין הרבה מודעות בקרב האנשים על תרומות איברים, הם משום מה נרתעים מהמחשבה הזאת, איך המת יעבור לעולם הבא כשהוא מחוסר איברים, ושזה פוגע בזכרו וכבודו של המת, ומשפחות מפחדות שהמת לא היה רוצה שיתרמו את האיברים שלו לכן נמנעות מלעשות. מחשבות כאלה מוטעות מיסודן, מה שעובר לעולם הבא הוא הנפש של הבנאדם ואילו הגופה נשארת קבורה באדמה ומשמשת סעודה דשנה לנמלים אימתניות. דווקא הכבוד והזכר של המת גדל ומתעצם כאשר הוא מציל אנשים אחרים ונותן להם חיים חדשים. "כל המציל נפש אחת-כאילו הציל עולם ומלואו"

salt of earth

New member
תודה על הדעה אלפא

אבל רק תיקון קטן: 1- אני לא בטוחה שהדת היהודית אוסרת השתלת איברים, בויקיפדיה מצאתי קישור לפסיקה של רב שמחייבת החתמה על כרטיס אד"י. 2- זה לא נכון שהוותיקן או הכנסיות האחרות לא אמרו את דעתם באופן ברורה, במדור של לימוד עקרונות האמונה או ה- catechism של אתר הוותיקן כתוב בצורה ברורה מאוד מהי עמדת הוותיקן עצמו. גם הדעה שאני מתכננת להביא היא של הכנסייה האורתודוקסית האנטכית ולכן זה לא מדויק לומר שהם לא פירסמו את דעתם. אבל לפני שנלמד את עמדת הכנסייה אני רוצה לשמוע את דעות שאר החברים, אפילו אם יש כאלה שמתנגדים לתרומת איברים- גם חשוב לשמוע, איך שאמר סטנלי3 צריך אופוזיציה פה
ואם למישהו יש חשש מעניין התרומה אז גם שידבר על זה. רק עוד הערה, באחרית הימים אנחנו לא נקום בגוף הזה אלא נקבל جسد ممجد ופאולוס הזכיר באיגרת לפלימון 21:3 כי הגוף שנלבש באחרית הימים יהיה جسد ممجد כמו הגוף של המשיח. זה יהיה גוף רוחני אך עם מימדים של אורך/רוחב/עומק ויש לו צורה אנושית אך אינו מורכב מבשר ודם כי הוא יתכלה ואינו כולל בתוכו את היצרים והחולשות . וזה הגוף שראה פאולוס בדרכו לדמשק 15-50 أَقولُ لَكم، أَيُّها الإِخوَة، إِنَّ اللَّحْمَ والدَّمَ لا يَسَعُهما أَن يَرِثا مَلَكوَتَ الله، ولا يَسَعُ الفَسَادَ أَن يَرِثَ ما لَيسَ بِفَساد. 15-51 وأَنِّي أَقولُ لَكم سِرًّا: إِنَّنا لا نَموتُ جَميعًا، بل نَتَبدَّلُ جَميعًا، 15-52 في لَحْظَةٍ وطَرْفةِ عَين، عِندَ النَّفْخِ في البُوقِ الأَخير. لأَنَّه سيُنفَخُ في البُوق، فيَقومُ الأَمواتُ غَيرَ فاسِدين ونَحنُ نَتَبدَّلُ. 15-53 فلا بُدَّ لِهذا الكائِنِ الفاسِدِ أَن يَلبَسَ ما لَيسَ بِفاسِد، ولِهذا الكائِنِ الفاني أَن يَلبَسَ الخُلود. وهمك توضيح اكبر في متى 22:30: ففي القِيامَةِ لا الرِّجالُ يَتَزَوَّجون، ولا النِّساءُ يُزَوَّجنَ، بل يَكونونَ مِثلَ الملائِكَةِ في السَّمَاء. מפי ישוע עצמו. דברים כדורבנות כתבת

shamas sliman

New member
תגובה

اسمحوا لي بالكتابة باللغة العربية حسب معلوماتي المتواضعة وبعد الاتصال مع الأب الياس ضو الحاصل على شهادة الدكتوراة في القانون الكنسي الجواب بسيط جداً على هذا الموضوع وهو كالتالي: التبرع بأعضاء الانسان الميت مسموحة بالكنيسة ما عدا الأعضاء التي قد تؤدي الى فقدان الهوية الجنسية للشخص كالأعضاء التناسلية الذكرية والأنثوية اما الكبد والقلب .....الخ فهو مسموح اما بالنسبة الى الشخص الذي مازال على قيد الحياة ويريد التبرع: 1- ان يكون التبرع مجاناً (ممنوع في الكنيسة بيع او المتاجرة بالأعضاء) 2- ان لا يؤدي التبرع بالضرر على المتبرع جسدياً ونفسياً 3- ان لا يؤدي التبرع لفقدان الهوية الجنسية أشكر الأب الياس على هذه المعلومات فليتمجد الرب

salt of earth

New member
شكرا

وهذا رأي كنيسي من كتاب "سألتني واجبتك" ואני אביא את דעת הכנסייה הקתולית לפי הכטישיזם. في اللاهوت المسيحي حُرمة واضحة وخاصة للجسد البشري. فالله خلق الإنسان روحاً وجسداً، والرب يسوع اتخذ طبيعة بشرية كاملة بتجسده فقدس الطبيعة البشرية جسداً وروحاً بتوحيدها مع الطبيعة الإلهية. وتؤمن المسيحية أن الجسد هيكل الروح القدس الساكن في كل مؤمن، وسيقوم الإنسان مع جسده في اليوم الأخير. لذلك فكل مسيحي مُطالب بأن يكون ذبيحة محبة لا حدود لها تجاه أخيه الإنسان انطلاقاً من قول يسوع نفسه : " وصية جديدة أنا أعطيكم، أن تحبوا بعضكم بعضاً كما أحببتكم أنا تحبون أنتم أيضاً بعطكم بعضاً " ( يو13: 34 وَ 13: 35 وَ 1 بط1: 22 ) ، وقد ترجم الرب كلامه بأن بذل جسده وحياته كلّها لأجلنا . وهذا هو الحب الذي أحبنا به وينبغي أن نحب بعضنا بعضاً على مثاله. ومن هنا نستنتج أن التبرع بالأعضاء لإنقاذ المحتاجين هو تعبير عن المحبة هذه التي أمرنا بها الرب. ولكن هذا التبرع يجب أن تتوفر به شروط معينة حتى يكون "ذبيحة مرضيّة"، ومنها : - أن يتم بحرية الطرفين أي المتبرع والآخذ - أن لا يهدد التبرع حياة المعطي وإلا صار انتحاراً - من الشرط السابق يعني لا يجوز التبرع بعضو وحيد كالقلب و الكبد ( من شخص حيّ طبعاً ). - أن يكون التبرع منقذاً لحياة الآخذ بالمعنى الطبي أما موضوع التبرع بعضو مأخوذ من الجسد بعد الموت فيكون خاضعاً لرغبة المتبرع وموافقته الخطية قبل موته، لأن الجسد يحتفظ بحرمته بعد الموت. ولكن لا يجوز مطلقاً الإسراع في موت شخص ميؤوس منه بغاية الاستفادة من أعضائه لصالح شخص حي . المرجع: سألتني فأجبتك ، مجموعة من المؤلفي&#160

salt of earth

New member
תרומת איברים לפי הקטישיזם הקתולי

הקטישיזם הקתולי זה מסמך על עקרונות האמונה ועל העמדה של האמונה הנוצרית מסוגיות חברתית. בסעיף 2296 בחלק המתייחס לכבוד האדם ולניסיונות למדע.
: 2296 Organ transplants are in conformity with the moral law if the physical and psychological dangers and risks to the donor are proportionate to the good sought for the recipient. Organ donation after death is a noble and meritorious act and is to be encouraged as a expression of generous solidarity. It is not morally acceptable if the donor or his proxy has not given explicit consent. Moreover, it is not morally admissible to bring about the disabling mutilation or death of a human being, even in order to delay the death of other persons.​
כלומר אסור שזה ייסכן את חיי התורם, צריך להתבצע בהסכמה, זה מעשה אצילי ומאוד נוצרי, אם מדובר על תרומה מאדם העומד למות אז הרופאים חייבים לקבוע מוות מוחי כלומר שגזע המוח יפסיק לעבוד (בגזע המוח יש את המרכזים האחראיים על הנשימה ועל פעולת הלב) ואז אפשר לבצע את התרומה מגוף התורם להצלת חיים אחרים... זה לא ייפגע ברקמה המושתלת כי אחרי שגזע המוח מפסיק לעבוד הרקמות בגוף ממשיכות לעבוד עוד קצת זמן. עוד מאמר למי שמעוניין להרחיב בנושא. (הדעה בערבית היא מאת הכנסייה האנטכית-אורתודוקסית והיא תואמת את הדעה הקתולית של הוותיקן) לכן, מדובר על מצווה מאוד חשובה שמבטאת את אהבת האדם לאחיו, ותודה לבן ישוע על הסיפור האישי שלו.

michaeld1

New member
תודה מלח, תודה שמאס סלימאן ../images/Emo45.gif

אגב מלח, אבונא (ד"ר) אליאס דאו, הוא אחד המרצים הראשיים בהשתלמות בדין הכנסייתי שתיערך בנצרת. וזו עוד סיבה שתשתתפי

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifניסיתי לחשוב אם קראתי על זה בספר הקדוש

עצמו ולא ממש הצלחתי להיזכר במקרה דומה אבל זה כנראה בגלל שבזמנו עוד לא היתה רפואה מתקדמת.. אבל היה לי הגיוני לחשוב שדת האהבה והשלום תרצה להקל סבל אנשים..להאריך חיים איפה שאפשר ולו בכדי למנוע עוד דמעות ולתת עוד שנים טובות שאולי בהן יכיר החולה את ישוע מושיעו
זה תקף לגבי תרומת דם כמובן..שעושים מאהבה נטו, בלי תמורה, ובלי סיכון חיים ממשיים, זה מעשה אצילי, שאין לי ספק בנכונותו
הלוואי ויש מספיק מודעות לזה ומספיק חתומים על כרטיס אדי מאחר ומדי יום נקטפים פרחים צעירים ויותר מבוגרים על הכבישים ולחשוב כמה יכלו להציל חיים...

lion 7

New member
אני חושב שתרומה היא הכרחית

אולם שאלתי , האם זה לא יביא לקונפלקט עם הפסוקים שמדברים , על היות הגוף משכן רוח הקדש ? ‏ הרי נצווינו לשמור על הגוף , אפילו אם צמים או יש כאלה מסתגפים בכל מיני בנייה רוחנית , שבה מעודדת הרוחניות על חשבון דברי הגוף ..

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gif דעתי היא..

שהגוף שלנו הוא משכן רוח הקודש, שמבעירה בנו אש בלתי נגמרת של אהבה וטוהר, הרוח רוצה שנעזור ונחבק את אחינו שבצרה.. אם התרומה לא תסכן אותי, אך תציל את אחי או אחותי ..אז רוח הקודש בוודאי לא תמנע את המעשה הטוב ההקרבה.. כי ישוע את כל גופו הקריב עבורנו.. הלא נקריב איבר שלא יסכן אותנו אלא י ציל חיים אחרים? ואם מדובר על התרומה אחרי מוות אז הכל מתייתר בעצם כי הרוח עולה, חוזרת לבורא , ורוח הקודש לא תישאר בתוך גוף ארצי שקבור תחת האדמה.. ולכן כל תרומה שתציל חיים גם היא מבורכת

lion 7

New member
אני לא בדקתי את הנושא אצל עדי יהוה

כי יש המפרשים כמה הפסוקים במובן המילולי , הרי הכתובים תומכים בלי היתרי תרומה , ‏ הדיעה שלך ושלנו לשמחתי היא הגיונית מסתם פרשנות פרושית , גם באתר טקלה היה עידוד תרומת דם , גוף בריא שנצוינו על שלמותו מלהשחית בשתיית אלכוהול , יהיה מתאים לתרומת דם כליה או אחר , נוצרי אמיתי לא יחפש פסוקים נגד , אלא יזרום עם הרוחניות בכתובים .. ואל אותו נוצרי ישוע מהווה דוגמת על , מסירת הגוף כולו לאחרים בכדי שיקבלו את המלכות וחיים אחרים .. נוצרי הוא אדם שתורם לחברה , גם בכל תחום שהחוק מוטל עליו לציית לחוקים ,כגון עזרה כאזרח מן המניין , או המצפון חייב להיות ער לסבל האנושות , לא רק רוחני גם פיזי , ויפה שעה אחת קודם , נהניתי לקרוא על קרובי בן ישוע ואני אומר שזה מראה על אהבה בלי תנאים ,שאנו נלמד ..

lion 7

New member
על אותו נושא, היה דיון שכן לתרום

www.st-takla.org/FAQ-Questions-VS-Answers/04-Questions-Related-to-spiritual-Issues_Ro7eyat-3amma/033-Blood-Donation;html

למעלה