תרומות

תרומות

אהלן, אני מקווה שהגעתי למקום הנכון. אני רוצה לתת מעשר מהמשכורת שלי למוסד שעוזר לילדים פגועים נפשית / מבתים הרוסים וכו'. (חשוב שיהיה מוסד ללא כוונת רווח) אני רוצה שזה יהיה העברה בנקאית (ולא הוראת קבע, כי כל חודש הסכום יהיה שונה במצקת) דבר נוסף, אני רוצה קבלה על התרומה. יש לכם רעיונות? תודה.

תוכלי לתרום ל,

מוסדות אור החיים בבני ברק, או למוסד נתיב אור בחדרה או ....לחשבון שלי (~; אני צוחק!

מתנדב

New member
ברוכה הבאה לפורום...

קודם כל אני שמח לשמוע על התרומה שאת רוצה לתת, זה בכלל דבר גדול מה שאת עושה, ומעבר לזה החשיבות של לתת מעשר זה גם דבר גדול... לגבי שאלתך על תרומה לילדים פגועים נפשית, אני יכול להמליץ לך על 2 מקומות שאני בטוח שגם את וגם הם ישמחו לקבל ממך את התרומה עזרה למרפא - את יכולה להתרשם מהאתר שלהם ולראות את הפעילויות שלהם. ועזר מציון - שגם פה את יכולה להיכנס לאתר שלהם ולהתרשם מהפעילויות שלהם. ולגבי עזרה למשפחות במצוקה יש את הארגון של חסדי נעמי - שהם עוזרים לאלפי משפחות מדי חודש להתקיים וידוע שלולא עזרתם ותמיכתם במשפחות הללו, אותם משפחות לא יהיה להם לא אוכל ולא ביגוד ולא רהיטים, את יכולה גם פה להיכנס לאתר שלהם ולהתרשם מהפעילויות שלהם, לעניות דעתי מי שתורם למקומות כאלה יודע שהכסף הולך למקומות טובים, ומעבר לזה שאת יודעת שכל שקל ושקל שאת תורמת ובזה את מסייעת להציל עוד אדם ועוד משפחה ולשמח עוד נפשות ולגרום לעוד משפחה ומשפחה אושר בעיניים, אני בטוח שאין סיפוק גדול מזה.. וכמו כן את תוכלי לקבל מדי חודש קבלה מהם על הסכום שתרמת להם...

מובחרת

New member
חייבת להעיר משהו לגבי "חסדי נעמי":

יודעת על אין ספור אנשים שפנו לארגון הנ"ל בכדי להסתייע. "חסדי נעמי", תומך אך ורק באלמנות ויתומים רח"ל. אם אינך יתום או אלמנה, מבחינתם, תתגלגל ברחובות רעב ללא גג על הראש, זאת לא בעייתם. יודעת, שאלמנות ויתומים מתוקצבים יפה מהמדינה, וכן, כמעט לכל משפחה שמתאלמנת/מתייתמת, קם לו "קרן" תמיכה ע"י הקהילה אליה שייך. מי שנופל בין הכסאות, אלה משפחות "חד הוריות", שלמרבה הצער לא מתוקצבות כמעט ע"י המדינה, ולרוב, אב המשפחה לא משלם את דמי המזונות שהוא כל כך חייב לילד שהביא לעולם. אם אי מי מוצא לו מצווה בילדים, שידע, שאם מוסר את הכסף ליתומים, יש ילדים הזקוקים לכך יותר. כנל לגבי "בית התבשיל" בבני ברק: יודעת על משפחות שהגיעו לפת לחם! כשפנו ל"בית התבשיל", אמרו להם שם, שהם תומכים רק באוכלוסיה חולה שאינה יכולה לבשל... למרבה האירוניה, יש אוכלוסיה שיכולה לבשל, אבל "בית התבשיל" יקר: מניין יקחו מצרכים לבישול??? יגנבו אותם?? "חסדי נעמי" יספקו להם?? אני כבר למדתי, שאת התרומות שלי אני תורמת לאנשים שיודעת אישית על מצוקתם. לרוב אלה בני משפחה. מה עם הורים שלנו שמחתנים ילד כל שנה? להם לא חסר הכסף הזה? ארגוני חסד מסתדרים בלעדנו. בברכת חג שמח.

מתנדב

New member
לגבי הורים שמחתנים את ילדיהם וזורקים

הרבה כסף, אני מסכים איתך ואני יודע שכמה רבנים יצאו בתקנות חדשות על סכומים שההורים יתנו לילדיהם בנישואיהם, הרבה הורים נופלים ומתמוטטים מהעול הכבד שנפל עליהם בנישואי הילדים... ולגבי משפחות במצוקה, אני מסכים אתך ישנם הרבה משפחות ואני מכיר כמה משפחות כאלה שפשוט אין מה לאכול בבית, הילדים אין להם מה ללכת ללימודים עם סנוויץ' ואני כבר לא מדבר על איזה ממתק קטן לילד, ובכלל בחורף שהילדים המסכנים הללו אין להם ממה להתכסות, המצב כואב ומדאיג מאוד... אני גם בדעה שלמשפחות כאלה זה פשוט מצווה לעזור להם ...

סתם שאלה קטנה

אם אני תורמת דרך העברה בנקאית / הפקדה בחשבון, אני עדיין אקבל קבלה? הרי אם זה לא דרך כ"א/ הוראת קבע, איך הם יודעים את הפרטים שלי?

מתנדב

New member
לעניות דעתי את יכולה כן לקבל קבלה

את צריכה להתקשר אליהם ולהגיד להם את הסכום שתרמת ואולי גם לשלוח להם צילום עם הסכום של ההפקדה, ואז לקבל מהם את הקבלה, כך נראה לי, את צריכה ליצור איתם קשר אני מאין שיש דרך כלשהו...

למעלה