תרומות למדינה

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
סיבה טובה לתת חנינה?

נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר, שהורשע בעבירות מס, מרמה בנסיבות מחמירות וזיוף, היה עתיד לשבת במאסר 10 חודשים, אך הרצוג חנן אותו בעקבות "נסיבות אישיות כבדות משקל, גילו ותרומתו הציבורית רבת השנים למדינה ולכלכלה"

ריקי זו אני

Well-known member
חורזת...
אני באופן עקרוני מאוד... מאוד... מאוד, נגד בתי סוהר כפתרון לכל בעיה.
הרי בבתי הסוהר בארץ ישבו הרבה אלפים של בני אדם שהחשיבה בכלא לא הטיבה עמם, לא הרע איתם ולא עשתה שום דבר מועיל לחברה.
למשל אני לוקחת את מקרה שפי פז...
בתי הסוהר ובכלל השיטה הזו היא שיטה של ההזמן העתיק.
השופטים אינם שופטים אם כי אין להם כלים טובים ואם כי המשפט אינו משפט... הכל נראה יותר כמשהו לא רציני...
הגיע הזמן שיחפשו שיטות אחרות.
כי יש בני אדם שחייבים להרחיק אותם כי הם סכנה לציבור. את החלק האנישתי הייתי מנסה להעניש בצורה יעילה יותר...

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
חורזת...
אני באופן עקרוני מאוד... מאוד... מאוד, נגד בתי סוהר כפתרון לכל בעיה.
הרי בבתי הסוהר בארץ ישבו הרבה אלפים של בני אדם שהחשיבה בכלא לא הטיבה עמם, לא הרע איתם ולא עשתה שום דבר מועיל לחברה.
למשל אני לוקחת את מקרה שפי פז...
השופטים אינם שופטים אם כי אין להם כלים טובים ואם כי המשפט אינו משפט... הכל נראה יותר כמשהו לא רציני...
הגיע הזמן שיחפשו שיטות אחרות.
כי יש בני אדם שחייבים להרחיק אותם כי הם סכנה לציבור. את החלק האנישתי הייתי מנסה להעניש בצורה יעילה יותר...
את צודקת, ביתי הסוהר של ימיינו, לא באמת מענשים. בתי כלא שיגרמו לאסירים ובמיוחד המחבלים, לבנות את המדינה, לדעתי יועיל למדינה ויגרום לפחד להכנס לכלא.

Harrington

Well-known member
מנהל
זו השיטה בגלל שאף אחד עוד לא מצא/הציע שיטה טובה/יעילה יותר.

אני אגב גם סבור שזאת שיטה שלא נותנת הרבה ואינה רלוונטית במקרים רבים (כמו עבירות צווארון לבן למשל, בחלקן).

למעלה