תרומת איברים

salt of earth

New member
תרומת איברים ../images/Emo22.gif

מה אתם חושבים על זה
מה אתם חושבים שהנצרות אומרת על העניין
האם נתקלתם במקרה אישי שכרך תרומת איברים? יאללה סמעונא סותקו

michaeld1

New member
היי... נושא מאוד מעניין.

טוב שהעלית אותו. אני חושב שמדובר בנושא מאוד חיוני ומאוד "מקופח" מבחינת המודעות הציבורית. תמיד רציתי לנהל שיחה עם איש דת נוצרי, מתמצא בנושא, כדי לשמוע דעתו ועמדתו (ועמדת הנצרות) בכל מה שקשור לתרומת איברים. בפועל, טרם יצא לי לנהל שיחה כזו. אני אישית סבור כי תרומת האיברים היא מעשה אצילות מדרגה ראשונה. כמובן צריך לעשות אבחנה בין תרומה מחי (בן אדם חי) לעומת תרומה ממת. אבחנה בין תרומה לבין מכר. אני בזמנו עשיתי סימינריון באוניבירסיטה אשר עסק בהיבט המשפטי של תרומת האברים בישראל עם משפט משווה (בריטניה וקנדה). כאמור, הנושא בישראל מאוד "מקופח" מבחינת המודעות. אני לא מכיר הרבה אנשים שחתומים על כרטי אד"י (כרטיס תרומת איברים). כאמור, הנושא שווה דיון מעמיק וגם אני (כמו מלח) אשמח לשמוע דעותיכם. מחר אמשיך ואכתוב דעתי בעניין דעתי בנושא. לילה טוב לכולנו

salt of earth

New member
תודה על הדעה

לגבי העמדה של הנצרות אז אני אציג אותה מספר שנקרא "سألتني واجبتك" שהוא נכתב ע"י קבוצה של כמרים. בעיני, תרומת איברים נכללת בתוך המצווה לאהוב את אחינו "احبوا بعضكم بعضا" כי מה יותר מבטא אהבה מאשר להעניק הזדמנות שנייה לחיים ולהציל חיי בן אדם- כמובן תוך שמירה שזה לא ייסכן את התורם. אני העליתי את הנושא כי אכן יש סוג של חשש מנושא זה בחברה שלנו, וגם אני לא מכירה אנשים שחתומים כל כרטיס אד"י (אני עדיין לא חתמתי) ... אגב לא רק מדובר על הצלת חיים לפעמים זה נכלל בשיפור איכות החיים למשל חולים עם כשל כלייתי שצריכים לעבור כמה פעמים בשבוע דיאליזה ונמנעים ממאכלים מסוימים תרומה אכן יכולה לסייע להם. פעם ראיתי כתבה עם ילד עם כשל כלייתי שמספר על פעם שנסע בה לאירופה כדי לעשות ניתוח ואמר כי לא היתה כזאת כמות של אנשים שם בקליניקה שמחכים לתור דיאליזה כי שם השתלת איברים נפוצה יותר. בשיחה עם מכרים אני שומעת שאלה עם טון די מודאג, "אם נתרום איבר מגופנו כאשר נקום בעולם האחר מה יקרה? נהיה עם איבר חסר?" גם אתם נתקלים בשאלות כאלו, או בחשיבה שתרומת איברים של קרוב מת "מבזה" את גופו וזכרו? ארצה לשמוע מה דעתכם ואח"כ אביא את דעת הכנסייה

חיים 1990

New member
האם זה נכון שיש זרמים בנצרות שלא

מסכימים לקבל תרומת דם? (אני חושב ששמעתי את זה על היהודים המשיחיים) ואם זה נכון מה הסיבה לכך?

salt of earth

New member
לא

אתה מדבר על עדי יהוה בטח לא על היהודים המשיחיים הנוצרים לא מכירים בהם כנוצרים והם לא מכירים בעצמם כנוצרים. הם טוענים כי תרומת דם דינה כמו אכילת הדם שהיא אסורה.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאך תפאטנוניש בשוהוד יהוה

כי עולה לי הלחץ דם מהם.

salt of earth

New member
סלאמתק אם סהר ../images/Emo101.gif

קולשי ולא סיחתיק ... אל תדאגי ללחץ הדם יש לנו רופא on board

SON OF JESUS

New member
אוי זה נושא רגיש

האמת אני מכיר את הנושא מאוד מקרוב מכוון שאח שלי תרם כליה לבן דוד שלי והציל אותו ממוות אני בעד תרומת אברים גם לפני המוות ואחרי המוות, וגם אני תמיד ממליץ לאנשים לחתום על כרטיס עדי לתרומת אברים אחרי המוות, גם אם זה נוגד את עמדת הדת שלנו, לדעתי להציל חיים זו גדולה, ולא חושב שאלוהים יכעס עלינו שאנו מצלים חיים של אחרים או יעניש אותנו על זה אם זה לפני המוות או אחרי המוות,למרות שלפי היהדות אני יודע שיש איסור על זה אבל בכל זאת עדיין תורמים שאח שלי תרם לבן דוד שלי את הכליה הם עברו תהליך שך כמעט 8 חודשים של סבל בדיקות, התאמות דם וכו' ומצאו שניהם מתאמים בול ואחי מתאים יותר משלושת האחים שלו,אבל נשאר עיניין המשפטי, שהעלה המון קשיים בהתחלה עד שאח שלי נשבע בבית משפט שזו אכן תרומה מבן דוד לבן דוד השני בכדי להציל ממות ואז הסכימו לעשות את השתלה בארץ על חשבון קופ"ח אני זוכר את היום של הניתוח , שאחי נכנס בבוקר בשש היתי איתו ויחד עם אמא, הוא נכנס 5 שעות לפני בן דוד שלי, ולא יכולתי לדבר איתו ישבתי בצד לא יודע מה להגיד לו אדם בריא שמכניס את עצמו למיטה חולה, וכל הזמן אמרתי בראש איזה דפוק הוא יא רבאק, ואז דברתי איתו שתי מלים לפני שהרדימו אותו וצחקתי איתו אני זוכר אמרתי לו ( אתה תצא מונשם,)זו בדיחה פרטית בין שנינו היתה ואז שבן דוד שלי נכנס לחדר ניתוח אני האחרון שראה אותו היתי איתו בדיוק בחדר ניתוח, שליד אח שלי היה על שולחן הניתוחים זה היה גדול זה היה מרגש, ואז הוציאו אותי החוצה, ואז ישבתי בחוץ האמת היה המון שעות המתנה קרוב ל13 שעות העברתי אותם בצחוקים עם אשתו של בן דוד שלי זה שמקבל את הכליה, ועוד שני חברים שבאו אלי , וב7 בערב שאחי יצא מחדר הניתוח מסטול המילה הראשונה שאמר איפה "הכלב" התכוון אלי כמובן בכדי שנמשיך את הבדיחה שלא הספקנו לסיים שהוא נכנס לחדר ניתוחים , שעה אחרי זה יצא בן דוד שלי גם מטושטש וזה היה שמחה גדולה, כי הוא יצא עם כליה שתפקדה ונקלטה ישר בגוף ולא היה בעיות בניתוח שניהם יצאו בראים לחלוטים אחד עם כליה נוספת והשני חסר כליה, הזמן המשוער שהיו אמורים להשאר בבית חולים אח שלי אמרו לו שבועיים מינמום האמת אחרי 4 ימים כבר שוחרר הביתה , ואני זוכר שנינו ירדנו לטייל במחלקה של המושתלים יום למחורת הניתוח לבקר את בן דוד שלי בן דוד שלי היה אמור להיות חודש שלם במחלקת השתלות 10 ימים כבר טייל בחצר של הבית שלו וזה מגניב היום עבר 5שנים מאז שניהם בראים ושלמים, שניהם מתפקדים תודה תודה לאל 10 , כל אחד מהם בריא כמו שור ויש בניהם משהו אחד משותף וזה כליה איזה דבר גדול זה הא ירבו אנשים כאללה באמת, וסיפורים כאללה נ.ב אני הכי כועס שאני לא יכול לתרום ולחתום על כרטיס עדי

michaeld1

New member
ממש מרגש

אחיך גדול. כל הכבוד לו ולמשפחה שלכם בכלל. שיהיו בריאים. למה אתה לא יכול לחתום על כרטיס אד"י?

salt of earth

New member
ואו איזה סיפור מרגש

ענג'ד כל הכבוד לאח שלך שהעניק חיים טובים יותר לבן דוד
פשוט התרגשתי מאוד שקראתי את הסיפור האישי שלך. תודה על השיתוף

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשיבורך אחיך ואלוהים יגמול לו על טוב ליבו

ונכונותו לעזור..ובעיקר על האהבה.. שמשתקפת במעשיו-אמן

stanly3

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח זה באמת מצחיק היא עדיין יכולה לברר איתי בין רופא לאח מוסמך אין הרבה הבדל ברפואת פנמיות יש לי ידע מספיק בנושא :)

SON OF JESUS

New member
עדי יהוה אוסרים תרומות

לא לתת ולא לקבל אני לא יודע מאיפה זה נובע אצלהם למרות שאני בא מבית שהיו בו עדי יהוה אבא ואחי ואמא אבל למזלנו שלא גדלנו במעגל שלהם, אחרי זמן מה עזבו אותם

galgal21

New member
הם אוסרים רק על תרומת דם.

הסיבה לכך היא שלטענתם זה כמו אכילת דם (לפי הברית הישנה והחדשה כאחד אכילת דם אסורה). תרומת איברים היא בעינהם ענין מצפוני אישי. לדעתם כל אחד יכול לנהוג בנושא זה לפי מצפונו.

למעלה