אוי זה נושא רגיש
האמת אני מכיר את הנושא מאוד מקרוב מכוון שאח שלי תרם כליה לבן דוד שלי והציל אותו ממוות אני בעד תרומת אברים גם לפני המוות ואחרי המוות, וגם אני תמיד ממליץ לאנשים לחתום על כרטיס עדי לתרומת אברים אחרי המוות, גם אם זה נוגד את עמדת הדת שלנו, לדעתי להציל חיים זו גדולה, ולא חושב שאלוהים יכעס עלינו שאנו מצלים חיים של אחרים או יעניש אותנו על זה אם זה לפני המוות או אחרי המוות,למרות שלפי היהדות אני יודע שיש איסור על זה אבל בכל זאת עדיין תורמים שאח שלי תרם לבן דוד שלי את הכליה הם עברו תהליך שך כמעט 8 חודשים של סבל בדיקות, התאמות דם וכו' ומצאו שניהם מתאמים בול ואחי מתאים יותר משלושת האחים שלו,אבל נשאר עיניין המשפטי, שהעלה המון קשיים בהתחלה עד שאח שלי נשבע בבית משפט שזו אכן תרומה מבן דוד לבן דוד השני בכדי להציל ממות ואז הסכימו לעשות את השתלה בארץ על חשבון קופ"ח אני זוכר את היום של הניתוח , שאחי נכנס בבוקר בשש היתי איתו ויחד עם אמא, הוא נכנס 5 שעות לפני בן דוד שלי, ולא יכולתי לדבר איתו ישבתי בצד לא יודע מה להגיד לו אדם בריא שמכניס את עצמו למיטה חולה, וכל הזמן אמרתי בראש איזה דפוק הוא יא רבאק, ואז דברתי איתו שתי מלים לפני שהרדימו אותו וצחקתי איתו אני זוכר אמרתי לו ( אתה תצא מונשם,)זו בדיחה פרטית בין שנינו היתה ואז שבן דוד שלי נכנס לחדר ניתוח אני האחרון שראה אותו היתי איתו בדיוק בחדר ניתוח, שליד אח שלי היה על שולחן הניתוחים זה היה גדול זה היה מרגש, ואז הוציאו אותי החוצה, ואז ישבתי בחוץ האמת היה המון שעות המתנה קרוב ל13 שעות העברתי אותם בצחוקים עם אשתו של בן דוד שלי זה שמקבל את הכליה, ועוד שני חברים שבאו אלי , וב7 בערב שאחי יצא מחדר הניתוח מסטול המילה הראשונה שאמר איפה "הכלב" התכוון אלי כמובן בכדי שנמשיך את הבדיחה שלא הספקנו לסיים שהוא נכנס לחדר ניתוחים , שעה אחרי זה יצא בן דוד שלי גם מטושטש וזה היה שמחה גדולה, כי הוא יצא עם כליה שתפקדה ונקלטה ישר בגוף ולא היה בעיות בניתוח שניהם יצאו בראים לחלוטים אחד עם כליה נוספת והשני חסר כליה, הזמן המשוער שהיו אמורים להשאר בבית חולים אח שלי אמרו לו שבועיים מינמום האמת אחרי 4 ימים כבר שוחרר הביתה , ואני זוכר שנינו ירדנו לטייל במחלקה של המושתלים יום למחורת הניתוח לבקר את בן דוד שלי בן דוד שלי היה אמור להיות חודש שלם במחלקת השתלות 10 ימים כבר טייל בחצר של הבית שלו וזה מגניב היום עבר 5שנים מאז שניהם בראים ושלמים, שניהם מתפקדים תודה תודה לאל 10 , כל אחד מהם בריא כמו שור ויש בניהם משהו אחד משותף וזה כליה איזה דבר גדול זה הא ירבו אנשים כאללה באמת, וסיפורים כאללה נ.ב אני הכי כועס שאני לא יכול לתרום ולחתום על כרטיס עדי