נושא חשוב ביותר../images/Emo45.gif
תודה מלח על שהעלית את הנושא החשוב הזה. פעם שמעתי איש דת נוצרי ששכחתי את שמו, הוא אמר אז שאין שום בעיה מבחינה דתית לתרום איברים ודווקא הנצרות מעודדת זאת וזה צעד מבורך. משום מה בקרב האנשים יש עמימות בנושא, הרבה חושבים שמבחינה דתית אסור לתרום איברים, לפני זמן מה התווכחתי עם חבר שלי על הנושא הזה, הוא אמר לי שזה אסור מבחינה דתית והרבה אנשים חושבים כמוהו. האיסלאם והיהדות יצאו לצערי בהודעה ברורה האוסרת תרומת איברים, על הכנסיה או איש דת בכיר כגון האפיפיור להוציא הודעה ברורה בנושא מה עמדת הנצרות בכל הקשור לתרומת איברים, אני יודע שעמדת הכנסיה היא שהיא לא אוסרת תרומת איברים, אך הדבר צריך להאמר באופן ברור וגלוי כדי שכל האנשים יידעו זאת. מעצבן אותי לראות אנשים שמנתגדים בחריפות לתרומת איברים, וכשהם עצמם נזקקים לזה אז פתאום הם הופכים לתומכים בתרומת איברים. כמו החרדים שאצלהם אסור לתרום איברים אבל מה מותר להם לקבל איברים. אני אישית בעד תרומת איברים, וגם אם הדת היתה מתנגדת לזה, הייתי חולק עליה ומעודד תרומת איברים. לצערי אין הרבה מודעות בקרב האנשים על תרומות איברים, הם משום מה נרתעים מהמחשבה הזאת, איך המת יעבור לעולם הבא כשהוא מחוסר איברים, ושזה פוגע בזכרו וכבודו של המת, ומשפחות מפחדות שהמת לא היה רוצה שיתרמו את האיברים שלו לכן נמנעות מלעשות. מחשבות כאלה מוטעות מיסודן, מה שעובר לעולם הבא הוא הנפש של הבנאדם ואילו הגופה נשארת קבורה באדמה ומשמשת סעודה דשנה לנמלים אימתניות. דווקא הכבוד והזכר של המת גדל ומתעצם כאשר הוא מציל אנשים אחרים ונותן להם חיים חדשים. "כל המציל נפש אחת-כאילו הציל עולם ומלואו"